MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 5, 2012

hentian terakhir @ mabul island

lepas dah meronda dari kapalai, pastu mabul area cetek, area laut dalam, last hentian kami kat kawasan pantai...amek ko 4 tempat kami singgah mandi & snorkeling..dah tu kata gayar 450 kan..kasi ronda sampai puas la...

dari port perkampungan bajau laut tu xjauh dalam 10 minit nak g kawasan pantai ni, kat sini memang bersih la...xde satu sampah pon dalam air laut tu, air jernih gile mcm biasa la..kawasan berpasir langsung xde batu sangat bez mandi manda....puasssss mandi kat sini.berendam2 dekat kul 5 kami pon ajak abang bot balik...

kalau sebelum ni aku pernah sampai manukan & aku kata manukan bez kan, kali ni aku bole kata mabul pulau tercantik antara pulau2 yang pernah aku pegi...& kalau nak dibandingkan ngan manukan ngan mabul aku rasa aku akan datang repeat kat mabul klw ada rezeki lagi nanti....insyallah....

kalau masa kat perkampungan bajau laut tu rayyan tinggalkan kenangan (berak) kat sini pon damia ada tinggal kan kenangan...hahaha....dan2 plak dia nak berak celah mana nak cari jamban..seb baik ada pastik giant yg isi jajan2 tu...tadah la dalam pastik pastu carik tong sampah xde..selit tepi batu wahahah.......naseb la...darurat kan...gitu je caranya, pasni damia bole eksyen la..ala takat mabuk tu..tempat BERAK aku je hahahahaha.....

gerak dari perkampungan bajau laut biru je mata yang tu chalet apa nama tak tau


 ok dah sampai kat pantai bersih, putih, jernih air nye
 aduh..jatuh cinta kan nengok pantai dia
 pantai dia xde ombak..setenang air di kali ehehe
 aku lepas je mia xde pakai jaket sebab air xdalam, pelampong mana cicir ntah kat tempat snorkeling kawasan dalam


 heheh suke plak tgk pic ni cam hepi2 je
 ni dulu sejarahnye nak join renang irama..tapi xlepas kan gini la jadinye
 terapong...sebab pelampung besar hahaha
ok..dah puas hampir sehari juga kami di mabul..masa untuk pulang, gerak dari mabul dalam kul 5, sampai semporna dalam 40 minit gitu dah gelap dah dekat kul 6...oleh sebab dah chekout kan..mana bole salin baju kat hotel..g la stesyen minyak mandi cincai2 salin baju dalam toilet hehe...
 penat sangat sehari tak tido...pengsan dalam bot


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22 ribu orang memberikan idea bernas:

KhaiZa said... [Reply to comment]

cantiknya air dia.. teruja nih

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

hahaha..mia pengsan..kesian tol aku tgk..

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

cantiknya air dia nana.. ;)

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

sonoknya mia.. airnya jernih..

syanasaid said... [Reply to comment]

letih la dok mandi manda jek kan
mmg cantik la air laut tu

Echa said... [Reply to comment]

boleh tak kiranya kalau aku amik satu gambo laut ni buat wallpaper aku.. hehehehe.. santekkkk gile wei... ble tak? hehehe

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

cian mia... penat main air tuh.... huhu

Falsya said... [Reply to comment]

clearnye air..tenang jer..mia koyo asal boleh je nak tido mana2..senang ko na..tau2 dh pengsan..hahaha..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

bestnye g beachhhh.....haih xsbr nk g krabi:)

mama rifQy said... [Reply to comment]

bestnye tengok air yang jernih giler..mia seronok nampak main air!!

ak yuyunz said... [Reply to comment]

ala kesian mia.. sampai burn ha berendam. takpe janji puas main air :)

Nana said... [Reply to comment]

@KhaiZa
ahh mmg jernih gile air dia...heaven

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
heheh xingt wei nak call ke apa ralik main air

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
cantik kan jernih gile

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
tu ler mainn air smpai rrentung hehhee

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
ha tau xpe
main air smpai lebam puas ati

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
hahaha mek la wei...
silakan xde cas pon

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
tu la..letih dia sehari tak tido

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
hahah dlm bot pon bole tido tak kira dah

Nana said... [Reply to comment]

@[-suziey-]
wahh beznye krabi!

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
air dia tak pedih mata
tu dia suke sgt tu

Nana said... [Reply to comment]

@ak yuyunz
hahaha terbakar kulit kan
seme jadi rentung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...