MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 18, 2012

blog ibudamia@apa kata wanita RTM1 15.4.2012

macam yang pernah aku bagitau sebelum ni, blog ibudamia terpilih untuk disiarkan dalam rancangan apa kata wanita bersama zamzarina @tv1. 2minggu sebelum tayangan dapat email dari cik sakinah, 3 hari lepas dapat email cik sakinah ada call..dia bagitau yang blog aku akan di siarkan pada 15.4.2012.dia bagitau dia akan select entry yang akan di paparkan kat dalam tv.

ok sebelum tu aku nak cerita mcm mana blog aku bole masuk dalam rancangan ni?sebelum ni aku pernah baca entry neena yang mana blog dia pon terpilih untuk di siarkan dalam rancangan apa kata wanita dalam segmen ada it, lepas tu baru2 ni ada juga baca blog kak ina kl yang juga terpilih untuk disiarkan dalam rancangan AKW.blog neena tu ada orang yang cadangkan, tapi kak ina kl plak dia sendiri yang email kat AKW untuk disiarkan blog nye dalam rancangan tu..

bile baca blog kak ina kl, baru aku tau rupanya kita sendiri bole email kat AKW kalau kita berminat untuk siarkan blog kita kat TV, jadi aku pon try lah email kat akw.dalam email tu aku kasi la point2 apa yang menarik nye blog aku ni untuk di siarkan antaranya tempat makan menarik, tempat percutian menarik & kisah2 peribadi.seminggu lepas tu aku dapat email diorang kata blog aku terpilih untuk di siarkan..

so masa cik sakinah call aku sempat tanya dekat dia..apa kritirea yang di perlukan untuk pemilihan blog ni?aku tanya juga dekat dia..blog saya ni kenapa terpilih?saya saje je email..tapi so far blog saya ni, banyak cite pasal personal..cuma ada juga la saya selit tempat makan menarik & tempat percutian menarik.

ni jawab cik sakinah :
sebenarnya kita tak kisah..sama ada blog personal ke apa..tapi kalau blog tu menarik, kita akan pilih untuk disiarkan dalam rancangan tu nanti..lepas dia juga kata..kalau bole biar la blog yang sentiasa berupdate & ada isi2 menarik untuk di kongsi,katanya tak semua blog yang email akan di siarkan..dia akan pilih.

makanya...mereka telah memilih blog aku untuk di siarkan dalam AKW...gile dup dap dup dap jantung masa nak tunggu ari ahad tu haha...kebetulan plak kul 3 ujan turun lebat gile..astro umah mak aku servis unavailable, aku apa lagi cepat2 buka laptop, buka live streaming RTM.masuk je pukul 3.25 tiba2 astro dah ok..then kuar la segmen ada IT.aku dah get ready dengan kamera, adik aku plak standby ngan bb dia untuk rekod...hahah...seme orang dalam umah mak aku gelak je nengok muke kuar tv...

5 minit pastu amrul call...(aku tak bagitau amrul pasal blog nak masuk tv, amrul mmg tak tau apa2) amrul masa tu kat tempat keje..dia kata mak call..muke kita masuk tv.kenapa?amrul tanya hahaha..bertuah la aku kan..tak ingat nak bagitau.aku cite la..masuk tv1 ala..sekejap je dalam seminit.heheh...

kepada yang terlepas, rancangan ni akan ada siaran ulangan nye pada hari jumaat ini jam 1 petang di TV2.

 ni antara entry yang dipilih oleh cik sakinah








berminat untuk blog anda di paparkan di akw?
sila emailkan di alamat email di bawah

video ni rekod via BB je...sorry kualiti gambar kurang memuaskan :)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

41 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

glamer mak...segan sungguh

eT said... [Reply to comment]

waahhh...menarik tu...siap masuk tibi...

Falsya said... [Reply to comment]

phewittttt...gemer ko senah..haaha..

bada said... [Reply to comment]

tahniah nana...

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

wah2 glamour mak....pewit...blog kita tak menarik leh ke join...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..cayalah...segan la sbb blog ayu biasa2 jer...apa pun..congrats to nana!!

@}--niEra-- said... [Reply to comment]

tahniah2..glamer lagi la pasni..huhuhu

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

glamer je....suke3..nak email.alahai..tak mo la...pemalew..kakakakkakak

Nadea Emerald said... [Reply to comment]

perghhhh glamour seh.. tahap retis dah ko ni ~! hebattttt.. cayalah ;)

Myra Jay said... [Reply to comment]

Tahniah kak.. Wahhh glemer abes ha :)

MJ malu, lagipun takdak apa yg menarik pun my blog ;)

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg menarik sbb tu terpilih

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

wahhh..best!!! tp klu mcm nana follower ramai2 bolehla..yg kita ni secoit je follower, seganlah! :D

...sWeeT uMi... said... [Reply to comment]

wewittt glamor tau...masuk tv lagi...pasni mesti bertmbh2 follower blog kan hehehehe

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Tahniah ye.. sesekali masuk tv apa salahnya.. glemer MAK!!

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

glamer u! :)

kayrul-shah said... [Reply to comment]

makin galour la nana lepas nie..suka masuk blog coz selalu rekemen tempat makan yg sedap2..

Gieyana said... [Reply to comment]

glamer u!! :D

Hezesuze said... [Reply to comment]

even xdpt tgok kt tv tapi akak tmpang hepi tuk ko nana...pasni up ler traffic blog ko haha

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

Pemes ames..hahhaah

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

congr8s nana! citerlah UV blog aritu!!hahaha

watyz said... [Reply to comment]

tahniah!! makin glemer blog ko nak... hehhehe

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
jangan nk ngada2

Nana said... [Reply to comment]

@eT
heheh
kelakar nengok muke dlm tv

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
ahh ngada la u gegerl

Nana said... [Reply to comment]

@bada
tq..

Nana said... [Reply to comment]

@Anje a.k.a Mama_Balqis
try je la anta
yg tentukan menarik atau tak bukan tuan blog hehee

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
tq...seme blog menarik kan

Nana said... [Reply to comment]

@@}--niEra--
eh xde la..blog saya blog ikan bilis je

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hahah pemalu ke

Nana said... [Reply to comment]

@Nadea Emerald
hahah tak de maknan nye retis weh

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
eh try la..
mj kan baru menang kamera
menarik tu..

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
sila emailkan blog anda yea
konfem dapat
topik jjcm hehee

Nana said... [Reply to comment]

@...sWeeT uMi...
ala..follower mcm biasa je
tak de naik mendadak...

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
hahaha jangan gitu segan MAK

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
AWWW

Nana said... [Reply to comment]

@kayrul-shah
eh xla...blog kita tak glamer..
tq eh insyallah saya akan rekemen tmp2 makan menarik lagi nnt

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
u lagi glamer..pelakon hollywood hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Hezesuze
hehe tq kak..

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
banje biskut pemes emes so

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
hehe nnt aku wt entry k

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
ala..bese2 je la wei

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...