MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, March 28, 2012

pasar borong selayang, mcm ada kat negara asing!

Tadi siang g la bank tolong bankin cek2  opis sambil2 nak g bayar duit kete kat area pasar borong baru kat selayang....kuar je kete..aku rasa mcm ada kat negara mynamar...tetiba datang satu perasaan xselamat sebab susah nak tgk rakyat negara kita kat kaki lima bank tu..


Kiri myanmar..kanan myanmar...rata2 kawasan kaki lima dimonopoli orang myanmar seme pesen pakai bedak sejok kale kunin...tepek kat dahi...spesen jek seme..sambil duduk tepi kaki lima buka meja petu jual sirih..jalan 5langkah lagi jumpe lg orang myanmar juai sirih


Adoi...kalau jantan2  jangan cakapla pandang orang mcm nak telan...sepanjang jalan dari bank ke bank dalam ati xputus baca doa....serius takut...nak kuar duit tu xyah ckp la pandang kiri kanan risau diperhatikan.


Klw org2 jual sayur tu kemain pengotor letak atas lantai..cili api selambe je letak atas lantai uwekkk loyak tekak...pemah baca dalam paper dulu..depa ni kutip sayur yg peniaga2 buang sebab mcm busuk skit, or lebam diorang kutip dlm tong sampah pastu buka kedai kat kaki lima petu juai! Haram j btol...


Eh diorang ni ramai2 semak kat negara kit ni buat apa ha? Pasar borong selayang ni dikatakan syurga warga asing berniaga..satu lg pasar borong ni mcm terkenal ngan kes orang kena bunuh nak2 mereka sesama mereka (warga asing)


Jadik pesanan khidmat masyarakat dr saya brhati2 kalau g sana..esp malam.siang xpe klw xberteman..tapi sila la jangan berani diri nak g area sini sensorang time malam2 sgt menakutkan!


Published with Blogger-droid v2.0.4

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Falsya said... [Reply to comment]

Aku selalu gie sana bayo bill maxis..nak gie sorang mmg x dapek la..wan pun xbg aku gie sana sorang..bahaya woooooo...

Nazz@Purple said... [Reply to comment]

yus..serius..naz pernah pegi situ..memang rase mcm kat negara asing..dh jadi mcm negara dorang..kotor sana sini..wajah2 mereka je kat situ..

sue zainun said... [Reply to comment]

every month memalam memang gi area sini teman hubby sb banyak jenis bank kat situ..bayor hutang..huhu..tp betul kata nana mmg muka warga asing jelah..memalam lagi sunyi, diorg je monopoli..

Cik Bambam said... [Reply to comment]

mmg dh lama x pergi pasar borong selayang tuh..huhuhu.. xde bank kat tmpt lain ker kak? sri gombak kan byk bank.. selamat lar jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...