MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 7, 2012

Messnite 2012 @prime city hotel kluang

jumaat last week aku cuti, sebab ada messnite kat kluang, kalau korang nak tau semenjak aku kawen, ni la kali pertama aku join messnite..ye la amrul pon baru ke pakai sarjan kan..messnite ni untuk sarjan ke atas..dulu masa koperal & lans koperal mana ada messnite..selama ni kan tengok orang g messnite cam tingin jugak sebenarnya...

tapi nye bila dah tau messnite ni sangat protokol nye dinner tetiba mcm cuak plak nak g hehe..amrul dah bayar RM200 kot untuk 2 orang..jadi nak tak nak kena la juga pegi..mmg protokol abes la..baju dia tetapkan baju tradisional, beg kaler gelap samada hitam/coklat kasut pulak hitam bertumit & bertutup..dah supe mcm nak g interview....hahah...aku mana la ada kasut tumit tinggi bertutup..apalagas...falsya la menjadi mangsa..pinjam kasut dia..

sebelum aku ceritakan perjalanan majlis messnite yang penuh protokol tu meh layan dulu gambar2 yang di ambil sebelum majlis bermula...gambar masa majlis sedang berlangsung memang tak ada sebab di larang untuk mengambik gambar masa makan...jadi nye lepas2 makan tu baru la memasing bawa kuar henpon & kamera masing2 nak amek gambar

ni ngan wife kawan2 amrul aku & tudung pink tu paling tua lain seme bawah dari aku
yang ni ada yang wife geng2 amrul & geng2 senior main bedal je amek gambar
 ini seme wife satu unit amrul, ok dalam ramai2 ni aku paling tua...hehe..diorang panggil akak 
 pertama kali nengok amrul pakai mcm ni..segak plak nampak kan?haha..kemain jenuh & seksa nak pakai baju ni..tengok la butang sampai leher tercekik je nengok
 bunga yang aku pegang tu memang seme wife dapat..suami2 pegi kat tempat khas amek bunga pastu kasi kat bini masing2 hehe sweet!
yes baju ni memang menampakkan amrul sedikit kurus haha..sebab nye dah ada bengkung merah tu kaver la skit perot ehem2..pinjam tipon hahah...
 sarjan amrul & puan fauzana anak tinggal kt umah hehe..
amrul & skuad nye..yang sejak dari form 5 sampai la skang ni bersama2 diorang ni mcm adik beradik dah 
bergambar kenangan dengan kaum2 isteri


bergambar beramai2



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

39 ribu orang memberikan idea bernas:

Zana Nordin said... [Reply to comment]

ewah
gi messnite yerk
cantik ler baju nana....
amrul pun nampak smart jer..
suka tengok yg uniform nie
coz' bila diaorg pakai uniform...berubah terus penampilan

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

so macamane..suke tak attend mess nite ni..kite suka jek wlupon kdg2 bosan dgr org berucap..paling suke sbb ada ucap selamat utk wanita sebelum mula majlis tuh..terasa dihargai plak kan..hihihi

juelee said... [Reply to comment]

suka tengok org pakai uniform, segak2... nak lagi kalau yg TLDM punye, serba putih tu...

hehe aah along nampak kurus.

KhaiZa said... [Reply to comment]

erm.... sweetnya

watyz said... [Reply to comment]

cantik baju ko!
mmg sume2 segak. en.Izhar hampir2 join sojar ni... :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

mmg amrul nampak kurus tau...asal yang bergambo ngan nana tu bawah2 nana...tapi panggil aka..kalo tak cakap tu...sue mmg egat dorang tu semua atas nana...tgk mu jaa muda semacam dari dorang..kakakakkakk

Falsya said... [Reply to comment]

eh eh..nape ade terselit sorang pmpn kt situ..hehe..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

tgk gambar2 Nana ni.. teringat parents saya.. sebab abah saya pun askar.. syiok jugak sekali sekala melaram erk..

mamyharraz said... [Reply to comment]

tak sabar nak tgg giliran camni pulak ;P tgg abg abiskan kursus bolehlah joint meesnite camnih lepas nih :")

akk pun suka tgk org beruniform smart je kan ;)

HuNNy said... [Reply to comment]

my husband pon army. but hunny tak suka sangat nak attend majlis dorang... too formal, everything must be in order, dari cara masuk sampai la cara makan, terlalu protokol

mama tisya said... [Reply to comment]

oo tkleh amik gmbr time mkn ek..mmg protokol tul...bab kasut tutup tu mcm nk amik ijazah pn kena pki kasut tertutup...kena soh amrul slalu pki bengkung la..selim melim

amiey lee said... [Reply to comment]

huiyooo best besttt..
aku tak penah ada dinner yang protocol nih,.. entah jap aku pikir huhuhu selama ni dinner yang aku attend bantai aja bajunye..
best gak ek tema protocol ni..baju kna kemas aja memasing...

