MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 2, 2012

rewang + malam berinai

 okeh..seperti yang dijanjikan...arini nak cite pasal majelis kawen nana..arini saje ada 3 entry...esok ada 2 hahah..kemain kan..mcm aku lak yang kawen...dah tu banyak sangat gambar nye kena la pecah2 mengikut tajuk yg sesuai...

ok sebagai entry pembukaan...meh nak story mory pasal persiapan majlis....kami bertiga dah start berkampung sejak ari jumaat lagi...masing2 balik keje terus shoot umah nana...aku pon dari opis memang dah dekat sangat ngan umah nana..balik keje tros singgah...masuk2 je tengok orang tengah isi telor dalam bunga telor...ok la..sempat buat alam 10...dah siap...

tak lama tu mama minta ktorg potong bawang, kunyit, halia untuk masak ari nikah esoknye...dok la kami bertiga kat dalam dapor...bese la ktorg kan klw dah jumpe..3 orang punya suara mcm 30 orang..hahah sambil potong bawang sambil memekak...sampai abah tegur korang ni buat apa la kat dapor riuh sangat tu...hahaha...dah tu masing2 gile kan...sambil potong bawang seme nanges...sebab pedih...patu belakon la sedih sebab nana nak kawen..tu nanges2 potong bawang hahaha.....

sesi isi mengisi telor asin dalam bunga telor

 tugasan seterusnya motong bawang, terasa mcm makcik2 kat kenduri kendara hahaha
 siap masuk paper warta perdana tau..ko ada? hehehe
masuk sokabar uolss... paper ni di bagi sorang satu untuk tetamu masa majlis sanding aritu
 muke keletihan time ni...ngan stress pon ye..sebab cadar tu dia nye manik2 tersimpul rapi...sebab stress nye pasal..sambil leraikan manik2 simpul sambil nyanyi lagi anis suraya cinta tersimpul rapi..hahahah gile...sampai abes lak tu nyanyi...tapi tak lerai2 juga manik yang tersimpul..sejam baru siap
tugasan seterusnya...mama suh tukar cadar tengok la gile budak 2 orang tu...dan lagi melompat2 atas katil perantin

 adik2 perantin ngan sepupu2 nye plak buat bunga rampai
 tugasan terakhir, pakai kan inai..deah dia kurang kesabaran..kejap je dia tolong pakai haha..pastu aku yang pakai kan sampai abes

falsya tukang selotep kasi buat border kat tangan ngan kaki
 inai daun ni...gile merah kan..abes merah tangan aku..esok nye aku pon pakai inai juga tapi yang tube tu je
 pasya kawen aku pakai kan inai, nana kawen aku pakai kan inai..deah kawen opkoz la aku juga hehehe
 ok dah siap berinai tengok super spontan...adoi gelak mcm nak mampos...hahah..mcm nak roboh dah umah,...settle seme kul 12 baru balik umah
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

best tu..meriah...bab berkampung ramai2 tu memang best..Ayu dulu merasa sekali jer..masa kawan bertunang..best sgt..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kakakaak..mmg selengge tau korang semua...best...teringat jaa time kawen dolu pon ada dayang yang tolong pakaikan///

pinky said... [Reply to comment]

bestnya...tak sabar nk tggu next chapter...hahhahaa

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

sronoknye mmg nampak meriah sgt

syanasaid said... [Reply to comment]

best tgk inai org merah2
aku pn kurang kesabaran nk pakaikan org inai :p

Falsya said... [Reply to comment]

adoiii laaaa naaa..gambo muke aku mcm tenuk ko upload..hahahaha..

mama tisya said... [Reply to comment]

nasibaik tk runtuh katil pengantin..hehehe..telur asin ek..jrg org buat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...