MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 22, 2012

tak guna punya kakak!

Tadi kan tengah lepak luar umah, ada la jiran ni tegur,eh! Congratz la kat adik awak yea...dapat 7A! tetiba aku tercengang...hah?umi dapat 7A? patu aku cakapla kat jiran tu hah? Yeke saya xtau....hahahah sambil gelak malu kat diri sendiri....jiran tu kata la..awak xtau ke adk awk dpt 7A! kat taman kita ni dia la paling bagus result dia...hahahah sambung gelak lagi...


Sebenarnya bukan aku xamek tau pasal result Spm adik aku, semalam balik keje memang ingat nak tanya...tapi keje2 umah banyak kan...tlupe nak tanya result dia....pg tadi pon nak tanya xingat juga nak tanya..last2 dapat tau dari jiran hahaha.bengong btol.


Ceh vangga la mak aku...sebab kat lorong umah ni, adik aku dpt plg bagus.tapikan aku sedikit musykil kat sini, adik aku ni bukan budak yg pandai pon kategori biasa biasa je...lagipon nampak dia sendiri pon mcm xde minat nak sambung belajar...skali dapat result bole tahan bagus.


Kakak aku yg cikgu tu lagi xcaya dengar adik aku dapat result cengitu...dia kata alah skang ni..memang gitu la senang je dapat A tak mcm zaman aku dulu menages nak dapat 1A.skang ni budak2 pandai dah ramai..kira klw dgr orang dapat 11A tu mcm dah xheran dah sebab dah terlalu ramai.tak mcm zaman aku dulu2.


pape pon kepada adik2 yang dah amek result spm & dpt result yg baik tahniah diucapkan....


Bez woi adik aku...dia ajar kwn dia yg agak sikit lemah dalam pelajaran, mak pak orang tu janji nak kasi galaxy tab klw adik aku bole ajar anak dia & dpt result spm baik..nah skang bukan dia je dpt result baik, kwn dia yg dia ajar tu pon dpt result bagus....mak pak orang tu kasik plak ganjaran rm500 cash gile ko! Jiran selang 3 buah umah plak janji nak kasi 10 hengget utk 1A, tadi jiran tu call tanya dpt bape...bile dia tau 7 ala...melayang 70 hengget hahaha lawak la atok ni...atok ni jiran selang 3 buah umah, kira cam atok angkat adik2 aku.bapak alu sendiri pon xde nak kasik ganjaran, org lain plak yg baik ati :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

19 ribu orang memberikan idea bernas:

Lelord said... [Reply to comment]

wahhh aku pun bangga gak dgn adik ko..tahniah yek

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Tahniah dekat adik Nana ye!!

ZYASH said... [Reply to comment]

heheheheh, seronoknyer...untung jadi adik.... tu yang dia semangat nak belajar....

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

aku tumpang bangga ngan adik ko...cayalah weii...aku dulu 2 a jek tau...sob sob...tu pun bm ngan sastera...huhuhu

zura_habib said... [Reply to comment]

tahniah!

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

tahniah utk adik nana....
beznyer siap dpt ganjaran duit cash tuh...
mmg rzki diala....

bada said... [Reply to comment]

tahniah pd adik nana...bestnye dpt RM...skrg ni,saya jd mata duitan sbb dh xkeje ...harharhar

Falsya said... [Reply to comment]

Ape punye kakak daaaa..hahahahaha..

Terror kan adik ko..paling bgs satu taman tuh..

Lynn Damya said... [Reply to comment]

hahaha, kelakar lahh :p congratez utk adik awak..btw sy dtg sini sbb nme sy pon damya, haha :p

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
ahahah hampeh aku kan
dah 2 ari br tau

Nana said... [Reply to comment]

@ZYASH
tu la pasal
gile ganjaran itu ini

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
hahaha
dulu2 nanges nak dpt a kan

Nana said... [Reply to comment]

@zura_habib
tq!

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
tu la...
rezeki dia la
ngajar kawan dapat ilmu
dia dapat plak duit

Nana said... [Reply to comment]

@bada
rezeki dia la kan

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
wei klw ikut kan dia nye result exam biasa2 je
xpenah pon gempak
skali spm amek

Nana said... [Reply to comment]

@Lynn Damya
owh..damya juga ek
spelling je lain hehehe

intanloveamir said... [Reply to comment]

wahhh...terrornya adik awk...tahniah2...

budak2 skg nie rmai yg pandai2 kan,..maklum lah celik IT skg nie..semuanya d ujung jari...hehehe

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

tahniah!!
ganjaran tu sampingan.. untuk membakar semangat.. kan².. bertuah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...