MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 17, 2012

sape kata laki lagi kuat dr pompuan?

saya bankang yang arif! zaman sekarang ni orang pompuan sama kuat dengan orang lelaki, jangan perlekehkan kami orang2 pompuan...skang ni zaman IT zaman Milennium, orang pompuan bole berdiri sama tinggi dengan orang lelaki.kalau ikut nisbah pon (berapa eh nisbah skang haha..) belagak nak up topik nisbah tapi tak tau berapa nisbah ahh...tak penting yang penting nisbah nye pon pompuan lagi ramai dari lelaki.

amacam ada gaya tak masuk pidato?hehehe..tu ialah mukadimah entry. saje je nak cite pasal kisah pagi tadi..amrul kan ada kat KL sampai ari kamis ni, semalam baru sampai dari KL, ada pameran kat PWTC katanya..pameran DSA 2012 (pameran ketenteraan mcm senjata, heli seme ada la)

pg tadi dia suh anta g keje kat mindef, aku pon ckp ala..mest jem depan umah tak bole ke g naik motor?amrul ckp motor bape lama tak start?hee..sebulan lebey ada kot.sejak arwah FIL meninggal moto tu pos kt kl memang tak pernah start pon.pagi td amrul pon try la start..berkali2 dia try dekat 40 kali juga la start xmau idup enjin..last2 amrul ckp awk anta la saya..start enjin kete cepat..

aku pon nengok kesian kat dia kan sampai mengah2 nak start enjin moto, aku ckp la..eh meh saya try start plak la...start kali pertama tak bole..start kali ke-2 xbole..sekali start kali ke-3 tros bole.hahahaha....amrul masa tu dah senyum2 kamben. aku punya suke, aku siap bersorak kat situ cakap ngan mia yea!! mama kuat...bole start motor...daddy xkuat...start 40 kali tak idop2 hahaha....

so arini selamat la aku dari antar amrul g keje..sebab motor bole start, tu pon sebab bini dia yg tolong start muahaha......bak kata wonderpet la..apa dia kawan2??APA YANG PENTING..KERJASAMA....

orang tu dah tensen sebab start 40x  tak bole2
yes...moto dah bole setat..

Published with Blogger-droid v2.0.4

19 ribu orang memberikan idea bernas:

watyz said... [Reply to comment]

caya la nana... hehehhe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

dasyat tol nana ni, kita pun dah lama tak start motor, tapi paling suka kalo ada starter...dasar malas nak nyetat...

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

cayalahhhhh, akak ni lagila nak bwk moto pun tak reti, tambah la nak start...hehehehe

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

huk huk power nye nana. sy mmg tak reti bawak moto. hik hik

lia said... [Reply to comment]

wehhhh jgn motor tu wat hal masa dia nak balik suda he3...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ahaha..
ala..
sbb amrul dah henjut byk kali starter tu..
minyak hitam dgn spark plug baru nak masuk.
ahaha...
lenkali..
cuci spark plug dia dulu..
klu malas nak enjut,ko tolak jer.
ahaa..
tpi gagah sungguh la ko pagi nih..
2- 3 kali je.
ahaha...
klu aku,aku tolak jer.
uit,ade pameran?
public boleh masuk ke?
kena bayo bape?!

nur anis said... [Reply to comment]

kuat betul tu..hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

hah smp 40x....sure berpeluh2..hehe...agaknye sbb lama tk start tu jd susah kot...cz enjin tk panas..kete pn kalo start start susah gk nk idup...

lama tk bw moto..kalo blk kg je bw moto

bada said... [Reply to comment]

musti suami mu tensen bila mu bersorak..hihi

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hahah kecoh kan br start moto dh kecoh

Nana said... [Reply to comment]

@♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥
hahah starter tak trill klw start bese ni baru sakit2 kaki hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
haha syaa minah rempit yang bersara

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
haha syaa minah rempit yang bersara

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
saya suke bawa motor
suke nyelit2

Nana said... [Reply to comment]

@lia
haha so far so good

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
pameran utk vip je
orang awam xleh masuk

Nana said... [Reply to comment]

@nur anis
hahah kuat la sgt kan

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
mengah la kawan tu hahah
sian nengok tu tlg tu

Nana said... [Reply to comment]

@bada
hahah nampak la muke dia tensen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...