MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 16, 2012

seprise untuk damia!

 ari khamis lepas deah sms..cakap petang balik keje datang lepak umah dia..sebab dia nak masak..pastu siap pesan suh blikan kek 1 slice nak celebrate beday mia..memang last minit xde plan pon..mana nak sempat buat kek kan..aku pon sms nana suh singgah JJ carik kek kecik wat syarat untuk celebrate beday mia..si nana sampai je jj tros mms gambo..xde kek kecik design budak2 katanya..ada pon cuppies angry bird..aku cakap xkisah la belasah je janji ada kek..wat syarat kan.

aku memang tak leh g bli kek tu sebab kata nak wat seprise kan..kang klw aku g bli ngan mia sure dia tanya sape nye kek tu.heheh..sampai2 je umah deah..mia dia nye suke semacam, macam bole hidu ktorg nak wat seprise kat dia..tak tau la kenapa malam tu mia macam terlebey gula..ada je menda dia buat kasi orang gelak..sampai budak2 ni tanya aku mia ni mcm dah tau je...ko bagitau dia ke kita nak wat seprise kat dia ni?hahaha...aku ckp aku memang diam2 je xbagitau tapi setiap gerak geri dia mmg mia hepi semacam malam tu..

lepas je makan, aku masuk dapur susun cuppies atas pinggan pastu cucuk lilin 4 batang, then deah,nana & falsya seme dah tunggu kat ruang tamu..aku keluar je sambil bawa kek..diorang pon beramai2 nyanyi happy birthday kat mia..masa tu mia terkejut la nengok..siap dia pon nyanyi hepi beday dengan riang dan gumbira haha...mia kan pantang kalau nyanyi beday dia memang suke..tapi kali ni lain la skit sebab kita nyanyi untuk dia.

masa tiup lilin mia tanya mana jumpe kek ni?hahaha...sebok je nak tanya.aku ckp ntah nana jumpe tepi jalan...mia jawab merepek je mama ni hahah..tau orang kelentong dia.to my gefren..tq tau sebab korang tolong celebrate beday mia, walaupon awal 4 jam dari sepatutnya..tq hadiah2 dari korang...tq sangat2!

biar pon tak ada kek mahal2..tak ada kek 4 tingkat, dengan celebrate kecik2 mcm ni pon aku dah rasa puas ati..xde apa perkara yang lebih menggembirakan hati seorang ibu selain dari melihat anak nye gembira!

pertama sekali perut harus di isi
ni la makanan yang deah masak:
ikan kering tawau tu aku yang bawa suh deah goreng
sambal hijau tu sedap gile resepi maid pak cik deah, cili api+belacan+asam limau sedap nak mati!
sadin masak lemak
kacang panjang goreng telo
sambal udang
masa ni ni baru abes makan..mia mcm bosan je kan hehee dia tak tau orang nak seprise kan dia
 aku kat dapor dah siap2 pasang lilin atas cuppies
gile nampak urat2 hijau aku tu mcm hulkhogen ke apa
 pastu bawa kuar sambil nyanyi hepi beday
nengok muke mia teruja hahhaa
 kemain suke dia tau
 hepi beday sayang...
 saya dah 4 tahun!
 sayang mama
walaupon kita celebrate kecik2 tapi ni pon dah sangat bermakna dah
yang tak tahan tu kan...lepas dah tiup lilin seme dia datang bisik kat aku...mana hadiah??xde hadiah ke?hahahaha.....
pastu memasing pon bawa kuar la adiah...& acara seterusnya upacara pemberian hadiah
buka adiah cepat!


   last sekali harus la ada acara wajib...
tq korang...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

48 ribu orang memberikan idea bernas:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

sekali tengok mcm budak besar dah mia nie...

Falsya said... [Reply to comment]

mia mia mia..mlm tuh ade je bende yg die wat tau..

kau kau pu chiiiii..hahahahahaha..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

sweet..mesti damia suka sangat..

ieda said... [Reply to comment]

eppy bday damia sayang !
untungggg nya ada mama yg sgt2 penyayang .. dan geng2 mama yg sgt2 sporting .. rasa macam bday mia dah besar aje .. ala2 remaja punye celebration tau ! .. ;)

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

untung mia erk..
ader yg wat seprais bagai....
sonot kemain la mia...

