MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 21, 2012

pantai air papan, mersing johor

 haiyo....dia buat lagi..hahaha...bese la kan kalau nama dia amrul..suka wat menda last minit.ari sabtu lepas aku kt kluang memang tak de g mana2..dok umah makan, tido je...dah petang2 tu amrul cakap la..esok kita g mersing nak?g picnic kat pantai air papan..aku cakap la..ha?esok? esok kan saya nak balik KL dah...kul bape plak kita nak kuar g mersing tu..amrul cakap kita kuar pagi2 la..balik mersing awak balik la KL..

adoi aku dengar pon dah penat kan..tapi dari xde wat apa tu ada baik nye juga g jalan..xpe la..ikut kan aje. aku dari KL memang dah siap2 bawa baju mandi mia dah...haha sebab aku dah bole agak amrul ni kan nanti mesti dia ada plan mengejut... tu masa amrul kata baju mandi mia ada tak?aku cakap ada bawa...dah tau kan dia suke mengejut2 baik prepare awl hehe...perjalanan dari kluang memakan masa dalam 1jam 20minit.jenuh juga rasa nak sampai...

kali pertama ktorg datang pantai air papan mersing ni 6 tahun lepas, masa 3 hari lepas kawen, masa tu nak g tioman naik kat jeti mersing, sebelum naik feri tu ktorg jalan2 dulu kat pantai air papan ni...aku rasa masa aku g dulu aku biasa je air laut dia..xla best mana.

tak sangka plak semalam aku g kan...mak aii gile jernih air laut dia...langkawi pon kalah..jernih dia mcm kat manukan, bersih plak tu..manukan kotor banyak sampah, mabul pon sama gak banyak sampah...sini air dia dah la clear...jernih sampah pon xde dalam laut tu..adoyaii...nyesal aku xbawa baju mandi...sebab aku ingtkan air dia kotor..tu pasal malas bawa baju nak mandi...

xleh jadi ni...aku dah mark pantai air papan ni..akan jadi salah satu tempat holiday akan datang...next time klw ada rezeki ingat nak stay semalam kat chalet area pantai air papan ni..banyak je chalet2 kat sini, tak usha plak semalam bape rate dia satu malam.kepada anda pecinta laut, aku sangat rekemen tempat ni....korang tak kan menyesal.sebab pantai dia cantik.

gambar2 di bawah ni seme diamek guna samseng note amrul, seb baik gambar lawa..adoi nyesal xbawa kamera!


 ktorg amek port hujung sekali, sebab nak kan tempat redup mcm bes skit kat hujung ni dia ada beting pasir antara air laut..



 

kete kitaorang bawah pokok tu mil dok berehat bawah pokok 



 masa ni kul 10 lebih..lengang je xde orang.lagipon ktorg amek port hujung dekat bukit mmg tak de orang
port cetek ni dh mcm kolam budak kecik dah...sesuai utk anak2 sebab dalam dia paras pinggang mia je 
 ni anak gergasi mana ni?hahaha
  tgk betapa jernih nampak kaki aku jelas
 parking RM3  



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

29 ribu orang memberikan idea bernas:

mrs.ecam said... [Reply to comment]

subhanallah lawonyer tmpt ni...air die jernih nyerrrrrr.....mmg d jaga kot sbb nk msk sini pong berbayo kn....eiii bestnyer...nk mark jugak la tmpt nih....heee

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

wahhh...cantiknyeeeee....nak dok mersing la camni..hewhewhew...

lia said... [Reply to comment]

aku x berani mandi kat air papan ni he3 byk cter sgt... aku prefer tanjung balau lagi...

Falsya said... [Reply to comment]

bestnye naaaa..jernih gile..bile nak gie bercuti 2 hari 1 malam kat kluang nieh..

Zana Md Nordin said... [Reply to comment]

keh keh keh..org yg duduk dekat ngan mersing nie pun rasanya dah berzaman tak pergi mersing
tp tu lah..terkejut gark tgk air papan dah bersih cam tu...
last year kot aku gi, kotor lagi...

chalet2 kat sana cun2 tau nana

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nak ajak akob datang sini la...

Chubby Hanna said... [Reply to comment]

salam, tumpang lalu.. hehe.. bersih gak tempat ni skng, dlu kotor gak, hehe.. oklah tu, x sia2 kerajaan negeri johor buat pembangunan kat mersing.. satu je sbg rakyat johor, bayaran ke tempat2 pelancongan tak bersesuaian, terutama air terjun kota tu.. huhu.. sekadar bg pendapat jer..

bunga_rose said... [Reply to comment]

haah la.. memang lawa betul tempat ni.. masa study kat rompin dulu tak penah lak sampai ke mersing.. rugi sungguh, padahal dekat dah tu

Gieyana said... [Reply to comment]

a'aaa laa...besih n clearsgtairnya...x pernah smpai sini ag nie.:-)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

sgt bersih & cantik!!

ieda said... [Reply to comment]

cantik !
zaman akk kecik2 duluu
akk selalu pergi
air papan nie x jauh lah bagi org tempatan kan
syok .. x banyak berubah tempat nie
akk duk JB lama dulu
di Taman Perling .. ;)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

lawa sangat tempat ni..nampak tenang.. utk buang stress..best nih..

CheNamNam said... [Reply to comment]

owhh bersih sungguh tempatnyer..harus ku mark jugak tempat neh kalo sampai Johor nanti*ntah bila nak sampai*..

kalo jernih camnie nak mandi pon sayang, takut air berkocak..hahaha

Nad @ MamaZakwanNayli said... [Reply to comment]

dulu pegi takde la cantek camni ;)

Nana said... [Reply to comment]

@mrs.ecam
Tul mmg cantik
Rasanya dulu g tak la lwa mcm ni
Tp mmg laut dia bersih xtercemar

Nana said... [Reply to comment]

@Ann@zanyra
Hahaha kan lawa gile tempat ni

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Alamak cite apa beb kejadian lemas ke

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Klw korang nak dtg sini kena bawa kete la heheh xmuat nek satu kete

Nana said... [Reply to comment]

@Zana Md Nordin
Haha ala...org mersing mmg dah dekat situ mana nak heran tol x
Org luar mersing ni nakmg lg xtau bile hee
Tu la aku rasa dulu aku g xlawa pon laut dia
Skang ni dh cantik kn

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Sila2 org kluang wajib la g sini hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Chubby Hanna
Tu la kan....mmg xpatut kena kan bayarn kt tmpt mcm ni
Tp klw dengan hasil duit tu digunkan utk jaga pantai xkisah nk kena bayar mahal pon
Janji tmpt tu bersih

Nana said... [Reply to comment]

@bunga_rose
Xpe nnt g ngan family hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
Jauh woo klw nak mai dr penang
Tp berbaloi perjalanan tgk tmpt lawa mcm ni

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Tu la bersih gile

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
Oo yeke
Mmg lawa kan tmpt ni

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Btol..hilang seme stress

Nana said... [Reply to comment]

@CheNamNam
Hahah sila mark
Tula psl nak pijak dlm laut ati2 je takut keruh haha

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwanNayli
Tau xpe
Dulu g rasa keroh air dia

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said... [Reply to comment]

sgt cantik!!!!
hijau air nyer...
jernih + bersih.....
lagi bersih dr air sungai....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...