MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, May 30, 2012

shahzan inn, fraser hill

sebelum ni kan, aku g fraser ngan gefren ikut kuala kubu bharu,tapi kali ni amrul try ajak ikut raub.kawan dia kata kalau ikut raub kurang sikit jalan bengkang bengok..so amrul pon katanak suh aku bandingkan antara jalan ikut kuala kubu bharu & raub mana lagi ok...kalau ikut raub ada 2 tol kena bayar, satu kat gombak RM5 satu kat bentong RM3 ikut kuala kubu xde tol.

agak seriau aku..ikut raub ni sebab..kereta bole kira berapa yang turun, kalau belah naik memang kete ktorg je yang ada..serius rasa takut, aku selalu fikir bukan2 bukan takut mahluk halus, tapi takut orang,kot ada orang jahat kedalam hutan tu, tu je aku fikir kalau hantu tu dah memang la ni tempat tinggal diorang kan..sunyi2 memang diaorang suke.

bila sampai je kat atas, (yang mana dulunya ada pondok pengawal jaga masa untuk turun dan naik) apa yang aku bole rumuskan ikut raub adalah sangattt jauh & jalan nye sangat sunyi..sila jangan ikut raub sekiranya korang dari kelumpo heheh amrul ni memang suke wat keje gile..aku dah kata ikut kuala kubu dia nak juga ikut raub, klw kawan dia kata ikut raub jalantak teruk sangat, bagi aku sama je teruk nye dengan ikut kuala kubu.kali ni aku tak muntah maybe sebab aku dok depan, dulu masa g ngan gefren g balik aku muntah sebab aku dok belakang pening dia lain mcm.

sampai atas ktorg tros check in kat shahzan inn, rate bilik untuk weken bilik view padang golf RM212 inc bfast utk 2 orang (bagi aku agak mahal.) tapi memandangkan bilik ni je yang ada maka kami pon terpaksa amek xde pilihan.bila aku tanya bilik garden viewyg lg murah dari golf view ada kosong ke tak diorang kata xde,tapi  heran sebab bilik garden view seme nye kosong aku nengok tp diorang kata dah penuh,ke saje nak juai bilik yang mahai??

condition hotel agak tak berpatutan dengan harga RM212, sebab keadaan hotel nampak agak lama, ngan tombol pintu longgar mcm nak tercabot, tv zaman lama, bilik tak ada ekon.kalau cameron memang seme hotel tak de ekon, tapi sejuk kan, tapi fraser ni aku rasa diorang patut pasang ekon la...sebab bile siang memang panas klw korang stay dalam bilik, malam pon panas...memang kat luar siap kabus, sejuk tp kesejukan luar tak sampai dalam bilik.

kenapa aku pilih shahzan inn?sebab nye hotel ni paling dekat ngan kedai makan, then hotel ni dekat ngan clock tower, kawasan sekitarnya ada lampu, aku memang dah pangkah silverpark & pine resort.sebab siang tu ada gak ktorg ronda kat area silverpark adoi..hotel nampak usang semacam, seram pon ada.nak2 pine resort sebab nye dia jauh ke dalam hutan,hotel yang hujung sekali, lagi la mcm seram.

kalau sape nak stay kat fraser aku cadangkan korang dok hotel baru btol2 depan clock tower nama dia puncak inn, harga pon lagi murah dari shahzan,cantik pon cantik, malangnye aritu otel tu dah penuh...xdapat la nak stay situ.

 naik ikut raub sunyi ko..
 kalau dulu naik fraser tak jumpe perkataan fraser's hill ni sebab klw lalu ikut kuala kubu memang xkan nampak, ikut raub baru nampak
 untuk makluman korang..skang ni korang nak naik fraser anytime je bole naik, xde masa naik or masa turun mcm dulu2 masa aku g first time dulu kena q nak naik sebab dia gilir2 bukan jalan untuk orang turun naik
so skang ni kalau nak turun korang kena ikut jalan lain memang khas untuk turun sahaja
dari papan tanda  one way street tu nak naik ke atas 8KM, memang muat satu kete je
akhirnya..dah sampai..seb baik xmuntah hehe..shahzan belakang pejabat pos
 bilik ni je tinggal 2 katil single


 view dari bilik

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

40 ribu orang memberikan idea bernas:

Edura Hanum said... [Reply to comment]

saya baru jek pergi.tp stay dekat jelai highland resort.dapat dalam rm100 tapi xde breakfast.bilik mmg puas tapi yang xberapa puas hati sebab accomodation dah lama.

Cute Mum said... [Reply to comment]

masa uyun naik dulu pon dah buat 1 way camtue.. turun ikut jalan yang satu lagi tue agak seram jugak kan...

lia said... [Reply to comment]

aku suka jalan raub sbb hutan... sejuk jer mata ;)

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

best gak ekk gi tmpat2 time musim panas ni...view dr bilik pon tenang je...

Lina said... [Reply to comment]

emm bila lah nak sampai ke fraser hill ni...dah bape kali plan asik tertangguh jer huhu

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

Akak naik kut Raub la tu ari. Tu pun sbb kami dari Raub. Kg mertua akak. Mmg sunyi. Siap ckp, betul ke ni. betul ke tak jalan ke Fraser tu.
Tp naik tu tak la pening sgt, nak trun lalu KKB tu yg pening. Bongok je rasa. Huhu.

