MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 1, 2012

mempersembahkan...MABUL ISLAND..pulau idaman

 ok..dah abes cite semporna kita masuk plak ke tempat yang di nanti2...kami amek satu bot sewa dia RM450 dia bawa round 2 pulau, pulau kapalai & mabul.yang ni memang kita orang xde booking awal2 sebab sebelum sampai sini ada tanya kat resort kalau nak g mabul mcm mana?dia kata ada pakej kalau tak salah RM180 sorang untuk 3 pulau, kalau kata nak amek bot plak dia cas RM450 satu bot, kira bot tu kita saje xdek orang lain.kapasiti penumpang utk satu bot ni 8 orang dewasa.

memandangkan kami seme ada 5 orang maka kami share la bayar separuh2 jue bayar half, aku bayar half jadi total aku satu family kena kuar RM225.kalau amek bot ni bez nye apa tau dia ikut time kita...tp kalau kita amek pakej plak, kita kena ikut masa dia la kan...kalau nak save pegi la ramai2 share 8 orang satu bot sorang baru RM56 haje utk 2 pulau.

kalau kita menginap ngan dragon inn ni, just bagitau je receptionist yang kita nak g mabul, nanti diorang yang akan arrange kan orang bot..orang bot akan amek kita kat depan pelantar kat resort.perjalanan dari semporna ke mabul mengamek masa 45 minit, adeh..jenuh rasa nak sampai terhentak2 bontot bila bot langgar ombak..nasib baik ombak xkuat...

sampai je kat mabul...masyallah....teruja aku menengok kejernihan air dia..crystal clear wa cakap lu..bole nampak ikan berenang2, dengan tapak sulaiman nye bersepah2 bole amek pegang ngan tangan je...aduih.....tak sangka akhirnya aku sampai juga ke pulau impian aku ni..ekceli sipadan pulau impian aku..tapi mengenangkan leceh kan nak masuk sipadan siap kena apply permit + dengan mahal nye mabul pon jadi la..ni pon dah cukup cantik dah.....

sebenarnya aku tak tau pon ada chalet ala2 bajet mcm backpakers kat mabul ni..aku ingat just ada resort yg mahai2 je..sampai kat mabul kan, memang banyak tempat2 yang utk backpakers punya...bersepah2 seme chalet atas air, harga dari serendah RM65 per nite (siap makan) kat sini diorang kira pakej sekepala, bukan kira harga sebilik.ada yang harga RM180 sekepala utk 1 ari tak masuk bot transfer la tu.

tapi susah juga..kalau bawa anak kecik rasa nye tak sesuai nak duduk bermalam kat mabul, bak kata jue..buatnya anak demam ke sakit tengah2 malam mcm mana?nak g semporna 45 minit, bot mana ada malam2...kalau ada mau dia cas kaw2..pastu chalet dia plak style ko buka pintu ko bole tros terjun..bahaya woo bawa anak..kang dia buka pintu ko xdan nak kejar dah jatuh dalam air laut

ok la xmau banyak cite..meh aku sajikan korang dengan gambar2 keindahan mabul island...gambar ni seme sikit pon aku tak edit tau..saje kasi original view kat korang..

ni la rupa bot dia sewa RM450 masa ikut korang, kami amek dari kul 10.30 pg sampai kul 5
lama woo xnaik bot last tahun lepas kt manukan ceh lama la sgt
ni mak budak yg eksited lebey ni haha
sewel jumpe ngan sewel gini la jadi hahaha
 satu bot ni ktorg 7 orang masuk 2 budak kecikjauh perjalanan..lintas pulau, tak tau nama apa ntah pulau ni

akhirnya...kita dah sampai ke pulau mabul yehaaa 

kanak2 bajau laut main sampan mcm budak2 kita main playstation gitu la hehe
jernih kan??

hoho...siok tak nengok?ada tak rasa nak datang?hehehe
cuba kira bape ekor tapak sulaiman yg ada
tapak sulaiman bersepah2 siap amek bawa naik atas bot
diorang ni xde basikal jadi sampan la mainan diorang

ni salah satu contoh backapers punye penginapan RM65 je satu malam siap makan
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

36 ribu orang memberikan idea bernas:

syanasaid said... [Reply to comment]

teruja tgk air laut nye jernih
aku pn suke dok pulau..tenang jek rse

tahniah da dpt keje ye..
aku doakan sume dipermudahkan

adarnadzmie said... [Reply to comment]

jernihnya air kat pulau mabul ni... mcm kat kolam renang lak tgk...:)

nur anis said... [Reply to comment]

jernihnya air dia..teruja sangat tengok..ni baru tengok gambar..bila lah nak ke sana ni..huhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

yaallah canteknya....rasa mcm nak terus je terbang kesana...