Gieyana said... [Reply to comment]

Sweet je! Cnfirm Mia suka benar dgn celebration nie....

mama tisya said... [Reply to comment]

klakar tul mia siap tnye..tkde adiah ke..hehehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

untung mia...dalam peyot..mak nyer sorang yang gendong..dah kuar..ada 4 mama dier..siap kengkawan gitu..yang penting..mmg acara wajib tu...gambo bulat2 tu

pinky said... [Reply to comment]

happy burday mia....

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

sangat sweet dan happening!

atty's said... [Reply to comment]

happy mia..org suprise celebrate besday ye.suka tgk mia happy

lia said... [Reply to comment]

touching lak aku tgk gmbr ko bawak kuar cuppies tu, muka mia hepi bebenor...

hepi 4th besday, mia comey...

qemaishak said... [Reply to comment]

nampak dia happy sangat tu kak..happy 4th birthday mia..

watyz said... [Reply to comment]

happy nyer!!

ogyep yummy mellow said... [Reply to comment]

Happy Birthday Dear... Post la resepi sambal hijau tu...

cik dah faridah said... [Reply to comment]

terharunya tgk keakraban nana n the geng...sahabat sejati gitu..

hepi besday mia..

nana suka la gmbar last tu..kalu masuk contest mesti menang tu..insyaallah...

kayrul-shah said... [Reply to comment]

lepas nie mia mest cepat matang..dah join group mature..hehehhe

Ena said... [Reply to comment]

hehe..

kemain suka lagi damia kan..

a'a la.. damia nampak dah besar.. tak macam irfan.. manja ngalahkan budak pompuan.. haihhh!

~ana~ said... [Reply to comment]

best nya damia dpt di surprise kan...

happy birthday damia..:)

nanakimie said... [Reply to comment]

epy belated besday mia!:)

Nur-nba said... [Reply to comment]

Happy Birthday Damia.. moga membesar jadi anak yang bijak dan solehah. Amin.
Suka gambar last tu.. :)

~diAhOntHeblOg~ said... [Reply to comment]

Lepas abis party die cium semua org..nk amik ati la tu..selalu da kena mrh..asyik xnk syg org..haaa bru die tau cmne org syg die..

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

simple, tp meriah. nmpk sgt mia hepi...ni pun dh cukup bermakna kan?

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

sonoknya mia.. teruja ngan mama punya suprise..
happy birthday mia..

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
hahah mmg mcm budak besar kak
kawan seme ngan org tua2 hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
hahah ayat kaver line baik punye

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
menganga2 dia nengok org nyanyi beday hahah tekejut

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
heheh saya mmg layan dia mcm budak besar kak...dari kecik gitu
tak de nak manja2..saje nak kasi dia berdikari lg pon dia kena paham mama dia sorang jaga dia..so dia xleh nak manja2 mmg kena ajar dia cara org besar

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
seprise kecik2 je kak..
xdaya nak wat beday besar2 heee

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
dia nye suke sebelum majlis seprise lg
mcm tau2 je hehee

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hahah diorang plak bole telupe masing2 adiah sorok dalam bilik

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hahah deah dari dlm perut lg dia dah dengar suara...
keras2 kaki dia dalam perut klw deah pegang hehee

Nana said... [Reply to comment]

@pinky
tq

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
simple2 je nad

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
kemain happy dia..
sebelum majlis mula dia dah semacam hepi je

Nana said... [Reply to comment]

@lia
hahah tang mana yang tacing nye?hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@qemaishak
tu la...
dari dalam kete dia dah hepi semacam

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
heheh sangat hepi

Nana said... [Reply to comment]

@ogyep yummy mellow
eh kat situ dah ada resepi
cili api
belacan
asam limau tu je

Nana said... [Reply to comment]

@cik dah faridah
heee..diorang la insan2 kesayangan saya....
haha gambar tu mgm aksi wajib tu

Nana said... [Reply to comment]

@kayrul-shah
heheh memang pon..
kawan seme ngan makcik2 hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Ena
agknye mia dah bese kan
bdikari mcm mama dia juga
xde pernah nak manja2 kan dia
seme buat sendiri
xmo kasi dia ngada2 hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
heheh bese mama dia wat seprise utk laki
kali ni seprise utk anak lain mcm je rasa

Nana said... [Reply to comment]

@nanakimie

tq..

Nana said... [Reply to comment]

@Nur-nba

hehe tq..

Nana said... [Reply to comment]

@~diAhOntHeblOg~
hahahah tu la kan
tak yah suruh2 suap air adoi...tak leh ingt

Nana said... [Reply to comment]

@S.U.R.I.A.T.I

btol janji dia suke dah puas ati dh

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
hehe saya pon seronok puas ati dpt seprise kan dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...