Kalo govt, better booking kat Rumah Persekutuan. Kata derang besar. Akak tatau la sbb retu akak tak overnite sana. Tp tu tak leh la last minute plan cam Nana, kena booking awal2. Hihi

Afne said... [Reply to comment]

nana, aritu kitorg pegi blk hari je. aku tak reti sgt jln ni tp masa tu ada lalu pintu gerbang fraser hill.

Gieyana said... [Reply to comment]

x pernah smpai ag..tp mcm x teringinnk pergi..:-)

ieda said... [Reply to comment]

memang nak muntah dikk
tapi bila sampai atas tuu
rasa tenang kan
enjoy sgt moment tuu

mama tisya said... [Reply to comment]

oo skarang ada dua jln la utk naik and turun so tkyh tgu2 lg ek..okla kalo camtu..lama dh tk p fraser ..last pegi time darjah 4 kot..hehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... [Reply to comment]

aku lom sapai lg,
insyaAllah.. pas tgk gambo ko td.. berkoba2 nk pi.. hehehe..
so kl aku dr pata timo, teghanu ni better kot mane?..

amiey lee said... [Reply to comment]

Wahhh leg tak aku ckp aku nk g sini...mesti tenangggg aja kannn

Afasz said... [Reply to comment]

wah seronok nye..cantik..hotel nye brapa ek? murah tak?

Afasz said... [Reply to comment]

ooo harga hotel rm212 ...ok gak ek...tgh mencari tpt honeymoon ...dalam malaysia..low budjet :D

Nurul Akmal said... [Reply to comment]

X pernah lagi sampai sini.. InsyaAllah satu hari nanti...

syanasaid said... [Reply to comment]

aku pernah pegi sekali jek FH ni
stay kt banglo BNM..banglo tu besar ada 5 bilik setiap blk ada toilet
tapi suspen jek sbb time amik kunci tu, org jaga tu bg yasin sekali
hahaa so sdiri mau ingat la sila baca yassin
:-)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Dah lama xgi..huhu..g byk kli msa kck..

ak yuyunz said... [Reply to comment]

nana.. nak request buat review sket pasal fraser hill and shahzan inn boleh tak?

ada voucher beli murah giler pegi sana, tapi tu la member2 dok provoke tempat tak best siap jalan otw boleh muntah bagai segala. aku pun tak sure pasal tak pernah sampai..

odah said... [Reply to comment]

salam

best je nana ni, sama2 ngan somi rancang nak g mn2..kalu akak sorg2 je la rancang sampai nak ke tempat-tempat tu pun akak gak yg kena pikir

Nana said... [Reply to comment]

@Edura Hanum
Sama la kat sini pon accomodation lama
Xseram ke kat jelai tu

Nana said... [Reply to comment]

@Cute Mum
Tula mmg seram sunyi je

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Aku rasa ikut kuala kubu pon sama juga utan
Tp kete banyak juga xmcm raub

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Klw just nak relax ok la
Tp serius kata
Fraser ni mmg xhappening

Nana said... [Reply to comment]

@Lina
Hehe sy yakin klw lina g mest sekali je naik pastu xmo naik dah

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
Ahh..sape keje gomen ok la ada rumah rehat persekutuan
Tp banglo2 dia says tgk mcm seram

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
Fraser ni mmg sesuai klw nak g balik hari je
Aku ni tido sini seba amrul nak releks
Klw x mmg g balik ari je

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
Hahah mcm hang dtg dr jauh
Aku rasa tempat ni mcm xberapa nak wat rasa teruja la pasai xde apa...xde hiburan kat sini

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
Btol bile sampai atas tnang je rasa

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Ahh ada jalan naik ngan turun
Xyah nak q oanjang

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥
Klw ko dr ganu mmg harus ikut raub
Klw nak lalu kuala kubu jauh nak pusing
Klw sspe dr kl, utara ngn selatan sesuai ikt kuala kubu

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Tenang tu mmg xdpt dinafikan

Nana said... [Reply to comment]

@Afasz
Sila g cameron klw nak g tmpt sejuk n bajet

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Akmal
Try la naik sekali
Skali rasa je ckp la heheh

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
Pergj serius?
Tu la aku xmo stay kat banglo
Hotel bole tahan lagi
Tempat tu bukan tempat pilihan utk,org g oliday kan
Selalu ksg
Mmg la ada menda yg menghuni

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Heheh sy rasa sy xmo g dah ckp la 2x

Nana said... [Reply to comment]

@ak yuyunz
Nak review mcm mana ek
Arini sy dah review hotel
Esk ada lg review psl frasr

Nana said... [Reply to comment]

@odah
Kak, klw nak tau dulu mmg saya je selau plan
Heran olak skang ni
Amrul yg bg cadagan nak g oliday

Nad @ MamaZakwanNayli said... [Reply to comment]

bestnye
tp cam takbest kot nak bawak bebudak
tggu depa besar sket la kot, huhu!
takde apa kan kat atas tu?
balik ari pun bleh kan?
hheheheh

atty's said... [Reply to comment]

lom penah sampai fraser hill

Saya Disini said... [Reply to comment]

cntik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...