MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 30, 2012

lain yang di plan lain yang jadi

ari kamis lepas, amrul call dia cakap jom kita g tioman ari sabtu, ahad balik la.aku dengar je tioman dah jerit cakap wah!! nak!!! ok esoknye aku pon apa lagi menjalankan tugas mencari chalet & feri nak g tioman..malangnye satu2 nombor aku call semenye chalet dah penuh..esp kat tempat peberet aku, chalet sun beach resort kat kampung genting (tempat animun dulu)..call punya call seme penuh...ada la kosong tapi chalet kat air batang, bile tanya orang air batang tu sunyi sikit sebab ramai tourist.tapi xpela..amrul kata booking je dulu

aku ni dah siap2 la book chalet (mana yang ada je sebab banyak dah penuh) feri pon aku dah buking tinggal bak bayo je time nak naik nanti..kira seme dah book la ni..tetiba aku fikir eh..kalau sehari je nak g tioman mcm penat je aku rasa..plak tu feri dia ada satu masa je syarikat XL feri kot kalau tak salah nama dia..time pegi kul 11.30 pagi, esok nye balik pon kul 11.30 pagi..aku rasa mcm rugi nye klw kul 11.30 dah nak kena balik...

so aku cakap la kat amrul...kensel la g tioman, sebab sehari tak cukup, mana nak g snorkeling lagi..feri plak awal dah amek kat tioman g mersing.ok la...kensel g tioman, then amrul tanya aku, awak nak g mana??tempat sejuk2? aku cecepat jawab cameron, tapi cadangan di tolak mentah2..katanya xmo jauh2 sebab malas nak drive dia kata..aku ajak g genting, dia kata xmo crowded ramai orang..dia nak releks2 katanya....

dah tu, amrul kata kita g bukit tinggi la..aku pon call la bukit tinggi tinggal bilik rege RM350 & RM550 je..alamak...abes dah bilik rege RM200 lebey tu, bila gtau amrul, dia kata proceed je amek bilik yang rege RM350 tp masa tu call reservation kauter dah ttup..esoknye nak call bilik RM350 dah abes tinggal RM550 je...adoi..bapak mahai..aku ckp amrul xmo la membazir je dok otel mahai2 gitu baik g alexis haha...

pastu last choice tinggal la fraser hill..tempat yang aku dah sumpah xmo jejak lagi tu kan...haha..kali ni terpaksa tarik balik kata2 sebabnye:

1. amrul tak pernah g fraser tingin dia kata..dia nak tau apa yang ada kat atas sana, jadi aku terpaksa la mengikut arahan...dah dia nak rasa kan...
2. seme hotel dah full, tinggal fraser je yang available belasah je la..janji tempat sejuk mcm amrul nak.

adoi...ni la dia kan kalau last minit nye plan...konon dari tioman, xjadi tioman nak g bukit tinggi, sekali sampai fraser hill.plak tu time cuti skolah plak nak pegi memang la seme hotel fully book.tinggal la tempat yang orang xmo naik sangat ni...hehehe



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

26 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

best la korang..gie bercuti mengejut mcm nie..tak yah plan2 pun..

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

hehe.. kita merancang je.. tapi sonok kira ok la.. best2!!

amiey lee said... [Reply to comment]

hahaha gelakkk je aku... ok apa frase hill..aku tak penah smpai lagi sbb laki aku takut sarah pening muntah2 jalan kat bukan lurus

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

seme destinasi di pahang pilihan ko ek...welkam to pahang...hehehehe

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

akak tgk je nama fraser hill tu trus rasa pening.. harap2 takde la kena naik lagi sini.. muntah belahak plak kang.. hihiks

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

plan last minute best!eh..xprnh pergi fraser hill..best ke?

Afasz said... [Reply to comment]

seronok nye....p bercuti... >_<

syanasaid said... [Reply to comment]

rindu syarul dulu2 pn suke cuti ngejut2 gini
sekarang tidak lagi
huwaaa miss my syarul
hahhaa *ttibe

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

biasanya plan last minit yg best tu...hurmm teringin gak nk ke Tioman...bile nk gi ek??hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

cuti sekolah byk tmpt penuh...nasibaik booking je tk byr lg kn...

Lina said... [Reply to comment]

lebih kurang cam cite saya jer...sbb baca cite nana pasal air papan tu kan terus survey ingat nak pegi lar minggu ni tp kan ke musim cuti sekolah ni...call sana sini sumer penuh resort huhuhu...so xde rezeki nak g sana lg...x taulah ujung minggu ni nak buat aper huhu

Myra Jay said... [Reply to comment]

Myra tak penah p Fraser Hill apatah lg Tioman :)

Tp Bkt Tinggi teringat masa animun...heeee

Zana Md Nordin said... [Reply to comment]

selalu macam tu ler nana
apa yg di plan sure tak menjadi
kadang2 malas nak plan2 nie..
senang citer..rasa nak pergi, pergi jerrr kannn

tioman....zana suka duduk kat kg salang..last pit stop kalau naik ferry or boat...kat situ pantai dia landai sikit..and chalet pun murah2.....

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Klw ngan amrul ni susah nak plan ayu
Keje kdg xtentu
Tu selalu oliday jrg plan

Nana said... [Reply to comment]

@AdaM Hawa
Sy pon lg suke terjah mcm ni
Lg teruja sebab xyah tungu2 tau2 je jalan hehe

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Hehey mia dia tido so xla muntah
Aku plak naik second time xmuntah dah mcm dlu

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
Hahah dah tu seme tempat sejuk seme dalam negeri pahang kan

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
Hahha saya g kalini xmuntah mcm dulu
Maybe sebab dulu duduk seat belakang tu pening semacam

Nana said... [Reply to comment]

@Ann@zanyra
Xde entertainment kat sini
Just utk relaks ok la
Sesuai utk,org yg suke ketenangan

Nana said... [Reply to comment]

@Afasz
Yg xseronok nak mendobi haha

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Jangan g tioman tme cuti skolah pack hehe

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Tu la,psl
Kita ni mmg xalert bile cuti skola

Nana said... [Reply to comment]

@Lina
Tla klw msm cuti mmg seme penuh la
Xkira la homestay ke chalet ke

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
Antara fraser ngan tioman baik g tioman heheh

Nana said... [Reply to comment]

@Zana Md Nordin
Ahh salang ok juga
Penah g dulu tp xstay kat situ

Nad @ MamaZakwanNayli said... [Reply to comment]

syok la buat plan kejut mengejut ni
teringin
tp papazakwan ni bukan jenis gitu, huhu =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...