MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 5, 2012

dinner @ tawau, murah tapi tak sedap

 lepas balik dari mabul, ktorg singgah esso, tuko baju basah...oleh sebab kami dah check out siap2 masa naik bot g mabul, so xleh dah la nak tumpang tukor baju kat chalet diorang kan..jadi basah2 tu naik la kete carik tandas awam..xjumpe tandas awak, jumpe esso, mandi kat toilet udah..amek giliran sebab seme kena mandi dah belengas ngan air laut.

malam tu kami seme di oper oleh botak tido umah cousin dia, umah tu kosong dia kata..perabot seme ada, tapi tak ada orang..dah jimat duit otel satu malam dah, tu pasal la bajet ke mabul ni lagi murah dari bajet aku g KK, tempat tido dah save 1 malam, transport dah save, dinner 3 malam botak sponser fuh....rezeki sungguh!

dari semporna kami balik tawau..nak dinner kat sana..botak ni pon tak tau mana tempat sedap sebab dia duduk lahad datu, sesekali turun tawau kampung bini dia..tu melilau cari kedai makan...last2 kat mana ntah dia bawa ktorg makan...

murah, murah dah total makanan ni RM130 cam tak caya je aku..ye la ikan je sekor besar gedabak dah RM80, dengan lauk2 lain lagi...tapi rasa dia allah huakbar...very the teruk uolls...kami ni sebab dah kebuluq seharian dok snorkeling kan..xkisah la xsedap pon tibau jek...pastu yang best tu dinner di taja sepenuhnya oleh botak..tu xkisah tu xsedap pon xpe sebab orang bayo hahah....


 kailan ikan masin - ok la
 tomyam campur - hampeh gile! pes time aku jumpe orang masak tomyam letak asam keping apa da...orang nak masam letak asam limau ngek!
 kerapu ni besar gile, jadi potong 2 satu ni masak 3 rasa, tak mcm kita kat semenanjung la masakan dia alahai..sedihhh
 ni bahagian kepala kerapu masak steam, lagi la sedih bahan dia halia ngan sos tiram semata
prawn butter - ok la..aku xpenah makan prawn butter so xtau camne rasa dia
 sotong goreng tepung ni je la aku makan banyak
 tq kepada mr botak yang menaja makanan kami sepanjang 3 hari :)
apa2 pon syukur la kita dapat makan kan..bukan nak komplen tapi sebab dah bayar ratus2 rasa mcm emm...malas nk cakap

18 ribu orang memberikan idea bernas:

atty's said... [Reply to comment]

murah hati botak, semoga dimurahkan rezeki selalu..betullah kan nana ..dah byr mahal2 mesti kita nak yg terbaik

kayyana said... [Reply to comment]

erm... knp ikan tu mcm masak kicap je.. hehe.. takpe nana.. nnt kalau dtg lg try tempat lain lak ye.. mujurlah org belanje ek.. semoga murah rezeki botak kan..

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

kalu kami nak pi tawau
mintak encik botak blanje
rase2 die nak tak?
hahhahaha!!
murah rezki encik botak ni
takpela, bukan selalu pun dpt jumpe kawan lama
nnt encik botak n famili dtg semenanjung bleh blanje die plak
hehe

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

o tak sedap ke. hmmm...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

wahhh.... baik ati botak sponsor mkn erk....
murah rzki dia....

nape msk steam gitu jer????
klu kt semenanjung, mcm2 ader kan klu msk steam nih.... huhu

amiey lee said... [Reply to comment]

heee rezeki alhamdulillah...

wei aku tgk ikan kerapu tu teringat ikan kerapu kat umah tak masak2 lagi heeee

Cik Bambam said... [Reply to comment]

tp abes jek mknn kita nengok kak.. heheheh..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

besh sbb org belanja :) syok bila cuti2 ditaja gitu heheh

mama rifQy said... [Reply to comment]

alahaaii..rugi lak kan? dah meriah sume makanan, tapi xsodap lak..mmg hangin kan?

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
tu la baik btol 3 ari kt sana makan di sponser hehe jimat duit

Nana said... [Reply to comment]

@kayyana
tau xpe
kt sini mmg pesen masak simple2 gini kot
plain je rasa nye
seb baik org byr wahhaa

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hahaha
btol2
esok2 dia dtg kl
kami lak kena blanje

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
sedap lg kt kl...hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
tu la pasal steam dia xserai pon
tu la bahan utama utk steam
xde rasa

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
heheh apa lg
sila masak steam

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
sebab lapo baru blk snorkel kt mabul kan
time ni dah malam sme kebuluq

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hahah manyak save woo

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
xhangin sgt
sebab bukan kita bayar ehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...