MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 9, 2012

hari ini dalam sejarah : peristiwa paling kelakar dalam hidup

hari ini, 9 april 2012, bersamaan dengan hari isnin, 4 hari menjelang hari jadi damia yang ke-4,mama dia telah diseprise oleh damia..btuah punya anak...ok meh sini nak cite

pagi tadi aku keluar umah mcm bese..salam2 cium mia seme..dah gerak dalam 3minit, baru perasan henpon tertinggal kat umah...jadi aku pon berpatah balik, nak balik amek henpon.sampai je kat umah aku tros buka pintu kete enjin kete tak mati, pintu kete pon tak tutup sebab nak cepat..lagi pon keadaan umah aku kalau siang kat situ ok je..memang selamat..tambah plak ada maid orang sebelah tengah jemur kain sebelah umah

aku cecepat lari masuk umah dengan kasut pon tak buka sebab nak cepat nak amek hanset...lepas ame hanset, aku turun bawah pastu nampak pintu pagar umah mak aku terbukaa...aku pon tak fikir apa la aku tolong tutupkan & tros masuk dalam kete nak g keje...perjalanan dari opis ke rumah mengamek masa 20 minit...

sampai je kat opis...kebetulan plak arini aku bawa barang banyak, dengan kain telekung baru basuh, bekal popia & dalam bonet plak ada biskut yang aku beli untuk letak kt opis..memang arini aku melengah2 masa keluar dari kete sebab banyak barang nak di bawa...biasanye aku keluar kete memang aku keluar tros je..xde nak bawa apa2....

aku keluar je pintu kete, pastu buka bonet amek biskut...pastu ENTAH MACAM MANA tuhan nak gerakkan aku, supaya buka pintu bahagian tempat duduk penumpang kat belah depan untuk amek bekal & kain semayang...masa aku buka je pintu tempat duduk depan tu...tiba..tiba...

MAMA!!!!! sambil mia keluar nyorok dari tempat kaki seat belakang sambil tersengeh buat muka tak bersalah....masyallah...waktu tu aku punya jantung rasa mcm berhenti 5 saat..nafas aku rasa mcm xde nafas..kaki aku tiba2 rasa mcm lembik...lepas tu...aku terus ketawa...ketawa...dan ketawa tanpa henti...sampai mengalir air mata....

MIA!!!!!!!!!!!!!!!!! mia buat apa ni??????????
mia nak ikut mama g keje.....dia jawab
aku tak leh nak marah masa tu..aku terus gelak..suruh dia keluar dari seat belakang..sambung gelak lagi..sampai opis...aku gtau kak lan...akak....tengok la ni MIA...pastu aku xleh nak cakap dah..gelak mcm nak pengsan.....sambil meleleh air mata...kak lan tumpang gelak sama...

masyallah...aku sikit pon tak sedar damia bole menyorok kat seat belakang..sampai opis baru perasan,, si mia plak dia bole duduk diam tanpa bersuara selama 20 minit perjalanan nak ke office..dengan pakai baju tido, rambung gerbang macam mak limah dia bole menyelinap dalam kete masa aku nak amek henpon kat dalam umah...

tak lama lepas tu mak aku call dengan suara yang sangat menggelabah...

tak do apo la nana....(kecek klate deh..)
mia hilang!!! ma dah cari tak jumpe..abes budak2 ni cari kat umah jiran2 xde..

masa tu aku dah tak tahan..aku gelak sekuat2nya....tak bole nak cakap...ma...mia ada ni kat office orang..ntah mcm mana dia bole nyorok belakang seat tadi orang tak perasan..sampai opis baru nampak..dah mak aku gelak mcm nak putus nyawa...hahaha...sambung masing2 tak leh nak berkata2 dah..gelak..gelak dan gelak lagi

lepas dah gelak tu tiba2 baru aku terfikir yallah..kalau la aku tak nampak mia tadi apa akan jadi agaknye??nauzubillah.....minta di jauhkan menda2 tak elok weh...ye la kalau aku tak nampak mia nyorok berapa lama dia akan terperangkap dalam kete tu tengah2 panas??tiba2 takut aku bila mengingatkan....

