MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, March 28, 2012

pakai gambar aku tanpa kebenaran!

 ni la padahnye bile gambar xdek watermark..orang sesuka ati curik...nak dijadikan cerita..secara tak sengaja aku terjumpe orang guna gambar damia kat kluang rail coffe..semalam la..saje Google image kluang rail coffe...sekali tekejut nengok muke damia kuar kat blog orang lain...

masa tu kecoh pasai KRC guna gelatin Babi dalam kopi...adoi kot ye pon bang...xyah la amek gambar yang ada muke anak aku...kan belambak je gambar kluang rail coffee yang xde muka2 orang..nak gak amek muke mia jadikan model...

marah ke?ntah...xmarah pon tapi tekejut je eh! curi gambar aku hahah...small matter la..aku rasa klw gambar di salah guna untuk tujuan yang tak elok tu memang marah juga la.agaknye dia berkenan ngan gambar mia tu tunjuk hidung mcm mengejek tokei kedai haha...mandai2 je...

nak baca entry tu tengok la sini
http://theunspinners.blogspot.com/2011/05/kluang-rail-coffee-guna-gelatin-babi.html 
eh! semalam nengok ada gambo arini dah delete la wei! eehehe

p/s : kisah pasal gelatin babi tu dah lama yea..dah selesai pon kes...kedai ni dah bebas dari bahan2 terlarang...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

42 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

dh delete entry kt blog org tu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

ohhhh tak suka..sekurang2nya cakaplah sepatah..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

tak suka & tak pernah pun..
kalu ada yg amek tepek kat blog, geng kengkawan kita la..tu pun dia akan mention..sowie..pinjam gambar..kira ok gak la kan...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

haipppp... mmg nak kene nih main suka suki amik gambo org.... huhu...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

kiranya dia memang dtg blog nana, tu yg dia delete tu..

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

sabar jelah...tp dia berkenan sbb gmbr tu damia tunjuk hidung kot...

amiey lee said... [Reply to comment]

hee lawak la plak depa ni suka suki aja guna org punya gmbar kan...

fieda said... [Reply to comment]

berkenan pulok kat mia ye..

eB ezrin said... [Reply to comment]

sbb mia comei kot? hik3

eB ezrin said... [Reply to comment]

uit, dh delete n3 la... ha ha ha

ummiarissa said... [Reply to comment]

oh..yang buh watermark pun orang boleh curi gambar tu...apatah lagi yang ada watermark...sebab macam2 cara orang leh buat..takut juga saya nak upload banyak2 gambar peribadi..

ummiarissa said... [Reply to comment]

correction...apatah lagi yang tak ada watermark..

Gieyana said... [Reply to comment]

Aku rs gia google utk cr pics kt tpt nie..n jumpa pics Mia..spatutnya bgtai ar kata nk pinjam ker..

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

yela..su pun xsuka org amik gmbr2 kita ni.yg kita ni pun 1, xkoser nk letak watermark. (ayat org bizi bebeno kekdahnya)
.apepun. xsuka.xsuka.xsuka. :D

Falsya said... [Reply to comment]

adoiiiii..dh la amek gambo org..tajuk xleh blah plak tuh..sian mia...xpasal2..

lia said... [Reply to comment]

aku xde hal kalau org amik gmbr dari blog aku tp JGN AMIK GMBR YG ADA MUKA!!!! aku x sukak ;p

ieda said... [Reply to comment]

loor ..
macam nie pun adeee huhuh
sib baik nana bukan jenis cepat melatah
pada akak punn akak akan terkejut je .. nak marah beria tuu x lah kan ..
dah lumrah manusia ..
bila dia dah tahu , harap2 dia minta maaf kan ;)

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

silaplah amek gmbr anak ko ni nana,die xtau blogger glams nih,hahaha,die google la tu kot kuar image latest psl kluang tu..xpelah,dah delete dah pon,heheh

SyaNa said... [Reply to comment]

aku pn kadang cilok gak gambar yg imej gugel tu
tp mmg xde la cilok gambar ade muke org
heheee

Afne said... [Reply to comment]

aku pn ada cilok gmbr google tp takde lah terang2 hak milik dr blog sesapa. cthnya gmbr cameron highland bukit bukau aritu. at least credit la link dia ambik btl x?

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

kite tak berani nak pinjam gmbr kt google tu..kalu gmbr2 kartun tu takpe kot, hehe
glemer u :)
dulu gmbr pengantin
la ni gmbr anak plak :)

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Hahaha rasanya dia baca blog kita kot tu dia delete hehehe br kelmarin tgk ada

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
Kan?kasi link je pon xkisah

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
sama la kita
klw ada pinjam gmbr kt blog kawan
atleast mention la nama blog dia kan
bukan main amek gitu je

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
klw xde isu yang teruk xpe..
jangan kang tetiba nak banding2 kan anak ke ha mmg nak kena la kan heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
hahah tu la pasal
padahal sebelum tu sempat print screen

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah
hehehe
seb baik xboh gambar mak nye mia

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
aku xkisah je klw nk amek gmbr aku
tp jangan la amek yg ada muka

Nana said... [Reply to comment]

@fieda
hehehehe
dia suke mia agknye kan

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
hahah think + je

Nana said... [Reply to comment]

@eB ezrin
muahahah tau xpe

Nana said... [Reply to comment]

@ummiarissa
hehehe ala buh watermark pon orang bole delete kan

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
tu la atleast bg tau
amek dari blog mana

Nana said... [Reply to comment]

@S.U.R.I.A.T.I
hahah malas la nak buh watermark
lagi2 klw update pakai tab
amek gmbr tros publish

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
heheh banyak je gmbr xde muka orang
dia bkenan kt mia la tu

Nana said... [Reply to comment]

@lia
sama la..

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
saya xde la nak melatah xpasai2 kak
janji menda yg diperkatakan tu bukan memalukan kita or mejatuhkan kita
xkisah
cuma tekejut skit la
muka anak kita ada kt blog org lain

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
hahah puii pemes hape nye

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
sama la
klw ada muke orang aku crop hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
tau xpe
hehehe
atleast kasi mention gmbr dari mana2

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
hahah adoi la
ntah nye dulu 2 kedai pengantin cilok gambar mak pak mia wat banner
ni anak plak

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

klu jumpa
ko tembak jer nonok dia.
sesuka je amik gmbo org...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...