MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 30, 2012

3 janji

aku dah terjebak nengok cite ni, cite yang ganti vanilla coklat..pes episod nengok dah best..nak2 cite ni mcm ada kena mengena skit dalam idop aku..yang mana si heroin bercinta dengan kawan baik dia sendiri hahah...mcm aku ngan amrul la..dulu ktorg bez pren selama 5 tahun..lepas tu baru jatuh cinta..

suka sangat dengan dialog ari selasa lepas...si kawan nye liyana tu tanya:

apa rasanya bercinta dengan kawan baik sendiri??
petu si liayana tu jawab..kalau dulu masa kita kawan baik...jalan yang kita lalu ni biasa je..tapi bila dah jadik kekasih tiba2 jalan yg kita lalu tu mcm luar biasa...

haha..tetiba wat aku tersenyum simpol bila ngenangkan kenangan aku...bercinta ngan kawan baik sendiri...tapi tak dapat di nafikan lah..antara pompuan ngan laki memang tak bole berkawan baik lah...BAGI aku yea..sebab nengok aku la..best pren konon...pada mulanya..hahaha sekali kawen!
 

Sinopsis Drama 3 Janji| Mengisahkan Dalia (lakonan Liyana Jasmay) dan Khursyi yang berkawan sejak kecil, mereka rapat dan saling menyayangi antara satu sama lain serta saling memahami. Malangnya Khursyi telah pergi dahulu semasa mereka ditimpa kemalangan semasa dalam perjalanan hendak mengambil keputusan SPM. Dalia redha dengan pemergian kawan rapatnya Khursyi dan dia selalu ingat akan 3 Janji yang dilafazkan oleh Khursyi kepadanya, iaitu mencari teman hidup yang boleh menjadi teman terbaik, mencari kekasih terbaik buatnya, dan terakhir mencari suami terbaik. Kini muncul dalam hidup Dalia, Kamil dan Yassin, apakah kemunculan Kamil dan Yassin dapat menggantikan tempat Khursyi dalam hati Dalia serta menepati 3JANJI yang pernah diungkapkan oleh Khursyi? 

HB!Affiliate to enjoy free gift!

11 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

oo..bercinta ngan best friend..
tak pernah tapi my BFF dulu la..masa belajar itm dulu..lelaki...baik sgt..
suka sgt kawan ngan dia..bila gaduh ngan boyfriend siap leh ngadu ngan dia la...but one day..dia boleh ckp, dia sudi kawin ngan Ayu kalu Ayu nak...
tergezut sgt sbb tak sangka dia ada hati ngan Ayu..but bila dia ckp mcm tu, Ayu dah mula slow..and tarik diri..tak nak kecewa kan dia..last Ayu jumpa dia..masa wedding dia
pada Ayu..seronok sgt bila BFF ngan lelaki...tapi ada baik buruk dia la..
panjang nya komen... :-)

amiey lee said... [Reply to comment]

huhuhu cecececeehhhhhhh kenang kisah lama ye...huhuhu sweeeetttttt

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

MMG BEST CITER NI...SUKE TAU CITER NI GAK..SUKE3...RASA NAK TUNGGU JA NEXT EPISOD

notti netti said... [Reply to comment]

wah...bestnyer..berchinta ngan bestpren sendirik..ehehhe

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

wah! baru tau cinta nana.. sweet la gitu.. cite ni penggambarannya di kampung saya..

syanasaid said... [Reply to comment]

aku ngan syarul kenal pn bkn teros jatuh cinta
kawan2 dlu..pastu br jatuh cinta
heheee
aku la kot yg beria jatuh cinta
hahhaaa tp btol, laki & pompuan xbleh jd kawan rapat sesaje

wantie said... [Reply to comment]

hehehe.. sama kita, aku dulu pun kawan gak ngan hubby, tetiba la kawan tu leh turn jadi suami . kekekekek....

betul kata ko nana, laki & pompuan tak leh kawan. sebab ada kuasa magnet negative & positive.kalau bersatu terus dapat power....

iduraz said... [Reply to comment]

kita pon pernah ada kawan baik lelaki masa kt utm dolu..tapi bagi kita plak, kwn baik takleh bercinta..sebab kita dah set dlm mind, he's only my bestfriend..hehe..skang dia pon dh kawin..:)

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

aida br tgk 1 episod. tapi tak tgk la sgt sebab sengaja tak nak layan. yg layan bebebo, nurin & syuhada! kecik2 da pandai tgk drama hi hi hi...

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

weewitt, weewitt..
pasni tgk liyana jasmay terigt kt nana la, eheheh

takpenah percaya laki ngan pompuan bleh jadik bff
citer bff tu pun akhirnya diorg kawen jugak ;)

andaikata ada pun
mesti ada konflik di kendian hari
dengan hubby @ wife memasing

::CIK LYNN:: said... [Reply to comment]

cik lynn pn layan cter ni...bes2!! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...