MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 5, 2012

menda yang wajib di beli kalau ke TAWAU


hari terkahir..harus la ada upacara shopping untuk mengempiskan wallet kita..hahaha, tapi aku bese klw olida xde la soping melampau tak ingat dunia..sebab tujuan utama kita datang nak oliday, soping sikit2 je..janji ada..


tawau nye bandar ni xbesar mana pon kecik je bangunan pon xde tinggi2 sangat, shopping complex rasanye tak ada kot, giant ada la..tak mcm KK banyak soping complex.lepas bfast, botak bawa la kami g pasar tanjung tawau, nak bli ikan kering, sape yang datang tawau rugi tau klw tak beli ikan kering dia, satu nye harga opkoz la lagi murah dari kl, keduanye ikan dia tu nampak baru lagi..tak mcm ikan kering kita jumpe kat pasar..dah busuk kadang siap ada ulat pasai dah lama sangat kan..ni ikan dia baru2 lagi..cantik je isi ikan dia tu
ok meh nak tunjuk apa barang yg korang harus beli kalau datang tawau ni.

 pasar tanjung tawau besar 3 tingkat kot
ni ikan yang wajib korang bli aku tak tau apa nama dia..rasa dia mcm keropok bile goreng rangup2 gitu sedap seh setengah kilo RM12, satu pastik tu 1/2 kilo aku bli sekilo.bese abang aku klw balik dari KK mesti dia bli kan kering ni, memang peberet ktorg la
 model ikan kering
 mai pilih..mai pilih
 sebelum g bli ikan kering botak bawa tempat bli fm, mutiara
area pasar tu je xjauh
 mutiara mcm2 ada
 seb baik aku xsuke klw tak tegugat iman
ni la yg aku bli:
ikan kering mcm keropok tu 1/2 kilo RM12 beli skilo RM24
udang geragau 2 peket RM5
ikan kering gelama sepeket ada 5 ekor RM1
belacan panjang 3, sebatang RM1
 FM ada wajib, 5 ketol RM10
 kuih cincin sepeket RM5
 gelang mutiara utk gefren satu RM5
 loket batu ait bli kat semporna satu RM5
kalau bakar rambut kita lilit kat batu ni, rambut tu xterbakar
lain2 kelebihan xtau hee..
 orang kirim set mutiara sekali ngan gelang tangan RM35
 mia punye set gelang ngan rantai uncle botak banje RM10
 ok makanye habis la sudah entry percutian di mabul, semporna & tawau..ada lagi satu last entry bajet cuti2 ke mabul tu aku blom kira lagi..nanti dah siap mcm bese lah..aku kasi kan bape bajet yg dah ktorg abes untuk oliday kat sini utk korang refer..

fuhh...gile update laju2 pasal oliday mabul ni..banyakkkk gile gambar yang menanti nak di publishkan asik merayap je keje nye banyak la gambau


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

FM pun cantik :)
Gelang mutiara pun cantek..
Pendek kata semua cantik :)

atty's said... [Reply to comment]

cantik2 mutiara..tp kty pun tak brp ler minat sgt..

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

suke FM
barang kemas tak brape minat, hehe

nur anis said... [Reply to comment]

saya suka tengok gelang rantai mutiara..tapi nak pakai, tak minat sangat..:)

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

wahhh sedap nye ikan kering. kegemaran fasz ni !!

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Bestla..tp ajk suami xmo g ler..huhu

Cik Bambam said... [Reply to comment]

ikan kering tuh kak.. yg kita gi KK ari tuh pon x abes mkn lg..mak kita beli 5 bungkus! jenuh nak mkn..ehhehe..tp sedap!

mMoOnN aAlLeEaA said... [Reply to comment]

ikan kering yang sedap tu...makan ngan ansi panas-panas

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

yeayy..da dpt da tq!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

gelang mutiara yg harga RM5 tu sgt cantik...ada lebey tak...nak beli ;)

mama rifQy said... [Reply to comment]

cantiknye FM2 yang nana beli tuh..murah kan mutiara kat sane kan? bile la agaknye dapat ke sane

Lady Rina said... [Reply to comment]

tak sabar nak balik Sabah mggu depan...mesti ke Tawau...:)

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

akak kalau org gi sabah
mmg suka giler kirim kuih cincin tuuuu

debabooo rasanya

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay

cantik ngan murah hehee

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
sama la saya beli sebab murah pastu fikir nak kasi orang
pakai sendiri mmg tak la hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
sama la kita nad
bli utk orang je tu

Nana said... [Reply to comment]

@nur anis
heheh sama la kita
xminat nak pakai
minat bli sebab nk bg org

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
mkn ngan nasi panas2 sedap woo

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
alamak nape tak nak g
rugi la xkenal tmpt org hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Bambam
heheh sedap kan
klw goreng masyallah bau dia mcm sampah hahahaha

Nana said... [Reply to comment]

@mMoOnN aAlLeEaA
tau xpe
mcm keropok

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
ur welcome

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
alamak xde lebey la mz...
nnt saya try kirim kt kawan
klw dia blk klw nnt

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
ahh murah na..
beza ngan harga kt kl ni

Nana said... [Reply to comment]

@Lady Rina
wahhh soping ikan kering banyak2 la ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...