MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 6, 2012

farewell party IPMSB

hari rabu opis ada buat makan2..sempena hari terkahir kami berkhidmat sebelum opis kl di tutup buat selamanya...ekceli kami last keje ari khamis, tapi sebab khamis tu banyak menda nak buat kan, so jamuan ni dibuat ari rabu...staff kl xramai pon ada 16 orang je...jadi buat makan simple2 je kat sri ayyuthya kat wangsa maju kat opis je

majlis simple di mulakan dengan upacara makan besarr...first time aku makan kat sini..macam aku pernah mention dulu la..kalau tempat2 gini memang klw nak g makan sendiri tu memang tak lah..tunggu orang belanja je hahaha...akhirnya dapat juga mrasa makan kat sini, kemain mahai...satu meja RM600,rasa dia?aku rasa tak ada yang special mana..specialnye sebab tempat ni 5 star...tempat orang kayo2..tu jadik mcm special..aku rasa kalau nak banding dengan makanan kedai2 tomyam kat luar ada yang lebih sedap dari sini...ni komen ikhlas yea...mungkin ada orang kata makanan kat sini sedapp gile, tapi bagi aku sama je mcm kat kedai2 tomyam tepi jalan tu

sesudah abes makan..baru la ada ucapan dari boz...lepas tu mic tu di pas kepada setiap sorang staff...kira kena cakap la..sesuatu sebelum kami meninggalkan IPMSB..alamak sedih nye bile sampai turn aku...suara mula bergetar tahan sebak...ok la..aku tak nanges..sebab aku cuba dari tahan nangis...dalam hati tu tuhan je la yang tau kan..mana taknya 4 tahun keje sini mcm2 kenangan...pahit manis seme..




 souvenir utk stiap staff
menu nye

 tomyam seafood masamm sgt
kerabu rambutan pelik nye rambutan wat kerabu hehe aku tak sentuh pon
 deep fried soft shell crab, yang ni sedap makan ketam ngan kulit2 skali lembut gile kulit dia
fried kailan with salted fish
deep fried chicken fillet with green mango sauce sedap!
steam fish ken som style sedap
hambek ko...ketat perut
last skali desert, santan ngan air sirap ada nangka dalam dia
ni opismate aku yg aku selalu bertekak hehe...
ngan boz puan amelia
ni je staff pompuan terselit plak staff yg nak jadi pompuan hehee
gambar kenangan hura hara seme


12 ribu orang memberikan idea bernas:

mama rifQy said... [Reply to comment]

wah..nampak sume mkanan tu superb nana!!

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

kerabu rambutan?
1st time tau ni ada kerabu rambutan

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

nana, mesti sedey kan tinggalkan kawan opis lama...apapun moga nana terus berjaya di tempat baru, chaiyok chaiyok..

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

1st time dgr kerabu rambutan ni..

mesti ada rasa sedey kan.. nak berpisah..

Myra Jay said... [Reply to comment]

Sedihkan bila macam ni..
Tapi yang penting dapat makan sedap ;)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

haiyaaaaaaa...sedap weyh kerabu mangga die aku suke gileeeeeeeeee

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
ok la sedap sebab dia mahai tu rasa lagi sedap kot hehehee

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hahah sama la pes time tau ada kerabu rambutan

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
mmg sedih seme dah mcm family kan..

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
heheh sama la kita

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
tu ler nk g makan sendiri mmg xla hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
ala..kat kedai tomyam au3 lg sedap la heheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...