MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 2, 2012

majlis pernikahan nana & kbob

hari ke-2...pagi sabtu tu pagi2 lagi deah dah datang amek kat umah...sebab nye amrul ada kan..aku gtau amrul kena g awal.so suh amrul kuar umah kul 11, aku & deah kuar umah kul 9.30, kuar kemain la awal..g makan segala sudahnye kul 10.30 baru sampai umah nana..masa sampai je nana dah siap makeup oleh kak ikin..kak ikin ni juga la yang makeup falsya masa kawen dulu..serius makeup dia cantik & sangat natural...seme puji muka nana lain & naik seri makeup dia, lepas ni turn diah plak gunakan khidmat kak ikin :) eh sapa2 nak kontek nombor nanti bagitau ye.vogue de vass makeup dia tau

untuk majlis nikah kami bertiga pakat pakai baju kurung kain sari, tapi masing2 kaler lain2..heheh saje la memang suke gedik sedondon...dah siap2 si nana seme..kul 11 orang dah suh turun kat bawah..(majlis nikah buat kat umah) sekali turun tempat dah penuh...jadi aku sepanjang majlis nikah berdiri sambil amek gambar pastu nyelit2 belakang diah duduk sebab penat berdiri..

dengan hanya sekali lafaz...nana sah menjadi isteri kbob...alhamdulillah...seme berjalan dengan lancar...tapi masa time baca taklik..tiba2 nana nangis...sebab nye deah bisik kat nana kata abah nangis..alamak..masa tu dah sebak juga..tengok mata abah kedip2 tahan air mata...seb baik diah cepat2 touch uo makeup...

lepas acara nikah petang tu ada majlis khatam quran, tapi aku tak tunggu..sebab ada hal ( hal la sangat...nak g tengok avengers sebenarnya..dah janji ngan subang parade nak kolek tiket ari sabtu..tu terpaksa cabut awal tu) seb baik ada deah & falsya backup tunggu sampai petang.

ini la mak andam nye kak ikin
 dah siap makeup...cantikkan..lain muka nana..dia mana penah makeup...g keje pakai bedak powder je mama kata..liptstick pon xpakai
cadar pengantin ni rege dia RM15 ribu..songket original ok, takut aku nak duduk..rasa duduk atas emas je hahaha..ni sape2 staff kraftangan sure familiar ngan cadar ni kan..ye tak..ye tak..hahha aku tau ramai staff kraftangan baca blog aku ni..kantoi la korang nana dah cite..yang korang seme baca blog ktorg (deah & pasya sekali) hehehe...mekaseh yea..untuk staff kraftangan yang mana baca blog ktorg ni...
 sebelum perantin turun harus la amek gambar kenang2an
diah apa ko dah buat ngan gambar aku ni kemain berseri2 muka aku haha..flawless gile muka
 boria seme bersari
 bergambar bersama mama, adik nana & bakal adik ipar hehee
 sah! sekali lafaz je
 batal air semayang
 part ni mia suke nengok ni hahaha
 pic aku amek, deah tukang edit
 kbob muke skema haha..klw tak dia la hantu
 masa ni serius sebak....bergenang air mata..sekali kantoi da..mia cakap kuat2 eei...mama nanges..hahaha tengok la deah pon dah bergenang juga..nana dia sangat rapat ngan abah...tu pasal dia ngadu dia sedih..nanti kawen takut jauh ngan abah...serius abah ni best gile...ktorg ni pon dah rasa abah ni mcm abah ktorg...(aku dapat faham kenapa nana rasa sedih sangat)
bergambar kenangan bersama perantin
suke gambar ni tq deah tlg edit kan
 pastu mula la aktiviti ktorg...xkira kat majlis nikah ke..majlis sanding ke haha.posing tetap posing





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

18 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

muka nana keding mmg lain sangat dari biasa..terbaik la akak tu....

Falsya said... [Reply to comment]

aku je yg xsempat nak touching2 sbb gie berry..dan2 tuh plak perut wat hal..potong betul..hahaha..

mama tisya said... [Reply to comment]

kalo tk biasa makeup bila time raja sehari sure berseri2...bff die pn cantik2 belaka hasil touch up diah ye..hehehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

ye la..muka nana keding memang lain..berseri2..pengantin la katakan
and...aku pun sama plak..tertouching plak baca entry nie....

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu lawa la wei si deah edit2 gmbar...

cantik bangatttt

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

gile cantik cadar katil dia. nk pinjam leh , tuk wedding kite nanti???

hehe ~

make up dia mmg cantik .brapa dia charge ?

Myra Jay said... [Reply to comment]

Selamat pengantin baru Nana-lepas ni turn Diah pulak :)

Nurul Akmal said... [Reply to comment]

cantik sangat gambar..

watyz said... [Reply to comment]

cantik nana. eh aku pon ade baju kain sari cam korang gak tp masa zaman aku kurus la. aku dh let go kat adik aku bj tu sbb dh gemmuks x muat! hehehehe

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Tu la berubah muka kan mmg the best kak ikin tu

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Hah patut lamaku cr ko xde

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Itu la bile xbiasa makeup mmg berseri tros
Masa nikah tu ktorg makeup sendiri ari sanding je deah makeup kan hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Xpenah makeup sekali dia makeup gile vogue nampak :-)

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Heheh lawa kan
Tu aku kata kt dia
Bole jadi photog dah

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
Heheh cadar tu kragtangan punya nana dapat pinjam songket original tu
Makep xsure plak berapa rasa rm500 utk 2 majlis

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
Heheh tu la ktorg pon xsabar tunggu turn deah ni

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Akmal

tq main tibai je amek ni pastu ada sikit2 tu diah edit

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
hehehe aku ni pestime ada kain sari ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...