MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 22, 2012

menang CASH RM400!!

 alhamdulillah...
menang dari mana???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
eh bukan aku yang menang...kalau aku menang semalam lagi dah heboh satu FB hahaha.....semalam kan result SPM kuar..tengah drive g keje tu dengar la hotfm...dia kata pemanggil pertama yang call ceritakan pengalama amek result SPM akan dapat sesuatu dari hotefm, apa hadiahnye..tak dia bagitau...dia kata tengok la nak bagi apa gitu la lebey kurang

tetiba dapat pemanggil pertama...dia kata pengalama dia amek result SPM tahun 1997, dia sekolah asrama kat kedah, kampung dia kat pahang..ari keputusan kuar dia just call akak kerani sekolah tanya result sebab nak g sekolah dia kan jauh..orang susah katanya..akak kerani tu bilang dia ada hutang duit kantin xbayar..dalam RM400 lebey kena settlekan hutang baru bole release result SPM.aritu ari ahad katanya..

pahang cuti ari ahad, jadi nak tak nak dia kena g negeri terengganu (sebab tganu kan keje ari ahad, pejabat pos sana buka) nak wat pos laju kirim duit kat skolah...dulu2 mana ada m2u segala agaknye kan...dah la orang susah..bapak nye terpaksa berhutang sana sini nak kumpul duit RM400 lebey nak bayar utang duit kantin..akhirnya dapat la jumlah yg dia nak tu....

selang 2 ari dia call baru akk kerani opis kasi result dia &dia antara pelajar terbaik kat skolah masa tu...serius aku dengar kisah dia kan...sebak...dengar kesusahan keluarga dia..adik beradik ramai 12 orang

patu tiba2 kakak tiri aku farah fauzana bagi tau..awak..dengar sini ek..berapa dah jumlah yang awak kena bayar dekat sekolah tu?budak tu kata dalam RM400 lebeh la...ok dengan ini kami di radio hot fm ingin mengumumkan..awak akan dapat RM400 lebey tu dari kami sebagai hadiah untuk awak dapat best result..tekejut pemanggil tu xcaya...yang bagus nye..dia ckp tq hotfm..saya janji saya akan bagi duit ni dekat mak saya..owh..lagi buat aku rasa bertuahnya mak dia ada anak mcm ni..

tuah ayam nampak di kaki..tuah manusia sape yang tahu kan?eh seronok nengok kawan2 menang contest hadiah itu hadiah ini, aku skang ni memang xde masa nak nak join la..masa tu ada tapi tak reti nak carik masa..mcm mana hehe..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

20 ribu orang memberikan idea bernas:

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

tuah ayam nampak di kaki.. tuah manusia.. tak siapa yang tahu.. ;)
rezeki.. mulia hati dia.. nak bg duit tu kat mak dia.. terharu sy..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

rezeki dia..hehehee..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

tumpang hepi ;)

eB ezrin said... [Reply to comment]

rezki... :)

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

oo kite pon ada dgr time ni, untung kan dia, ptt ckp la rm700.hehe

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

kite kalau dpt menang topup rm10 pon dah rasa syukur...rezeki

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said... [Reply to comment]

uh' touching....

serius...
ntah mcmana rasanye masa tu dia nk cr duit nk byr utang tu kannn...
alhamdulillah...
dpt rezeki terpijak...!

fazilzura said... [Reply to comment]

huhuhu syahdu nyeeeeeee...
rzeki tu

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

rezeki Allah bagi kepada mereka2 yang ikhlas dan baik hati.. sejuk perutr ibu mengandung anak cnggini..

watyz said... [Reply to comment]

eh aku plak yg nanges... huhuhuhu

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
kan?rezeki masing2 allah dah tetapkan

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
bez kan

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan

btol..walaupon xkenal

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
tu la sonok dia

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
aish....tak berkat plak kang nak tipu hehe duit dah la nk kasi mak

Nana said... [Reply to comment]

@MaMa QaiSaRa a.k.a nunu
tu la dgr cite dia pon kesian
anak org susah katanya

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura

rezekki terpijak

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine

btol...
sejuk perut mak dia

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
sebak ms dgr dia call

CourFeyLia said... [Reply to comment]

tuah org yg bsusah pyh nk bjaye... dlu mungkin die ssh... skunk die dh bleh senyum dgn hasil yg die usaha kn dlu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...