MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 21, 2012

suka bila kita masak orang makan bertambah2

ni la dia klw dok umah xde wat apa..makan je la keje nye..ari sabtu lepas masa kt kluang malas nak makan nasi untuk dinner...aku pon buat spegeti je, senang amrul suka, mia pon suke...aku lagi la suke...memang peberet la spegeti ni..

bila time makan kan..senyum nengok MIL tambah sampai 4x hehehe...adik ipar tambah 3x, amrul tambah 2x (tp dia nye portion banyak mcm tambah 4x) mia pon tambah 2x..aku pon sama gak tambah 2x hahaha.....amrul & mia memang tak leh cakap la..ni peberet diorang...memang akan makan bertambah....yang terkejut tu MIL makan tambah 4x, agaknye suke gak kot spageti..

walaupon orang tak ramai dalam umah, aku saje buat banyak..biar makan sampai puas..spegeti sepeket biasa aku guna 2 tin sos prego, biasa aku pakai sos prego yang cendawan tu tin kaler ijau, daging hancur sepeket & cendawan butang satu tin.

tak abes untuk dinner bole makan esok pagi nye lagi seround
 sedap nye mama..
SEPAIGETI...mia kata hehehe
pastu dia nak ngampu aku lagi..
mama masak je sedap kan?nenek masak tak sedap hahaha...bertuah punya budak
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

21 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg masak spagheti guna sos prego sennag...kita mmg slalu buat cz tu menu rutin utk tisya tp cabonara la die suka

lia said... [Reply to comment]

nenaper pg ni da 3 blog aku lalu, smua pasal fav food aku ni? huhuwaaaaaa

lunch ni aku nak makan byk ha3

Falsya said... [Reply to comment]

aku paham perasaan tuh..sejak dh start masak nie kan,suke aku tgk laki aku makan bertambah2..hehe..

pasnie boleh la masak utk kami pulak..hahaha..

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

feveret anak-anak aida...
feveret husben aida...
feveret emak aida...
feveret emak mertua aida...
pendek kata, spgeti blognis ni memang standby je stok kat umah. sedap!

Zana Md Nordin said... [Reply to comment]

mmg syokkkan
bila kita masak
yg tukang makan, bertambah2 selera
tp tulah..
kat rumah nie..kalau masak spagetti..harap zana ngan batrice jer lah..tu pun batrice ikut mood
papa dia mmg tak makan spagetti...tak reti dia kata coz' ada rasa masam2 kan

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

selamba mia....dier cakap camtu..nenek dier dengar tak....ni pon peberet sue gak...tapi bukan akob...kikikiki...nana awal bulan 6 ni blk kluang tak....2 n 3.06.2012 ni...jom la sue nak jemput adik ipar sue kawen kat felda ulu penggeli...jalan ke kota tinggi...amrul mesti tau..nnt jumpe lagi...kalo kamu datang nana..mak jemah layan kamu abis2 tau...kakakak...aritu jumpe kejap jaa

amiey lee said... [Reply to comment]

setuju 1000%.. apatah lagi aku ni..laki plak chef..bila masak nengok laki aku bertambah smpai 3 pinggan aku punya senyummm hee smpai ke telinga.. tak yah puji pun takpa..tgk dr cara tambah nasi pun dh sennag hati heeeeee

rahayu said... [Reply to comment]

mesti nana mask tu sedap..
selalunya org tua kurang minat makanan western ni kan

Nad @ MamaZakwanNayli said... [Reply to comment]

nk try ar pasni

nanakimie said... [Reply to comment]

nmpk sedap sgt sis masak tu..teringin pulak,tp haritu try rasa member beli,xkena dengan tekak,huhu..

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Amrul sama mcm tisya suka kuah carbonara
Kita lak xminat hehe

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Hahah biasa entry mkn mest kuar pepagi

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya


Hhah no problem nnt aku w

Nana said... [Reply to comment]

@adianiez AIDAa
Hehe sama la seme suka spageti

Nana said... [Reply to comment]

@Zana Md Nordin
Haha yke tu la lain org lain selera dia kan
Kita klw mkn spegeti mmg xckp sepinggan hah

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Masa mia ckp nenek dia xde kat situ hahahah
Ala..awl bln 6 ktorg g terengganu la

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Hahaha kan xyah tunggu dia puji
Klw dh mkn tambah tu sedap la tu

Nana said... [Reply to comment]

@rahayu
Heheh wallhualam kak..
Tu la bese org tua xminat makan western ni
Mcm mak saya la
Mula2 dlu xmakan
Bioe dh try suke plak dia

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZakwanNayli
Heheh cuba jgn xcuba

Nana said... [Reply to comment]

@nanakimie
Klw nak try spegeti sedap try kat pizza

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

mmg sgt2 puas hati la kan?? tambah2 kalo yang makan tuh suami ngan anak!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...