MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, April 20, 2012

upin & ipin the musical

 akhirnya...dapat pon mia g tengok upin ipin..mcm2 dugaan nak nengok teater ni..dah menang tiket dari hiptv, kata nengok ari sabtu 14 april, tapi last minit diorang sms kata kensel ari sabtu..di tunda ke ari selasa..pastu esok nye diaorang sms kata suh kolek tiket kat sri pentas ari isnin...aku reply kata tak bole nak g kolek jauh sangat..dia kata ok nanti kita jumpe area setiawangsa kasi tiket ari ahad...tiba2 ari ahad dapat sms plak..xjadi dia nak kasi tiket by hand suruh g kolek kat IB je ari selasa...adoiyai...stress aku..kejap mcm tu kejap macam ni...NASIB BAIK la dapat tiket free.....tak de la aku nak mengamuk mcm raksasa...

memandangkan kami dapat 2 keping tiket je..& kebetulan ari selasa tu amrul ada kat KL, jadi aku suruh amrul je pegi ngan mia..yela mia dah biasa spent time ngan aku kan..sekali sekala kasi la chance diorang dua beranak dating berdua hehe...masa nak siap2 kan mia dia dah eksited dah..nak tengok upin ipin..mana taknya aku dok janji ngan dia ari sabtu..tapi hiptv extand plak ari selasa..

balik je nengok upin kan..aku dah siap2 tunggu depan pintu..aku buka je pintu tros mia bebel2...

mama patu kan...(tiba2 lepas tu kan..) ada raksasa....
pastu kan..dia cakap mentadak mentadu macam mana upin tido...dia buat bunyi dengkor krohh.....
seme ada mama...kak ros ada, mei mei, opah..fizi, abang salleh
ha...jangan main2 dia hapal okeh watak2 dalam upin..hahahah..mana taknya ari2 sebelum tido memang layan upin dulu sampai dah hafal la dialog upin ipin..nanti la bebila ada masa aku upload video dia berlakon upin ipin hehehe....

aku tanya amrul..mcm mana mia??suka tak??amrul cakap mia dari awal sampai abes asik gelak je..memang nampak la dia happy...adui...terharu plak aku dengar...tercapai juga hasrat mia nak nengok teater upin ipin ni...siap cakap mama..esok kita pegi lagi tengok nak?heheh...adoi memang tak dapek la mia..harga tiket rasanya RM65 kot, dapat seat kat belah bawah tu amrul kata, tapi belakang sekali.ok la..xjauh juga dari stage.amrul cite malam tu 2x dia kena laser..sebab dia nak reply mesej..haha..padan muke orang dah pesan masuk dalam tu off kan tipon degil!

apa2 pon terima kasih HIPTV sebab bagi damia tengok upin ipin the musical secara PERCUMA, tq!!!
bertuah mia..baru umur 4 tahun dah merasa tengok teater kat IB, mama ni mia umur nak masuk 29 tahun sekali pon tak pernah nengok teater...tak pernah masuk pon dalam IB tu..ada la zaman mama kecik2 nengok teater kat pustakaan negara..teater bodo2 je sang kancil dan suang buaya hehehee

damia & kak ros
 upin & ipin bersama rakan2









Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

S.U.R.I.A.T.I said... [Reply to comment]

klu beli tiket sendiri, berbaloi x ek? cer tanyakan kat amirul bleh x nana?

Echa said... [Reply to comment]

seronok bila anak seronok dua ronot kan... alhamdulillah.. rezeki mia.. dan murah sangat rezeki ko ni nana... :)

Nana said... [Reply to comment]

waahh...besnye...

nana...kalo budak2 bawah umur 4 tahun blh masuk tak...?

watyz said... [Reply to comment]

alhamdulillah..berjaya gak ko meggembirakan hati seorang anak kan. aku nak bawak abg g tgk tp mmg x bape nak bole la...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

mesti damia suka sgt..sama la Nana, Ayu pun lum pernah masuk IB..tgk teater pernah tapi kat dewan biasa jer...
sporting amrul tlg snap2 kan ...banyak gak pic damia tu..

azura samsuddin said... [Reply to comment]

alolo comelnya mia ... bertuahkan budak2 skrg dpt dah g IB hehehe rezeki mia

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

ala benci tak leh nak komen kat entry atas..ada error tapi nak komen gak pakai komen box entry bawah...aci tak...tu salji air cond kan...dulu opis lama selalu jadik lagu tu...tol ke?

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

ok yang ni baru nak komen untuk entry upin & ipin ni, bestnya dapat pi, kalo balqis sure teruja jugak ni, budak2 kan semua suka upin ipin tu

Bunga Bunga Cinta said... [Reply to comment]

nana... cari hari yg berkerja... mmg IB tak penuh... pas tu beli la tiket yg RM30 yg duk atas tu... nnti diorg suh duk bwh jgk... kasi penuh kat bwh....

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

bestnyer....nak bawa syawal..kang berlarik dalam tu pulok...kikikiki

Falsya said... [Reply to comment]

amboi mia posing x hengat..kalah pasyah..hahahaa..

Nad @ MamaZakwan said... [Reply to comment]

alhamdulillah
tercapai hajat mia nk pi tgk upinipin live
tercapai hajat nana nak gembirakan mia

seronok tgk mia hepi
rase syahdu le pulak, haha!

nanakimie said... [Reply to comment]

comel je gmbr2 mia tu semua:)

kenangan kan mia,he.....t bila besar mesti rasa bangga ke kecik2 da masuk IB:)

Nana said... [Reply to comment]

@S.U.R.I.A.T.I
Amrul komen
Ok la best esp utk budak2 terhibur, dia siap ada kuiz kt ssna

Nana said... [Reply to comment]

@Echa
Tu la epi tgk dia
Alhamdulillah...rezeki allah

Nana said... [Reply to comment]

@Nana
Rasanya umr 2 thn ke atas br bole msk

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Hahah nape takut abang ronda ib ke
Mia dah bese tgk wayang so g teater dia ingt dia dlm wyg

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Hahah kita ni xminat teater ayu
Tu psl xpenah g
Sebenarnya byk lg gmbr mia
Pilih mana ok je
Sebelum diorg kuar g ib aku dh bekalkan kamera kat amrul heheh

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
Mak dia pon xpenah g ib hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Anje a.k.a Mama_Balqis
Btol..swmw budak suke upin ipin ni..baik dr kecik ke besar

Nana said... [Reply to comment]

@Bunga Bunga Cinta
Tips yang bagus ni heheh
Ok lenkali bole la try

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Heheh klw syawal suke upih mest dia dok je kot

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Well sape plak cikgu dia hahah

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwan
Alhamdulillah...rezki beday mia...
Mmg dia yg beria nak g tgk

Nana said... [Reply to comment]

@nanakimie
Tula esok dh besar bile tgk blk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...