MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 16, 2012

damia nak adik

lama gile tak cite pasal mia kan??xde menda sgt nak cite...heee...bulan depan nak masuk 4 tahun dah damia..kejap je kan..rasa mcm baru je veranak...hehe...dah besar mcm orang tua ( deah, falsya & nana je tau istilah orang tua hahah)

skang ni kan nampak dah dia nye suka kat budak2..kalau dulu ada baby dia wat tak reti je..skang ni klw g umah kengkawan yang ada bb kecik kan dia dok melepet tepi baby tu..kot klw bb tu tengah isap susu dia pon dengan sukarela nye tolong pegangkan botol susu...alahai...sian plak menengok nye

kat umah xde kawan kadang2 tu main ngan kucing jalanan..heheh aku mana bela kucing, tak suke...tp kat umah tu bersepah jek kucing jalanan ntah mana datang...kenkadang nengok dia main bear dok mcm nak tido2 kan bear...aku tanya la mia..

eh mia nak adik tak??mia jawab nak...tunggu mama kawen..nanti ada baby dalam perut mama...hahahha bape kali mama nak kawen da..tapi pandai plak tu..tau la kena kawen dulu baru ada baby..kira paham la konsep perkahwinan di usia nak masuk 4 tahun hehee...

ok la mia..insyallah..mama akan usahakan kasi mia adik..memang molek sangat dah kan umur2 mia ni ada adik..kawan2 tempat keje amrul seme dah 2 orang anak..kitaorang ni pasangan pertama yang kawen dalam 30 orang budak2 unit dia...tapi anak still dok sorang lagi..kami ni spesel kes..tu pasal la...hahaha

ni kan ada ayat2 kelakar mia selalu cakap:

1. sape kalah dia menang!! - ni kalau main2 ngan sedara2 dia la..lumba basikal ke...lumba mandi ke..so sebelum mula nak lumba tu dia selalu la cakap sape kalah dia menang!! hehehee

2. tadi kan semalam - bile dia nak bercerita pasal sesuatu menda yang dah lepas...cam kita cakap
semalam kan...mama pegi sana...dia tak..dia cakap tadi kan semalam mia pegi sana..

3. cer (cuba) - sejak pemesnye cite hantu kak limah, damia memang tak pernah cakap word CUBA, memang stat dari cite kak limah kuar sampai la skang dia akan cakap CER menggantikan CUBA.mcm orang tua kadang dengar...mama cer kuat sikit tv tu

4. kalau misalan kata tertengok cite hantu kat tv kan...mia nak melekat la nengok cite antu tapi aku yang tak kasi..dia cakap ala xpe2 mia jagakan mama...jangan takot..hahahah mcm besar2 sgt je dia tu nak jaga kita

mia ngan adik rayyan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

17 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

nana, jom preggy hehhehe my lil ariff dh 3 thn bln dpn bday dia :p

Falsya said... [Reply to comment]

Setiap kali nk adik mama kene kawen..ssh tuh..hahaha...mia mia..poyosssssss...

lia said... [Reply to comment]

bkn slalu kawen ke kalau amrul ada? wakakaaaa.....

meh join aku... sempat g nak bersalin tahun ni ;p

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

lawak la mia....
mmg cam org tua
tp die la penyeri, kalu tak sape lagi ye dak?
kalu rasa dah bersedia, ok je, on trus la nana... ;)
mia dah besar, keje dh dpt...ok ar tu, sedang elok masanya, heehe

azura samsuddin said... [Reply to comment]

go2 chaiyok nana, mia x sbr nak adik dah tu siap suh mama kawen dulu tu :)

Zie said... [Reply to comment]

budak bijak ni...

dah patut dapat adik tu.. hhehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

jom la nana join together2 jaa kiter preggy...kikikikiki

Afne said... [Reply to comment]

no 1 & 2 sebiji mcm hana hahahhaa aku tak tau knp dia ckp sapa kalah dia menang hehe

syanasaid said... [Reply to comment]

hahahaa sah2 nak tau dia akan kalah dan2 ckp sape kalah menang
bijak bijak..hahahaa

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Iris pulak lain kisahnya..dia suka ngan baby, tapi bila tanya nak baby ker..laju jer dia cakap tak nak...manja lebih tu..
sebaya ngan Dasmia tapi Damia nampak matang..Iris manja sgt..

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

umo dah sesuai utk mia ada adik..

Alycia said... [Reply to comment]

samalah mcm adam.. nk adik jugakkk hehe..

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

apa lg nana....cpt2 la usaha...mia nak adik tu .

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

gambar mia tu nampak ciri2 seorang kaka menjaga adik nye....so sweet....

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

member2 fasz dah ramai preggy ..tp tk sempat nk p jenguk....member2 dah ramai preggy , fasz belom kawin. moga Allah percepatkan jodoh fasz, hehe~ nnti nana jemputla dtg..eh ! mcm dah nk dekat je

mama rifQy said... [Reply to comment]

wah !! ;eh dah sloww2 bagi adik ni nana!! kite pon nak preggy tai xde rezeki lagik

sue zainun said... [Reply to comment]

hoho jenuh tu mama nak kena kawin banyak kali utk dapat baby..hihi..pandai damia..kecik2 dah faham konsep kahwin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...