nasib baik juga mia tak tegur aku time aku tengah dok drive nak g keje tu..ye la mana tau tiba2 dia berdiri kat belakang aku sambil cakap MAMA!! tak ke ko tekejut masa tu...aku ni dah la cepat terkejut..mau terlepas stereng kete dah kalau kena sergah dari belakang mcm tu kan?

syukur lah..hari ni allah tiba2 gerakkan hati aku nak buka pintu bahagian seat depan untuk amek bekal & kain semayang aku..yallah...kalau nye kata aku amek terus masa aku tengah duduk kat seat aku tu, sure aku tak perasan mia ada belakang aku kan??

adoi...nengok la..orang bersalah tapi buat muka tak bersalah...mia..mia rasa nak tercabot nyawa mama tadi
tadi kul 10 aku dan anta mia balik dah...bebel2 aku berpuluh2 kali pesan mia..lenkali jangan wat mcm tu bahaya...kalau mama tak nampak mia tadi mcm mana??
sini la port mia nyorok..belakang seat aku kat tempat kaki seat belakang tu

 pengajaran dari cerita ni: mulai hari ni aku tak le cuai...kena kunci pintu kereta..walaupon rumah aku tu dekat je..tapi untuk keselematan nah kan dah jadi kes mcm ni...lepas ni aku memang kena beringat kan..takut mia dia buat lagi sekali..so pasni sebelum gerak kena usha dulu kat seat belakang..ada tak penumpang yang tak dingini ada kat belakang tu haha.....

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

44 ribu orang memberikan idea bernas:

Falsya said... [Reply to comment]

hahaahahahahahahahaha..mengong la mia koyo nie..smp la nie aku duk tergelak kalau teringat..hahaahaha..

Zana Nordin said... [Reply to comment]

aduhaiiii mia
kelakar mmg kelakar kan Nana
tp kalau ler...ko tak tergerak hati nak buka pintu tu..mau mia duduk dlm kereta takde sapa yg tahu
nauzubillah...

Mia..lenkali jgn buat camtu
bahayaaa

Mama Khairan aka Rudy said... [Reply to comment]

Hahahahahahahahahahahahahahaha .. nk bermanaja laaa tu nga mama dia:)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said... [Reply to comment]

alahaiii mia .. baru 4thn dah pandai eyh .. tak tahan tu dia leh diam 20minit nyorok dlm kete tu ... mana x gelabah mama dia hehehhe .. baca ni pun tergelak tau hahahha

Cute Mum said... [Reply to comment]

nak gelak jugak..
tak sangka mia boleh wat suprise camtue..
uyun kalo kena camtue mau pengsan kot sebab sangat cepat terperanjat..

Diila said... [Reply to comment]

huhu mmg suspen n kelakar cita ni... tp nak gak tau pastu apa jadi ngan mia? duk kat opis sampai bila?

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

masa baca status nana kat FB..jue dah gelak..tapi betullah nasib baik buka pintu belakang kalau tak buka..tak tahule..mintak jauh benda2 buruk yang berlaku...

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

hahahahahahahahahah!!
mia, u r da best!

tp lenkali takleh buat lagi okeh
bahaya!

adoiyai,lawak sungguh mia ni =)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

hahahahahahaha....nak gelak 1000x boleh tak...sabo jer lah damia ni...haishhh kalau ayu both damias yg buat cam tu...tak sure nak marah dulu atau nak gelak dulu....keh keh keh

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

hehehe...noty nyer dak kecik tu yer...dpt gak die ikut mama die gi opis..heheh...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

adehla mia.... klakar pon yer... bhya pon yer tau...
klu akak pon tak tau nak marah dulu atau nak gelak dlu... hahaha..
sib baik nana tergerak nak bkk pntu tuh...
klula nana tak prasan mia ader kt dlm tak taula nk ckp....

sblom mama mia bg adiah beday kt mia, mama mia disepraiskan dlu... hehehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me baca dgn penuh rasa nervous sbb tak rasa kelakar pun..sgt bahaya
kalau pencuri or org jahat yg menyelinap masuk dlm keta pun mesti nana tak sedar ni
pengajaran utk me gak kdg2 sgt careless

Myra Jay said... [Reply to comment]

Hahaaaa adehhh Mia Mia...
Sanggup nyorok belakang tak kaki tu yg tak tahan :)

myfara FLK said... [Reply to comment]

mia mia mia..nakal nye kamu...lain kali jgn buat mcm tue lagi yea...

wantie said... [Reply to comment]

Bahaya gak tu Nana, mana tau hang parking kat tengah panas, pas tu Mia kat dalam tu. risau aku ni.

