MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 8, 2012

dinner yang penuh protokol

ok jom nak cite pasal dinner yang penuh dengan protokol ni..kami sampai lepas magrib, so kena tunggu dekat sejam gak la..kat luar ballrom..kena tunggu vip, diorang nye CO.bila vip dah sampai...masing2 kena buat barisan kiri lelaki kanan pompuan..baris sebab nak salam denga tetamu vip.dah abes salam2 seme masing2 jalan berpasangan masuk dalam dewan...masa masuk dewan diorang kena nyanyi lagi askar dulu...tak ingat tajuk dia tp aku layan juga dengar..haha nak2 part corus GEMPUR GEMPUR WIRA...haha tu je aku ingat, pastu grup yg main pipping bag tu mainkan lagu negaraku..

lepas je lagu negaraku ada upcara mcm toss, masa ni air ribena dalam cawan kecik di minum separuh..lepas tu duduk..bangun balik toss lagi sekali, kali ni air dalam cawan kecik tu musti dihabeskan...tak lama lepas tu lampu dewan ditutup..suasana dalam dewan ala2 romantik dinner sebab hanya berteman cahaya lilin yang ada atas meja...

menu malam tu western antara yg aku ingat butter prawn, salad,mushroom soup, black pepper steak, cream caramel & last sekali coffee (gambar tak bole amek ye..tidak dibenarkan)setiap menu di makan diringi muzik, muzik start je baru bole makan..muzik stop je seme tak leh makan dah..seme kena dok diam hehe...untuk menu pertama ada 2 lagu memang sempat la aku makan sementara muzik benti haha...so far aku berjaya menghabiskan makanan sebelum muzik berhenti..untuk menu steak, aku memang makan cepat2 sebab amrul dah pesan..takut tak sempat abes makanan..sebab klw muzik stop kita kena stop makan..tu aku makan cepat2..last2 amrul yang tak abes makan..sebab muzik dah benti tinggal lagi seketol daging haha..lawak time tu amrul kata argh..rugi2 tak abes haha..nak makan dah tak bole..sebab muzik dah stop kan..gile protokol kan?

masa makan mesti duduk tegak tak bole bongkok2 tangan tak bole letak atas meja ( tapi aku tengok ada je orang letak tangan atas meja) aku mmg klw bole xmo buat slack la kan..kang klw slack kang  amrul yang kena bukan aku..hehe...pastu cara makan plak kat tepi kiri kanan pinggan ada dia susun sudu, yang mana setiap sudu akan digunakan sekali saje mengikut menu yang di hidangkan, klw ada 5 menu, so ada 5 la sudu cam gitu, cara nak amek sudu plak di mula dari luar ke dalam

ok la..bagi aku ni satu pengalaman yang menarik...dapat juga merasa mcm mana pergi messnite..ye la dulu2 masa blom naik sarjan bese tgk kwn2 g messnite..kita mana ada kesempatan nak pegi..so skang ni la baru bole nk merasa.. tapi lawak la juga..bile mana masa nak mula2 start laki masing2 bisik2 kat wife masing2 ajar apa nak buat...dah tu masing2 tak mau bawa bini g rehersal...tu kena ajar bini time tu juga.ok la aku rasa cukup sekali je la kot merasa g messnite ni...amrul pon kata klw ikutkan dia malas nak pegi, tapi sebab dia nak kasi aku merasa kan..sebab tak penah merasa.aku rasa klw pasni messnite tak wajib bawa bini aku pon malas nak g dah..hehehe

gambar2 di bawah ni seme di amek menggunakan henpon samseng amrul, segan nak kuar dslr hehe sebab kang flash memancar2 plak kan..amek gambar pakai nset bole kaver2 skit

ni je satu2 gambar makanan yg bole di ambik..hehe ni pon sebab dah abes dinner dia kasi kek hari jadi PUTD
 bayo mahai2 air kosong je dapat hhehe
bosan kan masa ni co tengah berucap kami wat aktiviti gile haha..amek gambar sendiri 
coffe time
hee bez je dapat munge
 
suasana dalam dewan makan meja panjang mcm kat kantin sekolah hehe

ini mmg dah sengal gile dah time ni...nak kat kul 12..adoi..ngantok pon ada tu kuar muke2 tak semenggah amrul tu..last2 sampai umah kul 1..mia dah tido. pastu majuk sebab ktorg balik lambat haha..yang tak tahan tu meleleh air mata ckp mama balik lambat tinggal mia kenapa?


Published with Blogger-droid v2.0.4

28 ribu orang memberikan idea bernas:

mama rifQy said... [Reply to comment]

comel je korang 2 org ni..gile2 ..eh nana..tak tertanya..actually event tuh utk ape? ape tujua..ke mmg saje2 buat utk abg2 askar

~ana~ said... [Reply to comment]

wow..best nya...new experience...:)

Lelord said... [Reply to comment]

hehehhee penuh protokol...aku penah join tp yg happy hour je

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Protokol kemain..klu pesen saya yg ala2 clumsy ni pyh kot nk gi..haha..

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

sonok tgk pict ni..

amiey lee said... [Reply to comment]

huaaa kau plak yg sedeh mia ckp gitu...

hee korang memang sengal tangkap gmbar gitu ahahhaa

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

kelakar korang berdua ni, senyum sowang2 akak depan pc

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg protokol btul..muzik stop tkleh mkn so mean waiter die angkat la pinggan tu ek..kn mkn laju2 tk tercekik ke..tp okla pengalaman kn..mmg wajib bw isteri ek

iduraz said... [Reply to comment]

kiter nih dh la jenis kelam kabut..klo gi majlis gini, mesti suami kita malu..hahaha

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ala ciannyer mia....sampai nampak leleh air mata...mmmm...tapi mmg kalo sue belajar protokol pon...cam nana cakap...sangat teliti...tapi tabik spring la kat nana sebab dapat abiskan makanan..kalah amrul..

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

sweet husband n wife >_<

muka damia la ...hehe

Myra Jay said... [Reply to comment]

Kalau dinner tentera ni mmg penuh protokol, nak makan pun kena guna sudu garpu yg disediakan..
Ada plak sudu garpu yg ni boleh yg ni tak boleh..

bunga_rose said... [Reply to comment]

comel la nana dgn amrul ni.. sweet ;)

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
Owh messnite ni sempena menyambut hari ulangtahun unit diorang

Nana said... [Reply to comment]

@~ana~
Heheh ok la new experince :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
Hapy hour?apa tu :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Hahaha saya pon clumsy makan tumpah kat tudung heheh

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
Heheh apa yg sonoknye

shera haifa said... [Reply to comment]

wooo memang kene makan cpt2 laa kalau xnk rugi makanan xhbs

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Hahah mau xsengal dah kul 12 mata dah ngantuk dah tu kuar aksi2 telebey vitamin tu

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
Heheye kelakar ke kak
Sama2 sengal mmg gini hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Waiter dia seme askar juga hee junior amrul muzik benti seme kena stop, pastu askar2 datang amek pinggan

Nana said... [Reply to comment]

@iduraz
Hehey sama la kita pon makan tumpah kat tudung hahaha cpt2 lap

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Hahaha...kita belagak ngan amrul yesss saya menang makan abes hahaha bengang je amrul

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
:-) tq...

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
Ahh..sudu garpu kena pakai ikut susunan :-)

Nana said... [Reply to comment]

@bunga_rose
Alamak tang mana yg comei nye ntah hehe btw tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@bunga_rose
Alamak tang mana yg comei nye ntah hehe btw tq :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...