MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 9, 2012

cara2 membuat pembelian & pembayaran @ mydeal

 

ada yang bertanya..macam mana nak buat pembelian & cara bayaran kat mydeal, groupon or milkdeal...ok la..meh aku tunjukkan contoh mcm mana nak beli deal kat mydeal..kaedah nye sama je yea..milkadeal & groupon pon sama je lebey kurang..

ok sebagai langkah pertama korang kena la register ngan deal2 ni seme, sebab nanti lepas dah purchase dia akan anta voucher tu ke email korang..

ok aku amek contoh camane nk bli deal kt mydeal ni ek..pizza eh sedap plan nengok piza ni kan hehee
langkah pertama, selepas dah sign in
klik BUY NOW
bila dah klik buy now..dia akan ke page seterusnya...isikan berapa kuantiti yang korang nak..dalam kotak QTY tu, tick la..kalau nak bli 2, tick 2
 seterusnya untuk sape yang dah register...kat billing information tu klik arrow saved addresses tu nanti otomatik kuar la alamat umah korang..sekiranya korang dah register
pastu untu PAYMENT METHOD klik la..korang nak bayar pakai bank mana...kot nak bayar pakai credit card ke klik di kotak sepatutnya..
mcm aku mmg bayar pakai Mu2
bila dah blik bank kita pilih sila kilik CONFIRM ORDER
 page yang last untuk payment..mcm biasa la..standed pembayaran online..
mcm ni aku bayar pakai m2u, klik je pay by maybank2u
pastu done...tunggu je la email diorang anta..
kalau korang dah buat pembayaran, semua rekod akan direkod 
pegi je kat VIEW ORDER HISTORY..ada la voucher yang korang dah bayar tu, downdload @ print aje
settle!
 ok..sekian saje entry tunjuk ajar untuk kali ini...kepada yang bertanya harap berpuas hati dengan penjelasan saya...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 ribu orang memberikan idea bernas:

mama rifQy said... [Reply to comment]

bagus nana yang baikhati nii!!

mama tisya said... [Reply to comment]

pizza tu mcm menarik dkt ngan opis je fahrenheit

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

belum ade citer best blog ko arini..
adeh.
ehehe..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

dah lama tak shopping mcm nie..

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu bukan main ko nye history...aku tak sampai 5 pun hehehehe

syanasaid said... [Reply to comment]

fuhh aku da kuatkan hati xmp bukak deal2 ni
mau terjebak aje kang

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

thanks kak nana..pasni bolehlah nory bershopping sakan kat groupon,milkdeal, & so on..hehe..time kasih byk2....suke sgt3..hehehe

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

tq teacher rajin!hik3..aku ade lg kupon blm redeem nih,hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
Heheheh..org minta tlg kita tlg je

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Kita jauh plak br je ingt nk bli tgk alamak jauhnye

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
Hahahah mest cite sal mia

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Sama la tshan nafsu hahaha xle klw buka seme nk bli

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Ko tgk la history aku beli apa je popcorn ngan tix wayang je heheh

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
Hahah ala skang deal xbest mcm dulu
Klw dulu ye manjang tjebak

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Heheh ur welcome
Jangah tjebak mcm akk sudah hahaha
Duit kuar mcm air woo soping kat deal seme nih

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
Hahaha aku mmg dh lama xbli wei
Tahan nafsu hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...