Lepas ni aku pun kena ati ati gak. Pengajaran dari kisah hang ni le.

syanasaid said... [Reply to comment]

btol la kan, kalo ko xperasan camne la
huhu xmo la pk bukan2
tp sumpah kelakar ok
mia ni menurun sarjan pandai buat seprais

mama tisya said... [Reply to comment]

klakar tul mia leh wt surprise tp bahaya gk tu..yela kalo tk prasan kn takut terperangkap dlm kete kepanasan...

atty's said... [Reply to comment]

betul jugakkan..nasib mia tak suprise kan nana masa nana tgh drive..kalo tak mau nana trkejut beruk..

ari ni 9 haribulan bersamaan ari isnin kan..? confuse kty baca..nana tulis ari ni ari selasa..

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

mia..mia...mia...that's my gegel..

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

hahahahhah...cumey dan notti mia

nanakimie said... [Reply to comment]

hehe..mujurla sis bukak pintu dpn tu kan,huhu....pandai mia nyorok ye:)

Pinkjambu said... [Reply to comment]

mmapos gelak.. kelako ko mia.. hahahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Aku tiap kali bawa kete smpai arini mest tgelak klw ingt mia hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Zana Nordin
Aku dh gelak2 past br detik kalau aku xperasan dia kt situ mcm mana la yallah seram aku klw ingtkan

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Khairan aka Rudy
Adoi la mia....mmg sebelum ni dia selalu hint nak ikut g office

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿
Tula dia bole duduk diam je xbsuara
Padahal jauh gak dr umah ke office tu

Nana said... [Reply to comment]

@Cute Mum
Yallah masa sampai opis tu uyun mmg rasa nak pengsan dah nengok dia kat belakang tu naseb baik dia tak sergah time tgh drive

Nana said... [Reply to comment]

@Diila
Kita kasi dia makan pastu anta balik kul 10 hehe

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
Tu la...naseb baik saya buka pint belah penumpang
Klw x mmg xperasan dia

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
Mama dia ni nengok dia kat belakang seat dah gelak mcm org gile dah xleh nak marah nad hahah

Nana said... [Reply to comment]

@Damia Aleesya hahaha adoi la ayu....kita ni mmg nak marah rasa...tp bule dh gelak xle berenti mmg xjadi nak marah hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Tula pasal
Dah lama dia ckp nak ikut g opis
Xsangka diam2 dia ikut

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
Memang xjadi nak marah kak...hahahaha
Mama dia dah gelak sampai nanges mmg xjadi marah

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Btol la mz...mmg menda ni akan jadi pengajaran utk saya xle cuai

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
Dia bole diam je sepanjang jalan tu

Nana said... [Reply to comment]

@myfara FLK
Tu la pasal hai..notee

Nana said... [Reply to comment]

@wantie
Tu la klw aku xperasan dia xtau la apa jadi

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
Aku mcm nak pengsan dah kat opis cite kat kak lan dah puas gelak be aku terfikir klwmaku xperasan dia mcm mana la agaknye

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Btol....naseb baik tergerak ati nak buka pintu depan bahagian penumpang klw x mmg xperasan

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
Tu la saya fikir mcm tu buatnye dia sergah saya mau tkejut beruk
Eh salah ari isnin hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
Mia koyo

Nana said... [Reply to comment]

@Ann@zanyra
T ula xsangka panjang akal dia nak buat seprise

Nana said... [Reply to comment]

@nanakimie
Tu la nye klw xbuka pint mmg xpasan la

Nana said... [Reply to comment]

@Pinkjambu
Hahahahahaha geram rasa nak gigit je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...