++eden|essey++ said... [Reply to comment]

tingat lak kt mak ako dulu bile die hadir event melibatkan arwah ayah ako....yg part paling besh tuh bile kaum² isteri begambo...hihihi...tp anak² pon ade gak...tp dulu x buat la kt otel...dulu psg² khemah² jek pastu ade daun² askar tuh...hihihi

___Seindah Pelangi___ said... [Reply to comment]

wahhhh,,, kak, saya pon ada pra-messnite PALAPES UTHM kat Prime City Hotel, Kluang 12 hb nie... ok tak makanan kat sana? hehehe tak sabar nak pakai mess kit.. :)

___Seindah Pelangi___ said... [Reply to comment]

wahhh.... bes tak makanan kat sana? saya pon ada pra messnite PALAPES UTHM kat prime city hotel 12 hb nie... tak sabar nak pakai mess kit.. hehehe :)

mama rifQy said... [Reply to comment]

wah sgt interesting la nana!! seronok tgk wpon sgt protokol..oopss..nak puji amrul sket ni..nampak manis buah hati nana mase gambar ngn kwn2 pegang bunga tuh

firahadifa said... [Reply to comment]

wow ! hubby u jadi center of attraction gitue pegang bunga .. hik hik

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

a'aa mjlis ni formal sgt kan.. tp yg best tu bila dpt bunga..hihii

Cik FaRiZaM said... [Reply to comment]

eh dlm gambar yg ramai tu, nana je tgk kamera n duk tgh2....hehehe

lia said... [Reply to comment]

wife soldier mmg slim2 ek he3

Nana said... [Reply to comment]

@Zana Nordin
Nebes zana xpenah g messnit hehe
Tu la lain nengok amrul pakai gitu nampak segak hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Hahah btol2 ada ucapan untuk kaum wanita terharu rasa hehe ok la...rasa mcm mls nsk g lagi je ahhaha

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
Tau xpe segak kan klw tgk tldm tp payah nak jaga kaler putih, along tu dah pakai bengkon tu nampak slim hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@KhaiZa
Heheh tq...

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Tq baju t recycle blk baju masa g nikah nana kedin heheh malas nk bli baju baru pakai mana ada je

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Hahaha mudala sangat kan...mmg ktorg plg tua antara grup geng amrul, ktorg pes kawen pes dpt anak

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Yg pompuan tu askar jugak

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Hehe tu la yg siok nye time ni la bole kenal ngan wife kawan2 amrul sebab sy dok kl mmg jrg jumpe diorg

Nana said... [Reply to comment]

@mamyharraz
Heheh ya sabar ke saya takut ada, takut salah buat
Tp ok la pengalaman baru :-)

Nana said... [Reply to comment]

@HuNNy
Tula sem protokol kan sy xpenah merasa, ni baru petama kali :-)

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Ahh mmg xle amek gambar bile dh msk dlm dewan, lps abes makan br bole amek gmbr balik, tu la pasal mcm nak amek ijazah pakai kasut tutup hahah

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Best ko kata ini xle itu xleh mmg kena behave hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@ eden|essey
Heheh aku rasa mak aku pon xpenah attend majlis mcm ni, bapak aku pon askar juga

Nana said... [Reply to comment]

@___Seindah Pelangi___
Owh yeke ok la makanan not bad, sedap semenye nak2 dessert dia terbaikk

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
Ok la petama kali join tu best la kan pengalaman baru, hahah kembang la amrul klw baca komen naa ni

Nana said... [Reply to comment]

@firahadifa
Hahaha tu la pasal xperasan plak masa amek gmbr dia sorang ue pegang bunga

Nana said... [Reply to comment]

@IntaNBerliaN
Hahaha tu la pasal rasa sweet je masa dia kasi munge heheh

Nana said... [Reply to comment]

@Cik FaRiZaM
Heheh kita tgk kamera sebab tu kamera kita mmg tengok kat kamera sendiri je

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Wife slim asben seme montel hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...