MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 26, 2012

briyani gam batu pahat

dah abes jenjalan kat square mall, masa untuk mengisi perut..memula nak g carik laksa johor sebab mil nak makan..sekali amrul plak ajak makan nasi briyani gam..kata dah sampai batu pahat jadik kena la carik makanan yang menjadi trademark kat sini kan...

lokasi tempat makan aku tak tau apa nama dia..hehe tapi tepi sungai ada medan selera, nama kedai yang di syorkan amrul, mohd shah bariani.kami amek lauk kamben, RM6.00 lauk ayam RM5.50 set dia without acar yea..klw nak acar bayar lain.

bagi aku yang bukan penggemar nasi beriani, aku rasa biasa2 je la..maybe sebab aku bukan penggemar nasi beriani kan..meh nak komen :
nasi - too oily, aduh..bole tambah kolestrol kalau gini
lauk kambing - too oily juga!

mati aku gini makan berminyak2 mau naik lagi 5 kilo! hahaha..secara keseluruhan nye aku xjumpe apa yg menarik pon dengan nasi beriani ni..biasa2 aje bagi tekak aku..tapi dalam banyak2 kedai beriani yg ada situ, kat sini orang pling ramai beratur pon
 mohd shah bariani


lauk kambing berendam minyak

dalca

cer nengok lauk kambing dia..ni aku dah buang dah minyak dia ni...still banyak lagi



ok dah abes ronda batu pahat..mari kita balik

Published with Blogger-droid v2.0.4

14 ribu orang memberikan idea bernas:

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

mmg nampak gile berminyak daging tu....

fasz pon bukan penggemar nasi beriyani. lg suka nasi putih. hehe

fazilzura said... [Reply to comment]

aku rs amrul dh kene mandrem minyak tu kut wakakak

aku now kalau tingin aku bantai pi JM briyani je..

Afne said... [Reply to comment]

mak oi wehhhh berenang minyak namanya. kang ko dtg bt pahat lg cuba cari nasi briyani kt tmn pantai. jln tu nk menghala ke hospital bt pahat. agak sorok skit masuk tmn tp klu tanya org kompom bgtau tunjuk.

mama tisya said... [Reply to comment]

minyak byk sgt tu..hehehe

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

makan minyakkkkkkkkkkkkk jd org minyakkkkkkkkkkkkkkkk

LiErOSe~QiEmi said... [Reply to comment]

gila banyak minyaknye..minyak tertumpah ape tu hihihi

Lelord said... [Reply to comment]

heheheh aku rasa ko patut cuba mee racun kat bp la weii...dekat2 je ngan k4

http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2012/02/mee-racun-taman-sri-jaya.html

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Nasi nmpk ok..tang lauk je agak failed!!

nanakimie said... [Reply to comment]

sedapnya...rindu nasi beriani gam bp...huhu...

akiratoriza said... [Reply to comment]

memang ada 1 tpt nasi beriyani yang sedap kat bp tp bukan yg nana pegi tu.. ntah sy pun dh lupa per nama kedai tu sbb dh bertaun tak pegi sana..

mama rifQy said... [Reply to comment]

hoho..kite ni mg jenis xmakan sgt nasi beriani..tapi kalo lauk die xde la nampak kari sgt..kite leh je makan!!

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

gerai md syah ni time kecik2 slalu makan..dulu mmg die paling femes ngan beriyani kat bdr bp..skang dh ada few kedai yg lagi glemer n sedap dpd situ..tp nk describe tpt mmg faillah..hahahaha..nway, rase banyak2 tpt, nasi beriyani air tangan org kampung sndiri jugak yg rasa best..mklumlah, pakckik2 kat johor ni mmg ramai yg terer masak nasik briyani..so time ada kenduri kawen mmg puasla makan sbb lauk pon macam2 kan..=p

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

ha, ni la dia...briyani yg org dok kata TERBAEK tu. su pernah dtg sini sekali, tp tutup. frust giler....smpi la ni xpernah smpi lg.

Papa-NtiQ said... [Reply to comment]

hi...nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...