MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 20, 2012

oksigen tambahan

memula masuk keje aritu aku ada bawa oksigen tambahan kat opis..saje je la..wat bekalan hirup udara segar..walaupon pokok nye sekangkang kera je..hahah kecik cinonet je pokok nye...ni pokok kaktus namanye..xyah di jaga rapi..cukup kasi rendam bontot pasu ni, ada lubang kecik untuk serap air selama 5 minit seminggu sekali. memang sesuai la dengan aku yang bertangan PANAS ni...pantang bela pokok mesti mampos..xtahan lama hahaa....

aritu masa g kluang ternampak pokok ni kat dalam kluang mall...nengok cam unik & comei..kemain jauh aku bli kaktus...kluang sana nun siap bawa naik keteapi..di jaga baik2 dalam train ehehe..rege nye RM12.90 kata tokei kedai dia ada branch kat ikano damansara tp harga kat ikano RM29.90, sebab tempat stended kan..kena kasi harga up2 heheh...

kita nengok je la bape lama bertahan bekalan oksigen aku ni..kemain dapat perhatian kat opis sebab tempat orang lain xde pokok hehehe..

ni pokok kaktus..dia nye kaktus blom tumbuh..tapi dah nampak ciri2 nak tumbuh dah tu dah kuar bulu2 hujung daun tu
 

Published with Blogger-droid v2.0.4

17 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

aku kena p kluang la kalu gini

amiey lee said... [Reply to comment]

hee baru aku tau ni pun sejenis pokok kaktus hahaha

beb blogger droid boleh set publish date tak???

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

cun nya..i like...i pun suka pokok2 hehhe

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

cantik la pokok ni.. suka!

Falsya said... [Reply to comment]

kut ye pun oksigen dr kluang,buang la tanda rege tuh mek..hahahaha..

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

alamak sejuk mata nengoknya..
kat opis kita ni plak x leh ler nak letak benda2 gini..
kena ikut sistem 5S plak dah..
semua kena kosongkan meja yg ada fail jer atas meja selain PC..
adoiiii tensen!!

sue zainun said... [Reply to comment]

comeinye pokok kaktusnya..xsabar tunggu kaktusnya keluar nih..tunjuk nanti ye

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

comel jek pokok kaktus tuh..jadilah wat segar2 mata yek..heheheh

mama rifQy said... [Reply to comment]

kalo kite beli pokok2 ni,alamaknye mmg sekjeap je la tahan!hahahha...

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
Heeh nnt aku krim kt amrul patu wat bisness hahah

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Aku rasa xlleh set date la
Aku biasa publish as draft patu buka kt pc edit date hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Sy suke klw senang djaga
Ni siram smgu skali je senang hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
Heheh kiut je kan

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Biarla bukti harga hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
La gitu ke
Aku atas meja apa yg xde seme ada
Gula gula, cekedis, frame, kaktus hahhaha

Nana said... [Reply to comment]

@sue zainun
Ok tungu ek takut xdan kuar bunga je kang hhahah

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
Haaha nape tangan panas gak ke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...