MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 15, 2012

d'ark training & resort janda baik

 ni kali ke-3 g janda baik & kali pertama bermalam..ni la padahnye kan klw dah last minit..tempat yang best & murah seme dah full...mula2 nak duduk kat cheringin hills rate dalam RM220 per nite...sekali tanya lat recep dah full..turun plak g chalet kobaik, pon dah full...pastu malas nak g jauh2 depan kobaik tu ada d'ark resort, tanya kat kaunter ada bilik kosong tak?dia kata banyak bilik kosong..ktorg pon tros parking..malas dah nak carik2 kan..rembat je mana ada..janji range tu masih dalam bajet.

walaupon resort ni agak jauh dari sungai (kira tak de la dengar bunyi sungai kalau duduk dalam bilik tu) tapi suasana tetap tenang...& aman je rasa..memang sesuai la nak berehat2 kan jauh dari kesibukan kota cewah ayat hehee...tq la kat amrul..sebab dia memahami keje aku yang sangat bizi lately & nak2 minggu lepas sangat sibukkkk..buatkan aku rasa agak stress bila mana keje kena kejar dateline.agak culture shock skit dengan keje baru ni, tp so far bole adapt la. sampai sini kan hilang seme stress rasa nak duduk sini xmau balik...

untuk bilik yang ktorg amek 1 katil queen + 1 katil single harga RM186/nite.harga bermula serendah RM167 (non aircond) hingga ke RM301 (executive suite).kalau rasa nak makan masa breakfast resort ada cafe untuk korang makan time bfast, tp ktorg tak makan sini..keluar je depan sikit banyak kedai2 kampung jual breakfast.

reception area

 harga bilik
orang tu insap dah pakai spek hehe..rabun dah makin teruk br nak pakai spek
 
 bawah bilik biasa, atas tu suite
bilik tanjung
 bole tahan luas..kalau nak bentang toto depan tv pon muat

 view dari depan bilik
bunga kantan sebagai landcape merata2 ada bunga kantan ni geram nak bawa balik buat laksa heheh
 tenang jek rasa..mcm dok kat kampung


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

25 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

Bole tahan jugak rege bilik ha, kalau myra RM150 ke atas da kira mahal..hehee ;)

Klau leh nak cari bilik reger RM150 ke bawah ;)

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

canteknyer tmpat ni...suasana kampung gitu..

mama rifQy said... [Reply to comment]

boleh tahan luas bilik ni.katil pon nampak ok je

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

mahak gak eh hehhehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

lama sue tak G sini..last sue G...tahun 2003..lama kan..

mama tisya said... [Reply to comment]

pernah stay d'ark ni ..tp lama dh cz familyday dept wt kt sini time tu blum kawin lg..time awl2 kj bernas

bada said... [Reply to comment]

best tgk suasana yg penuh ngan pokok2...

syanasaid said... [Reply to comment]

bestnye nana tenang jek
aku rse kt malaysia ni sume hotel mahal2 kan
ce kalo pegi kt luar tu, hotel cun2 gak tp murah jek

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

harga boleh tahan jugak.. tp tempat tu mmg bestla.. nampak tenang jek

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
Heheh samala mira bese akk mmg cr blk murah je
Tp ni sebab dh mls nk cr g 2 tmpt dah full tu main duduk je sini pejam mata je wlpon sayang rasa mcm mahai xpe la bkn selalu kan

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Sangat tenang je rasa

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
Ahh besar na rasa berbaloi dengan harga dia

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Tu la xde pilihan kan tibai je la..lain kali nk dtg kena plan awl br dpt blk murah heheh

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Mak aii lama dah tu sue

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Bez gak kan klw wat family day kat sini

Nana said... [Reply to comment]

@bada
Bangun pagi sejuk je rasa udara segar

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
Btol2 stuju...
Aku bese mmg bajet otel xlebih 150
Ni sebab xde plihan tibai je la

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Klw booking awl bole je dpt tmpt yg murah
Ni la bahana last mnt nye plan tmpt murah seme dh abes

LYAfrina said... [Reply to comment]

harga blh tahan... n suasana mmg nmpk best la..

nana..kalo nk dtg dungun..gtau lya ye..mnatau ada rezeki leh jumpa..lya duk kemaman j.. sblum k dungun msti lalu kmn dulu.. ada rezki leh blanje mkn otak2, satar & keropok lekor kat kuala kemaman

fazilzura said... [Reply to comment]

weols pun penah stay kt sini 1 mlm ...
sungai dia paling x besh , banyak BATU TAJAM .. luka2 kaki ku .. smp ku pakai slipor dlm air oceyyyy..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

yang ayu amik aritu 2 room...so memang RM250...betul2 depan sungai...sungai mengalir pun dengar...hehe..tapi memang best susana kat sini kan..kalau rasa tension2 tu, baik datang sini...yup betull...kedai makan banyak giler kat depan2 tu...hehe

ejulz said... [Reply to comment]

mcm menarik gak tmpt tu.. hehe

tiefazatie said... [Reply to comment]

wah..bestnya tue sis!

tiefazatie said... [Reply to comment]

alahai..best gle al sis!

nanakimie said... [Reply to comment]

nana x explore pun lagi janda baik ni,hee...time sekolah rendah dulu je nana pernah camping dekat pulau santap,harap rumah je dekat...hee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...