Alycia said... [Reply to comment]

wahh beshhhnya... ni bole jd quotation kt en hasben utk cuti2 malaysia next year hehe..

mama tisya said... [Reply to comment]

mabul pulau paling cantik yg pernah p takat ni..nasibaik time kita p dlu smua ditaja..sukaaaa...hehehe

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu besttt gileee nak pengsannnnn

masya allah subhanallah indah betul ciptaan Allah..

huhuhu yela wei kalau bawak anak kecik emmang sah2 depa nak terjun laut heee..

sampan kecik tu aku pnah naik...masa g indonesia..giler serammmmmm...rasa mcm ko tak naik apa2 atas air.. pastu aku rasa mcm tak selamat aja hahah sbb tak tau berenang

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

cantiknyer la air lautnyer...bila la nak sampai ni...

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

vavavava....jom set

kayyana said... [Reply to comment]

cantiknye laut die.. seronok. tenang sgt.. dr atas leh nampak dalam laut tuh..

mama rifQy said... [Reply to comment]

wowww...nampak sgt jernih gile...menareks nyeee..best kalo g ramai2 la kan?

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

jernih nye air dia.....nk pegi la tuk honeymoon ....

Falsya said... [Reply to comment]

bestnye naaa..kene gie laaaaa..nnt kite set gie partner2..mana tau serentak dpt anak mabul..wakakakakakakakaka..

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

subhanallah...!!!!
takde kata2 lain yg bleh diungkap..
sangat cantek!

Cute Mum said... [Reply to comment]

haritue masa tgk pulau kapalai kat tv, aima kata kita tak sesuai tido sana sebab bahaya.. tau2 terjunam dania dalam air..
nak pergi pon kena tunggu dania dan bakal adik dah besar.. hhoh.. lama lagi tue..

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

cantiknya.. Ya Allah.. tapak sulaiman tu.. jelas betul..

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

subhanallah///isk,nk nangis pon ade hah

Cik Ecah said... [Reply to comment]

Ya Allah...seronoknyaa.....

teruja!!!

bl la ader rezeki nak g ni...huhu

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
Tu la memang tenang
Dengan air dia yg bersih tu
Aduh damai rasa
Hilang stress
Mekaseh yea....tak sangka aku cpt gini dpt keje

Nana said... [Reply to comment]

@adarnadzmie
Tu la pasal
Jernih mcm swimming pool

Nana said... [Reply to comment]

@nur anis
Depan mata rasa tak terkata
Sebab terpegun

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
Heheheh mmg camtik kak
Xle digambar dengan kata2

Nana said... [Reply to comment]

@Alycia
Heheheh sila mark
Mbul utk nxt vaction
Sgt bez

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Ha tu xpe
Dlm banyak2 pulau ni la plg cantik

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Memang cantik wei...
Terpegun tgk alam ciptaan tuhan
Sini xsesuai klw nak bermalam klw bw ank kecik
Klw nk g dok sini ank kena tinggal

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Insyallah
Sue sampai juga nanti..

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
Jommmm
Kita wat tabung oliday

Nana said... [Reply to comment]

@kayyana
Mmg cantik
Air dia clear
Dr bot bole nampak ikan
Tapak sulaiman seme

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
Pulau2 ni mmg seronok klw g ramai2
Banyk bole save juga

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
Mmg sgt sesuai uk animum

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Hahaha
Masa kat sana
Ku tingat korang
Beznye klw bole g ramai2
Mesti havoc

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
Memamg sgt cantik nad
Xleh nk gambar kan dengan kata2

Nana said... [Reply to comment]

@Cute Mum
Mmg btol
Klw nak g kena tnggu ank besar
Chalet dia atas air
Mg bole terjun je

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
Memang jelas bole nampak dr bot
Seme hidupan dlm air tu

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
Hahahaha
Xpe sila pilih mabul
Utk mxt destination

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Ecah
Hehehe teruja kan tgk air dia
Insyallah sampai tu satu ari nnt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...