MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 1, 2012

kapalai island

lepas sampai ke mabul, abang bot bawa g kat satu tempat utk sewa set snorkeling, satu satu set regenye RM15 aku amek satu je share ngan amrul, ye la..ada anak gitu la kan harus la gilir2..aku ni klw nak snorkel kat kawasan yang jernih aku berani la..tapi klw tempat yg dalam gelap je dalam tu memang aku xberani..lagi satu aku geli ngan rumpair laut yang besar tu dah pakai goggle nengok rumpai tu jadi 2x ganda besar mcm raksasa pon ada haha..mcm2 imagine

pas amek alatan snorkel kami di bawa ke pulau kapalai jauh nye dalam 15 minit je dari pulau mabul, kat sini batu nye banyak, air nye cetek, cetek2 pon still bole cecah kaki la...tak bez nye kat sini banyak batu..amrul & botak darah2 kaki memasing luke kena coral.

tak lama kami kat sini sebab baru snorkel dalam 15 minit hujan turun...cepat2 masing2 naik atas bot..gambar pon tak banyak..sebab aku turun snorkel sama..ni gambar2 kat kapalai seme jue yg amek pasai jue xturun, jaga rayyan atas bot.agak frust juga la...xleh lama2 kat sini.gerak ke mabul balik, singgah port berpasir pon gitu juga...hujan turun..cepat2 lari masuk dalam bot..

pesanan aku..lain kali kalau nak g pulau, pegi la pagi2 buta..mcm kat sana kul 6 pagi kan dah cerah..kalau bole kul 7 tu dah gerak tros g pulau..bukan apa xmo jadi kes gini la..g petang2 sikit dah ujan..nanti tak puas nak snorkel...kami ni sebab sebelum g mabul ni dah merayap2 dulu kat area semporna tu, si botak bawa round kat tampi-tampi ngan bukit tengkorak, tu pasal lewat sikit gerak g pulau, tapi xpe..ktorg kan dah sewa satu bot...kot mana pon dia kena tunggu ktorg sampai btol2 puas baru balik ngeh2x...

yang best nye mandi kat pulau ni kan...mata tak pedih kalau kena air laut..tak mcm kita mandi kat pd, rasa mcm nak tkuar bijik mata klw air masuk dalam mata kan?tu salah satu sebab juga nape aku xsuke mandi kat pd hehe..sebab pedih bijik mata, tp sini xrasa pedih pon maybe pasal air dia jernih kot?ada kena mengena ke hehehe...

 on the way to kapalaini seme kat kapalai...mandi xlama pastu ujan





 yang ni plak abang bot lari dari ujan singgah mabul kawasan tak dalam, kawasan berpasir sini bezz mandi tapi pon sama mcm kapalai juga..xlama tu ujan
gambar kt area ni xbanyak sebab aku mandi juga..ni 3 keping dari tab



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

18 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

banyak syiok.. jeles arrr...hehehe

atty's said... [Reply to comment]

cantiknya airlaut tu..kebiruanhijauan.

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sioknyer mandi manda ni...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sioknyer mandi manda ni...

amiey lee said... [Reply to comment]

wahhhh ingat2 nak ajak gak la laki aku g mandi kat manukan nnti...huhuhu verangannn aja aku ni kan hhahahhahahaha

Aziela said... [Reply to comment]

Alahai.... rindunya nak snorkeling. Bila la hubby akak nak agree pegi Perhentian nie...

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

Ya Allah.. cantiknya tempat ni..

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

mcm nk ujan aku tgk , ye ke? dan x nmpk panas..fuh..jernehh

Cik Ecah said... [Reply to comment]

Subhanallah....cantiknya....

laut cantik...syok snorkling ni :)

syanasaid said... [Reply to comment]

masin tak air dia??
sbb tgk jernih jek mcm air sungai pn ade...

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Hehehe mmg siok
Tp kat sini xlama sebab hujan

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
Cantik memanh cntik kak...
Ni tmpt plg bez penah saya sampai

NeenaAnuar said... [Reply to comment]

Bestnyaaa snorkeling! I pegi sabah hari tu tak sempat nak round islands.. insyallah kalau pegi lepas nie kene terjah! cantiksss sgt! :D

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons

Siok sebab xpedih mata
Tu yg sakan mandi tu

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Klw dh smpai kk harus trn manukan wei..
Rugi klw tak singgah

Nana said... [Reply to comment]

@Aziela
Wahh peehentian best tu
Saya pon ada planning nak h phentian

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
Aha...mmg cantik
Pulau plg cantuk penah sampai

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
Ahh mmg ari nak ujan
Sempat snokerl kejap je pastu ujan trn
G port lain pon ujan gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...