MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, June 5, 2012

Cosmo's World Theme Park @ berjaya time square

caya tak selama ni selalu g times square tak pernah sekali pon masuk dia nye theme park, biasa nengok dari atas je orang main2 seme.bagi aku memang tak tingin pon nak masuk sebab harga bole tahan mahal kan..dok tunggu kot dapat tiket free baru nak masuk hahaha...

ari ahad tu lepas turun je fraser's hill aku tanya amrul kita nak g mana?memula amrul ajak g kuala gandah nengok gajah, tapi aku kata mcm kena booking dulu kalau tak salah kan?so aku ckp xpela lain kali la kita g tengok gajah tu, amrul ckp ok la klw xde g mana2 kita balik umah je...

sampai je kl tetiba amrul tros g time square, pastu dia bli tiket MIB 3.lepas ajak lepak makan subway amrul cakap jom la kita masuk theme park dia, bagi mia main2..beli la kami 3 tiket masuk.yang bestnya theme park ni dia xde limit kira kalau dah beli gelang tu ko nak kuar2 g soping ke makan ke xpe, pastu bole masuk balik sambung main, sampai kul 10 malam, xkisah nak keluar masuk pon janji gelang tu jangan buka.

memula tu kami tuju arah kanak2 tingkat 7 memang seme mainan yang damia bole main, teman la dia main seme...lepas tu amrul kata dia nak try naik roller coster, bile naik roller coster kami kena gilir2 la jaga mia...ngan aku terjebak naik roller coster...hahaha gile la...nak tercabot jantung aku...amrul kata mantapp!! awak kena try...hahah konon2 nak sahut cabaran la tu...sekali amek ko jerit sampai xde suara nak kuar..

harga masuk

 memula naik crazy bas dah mcm flying carpet mcm kat sunway lagoon

 mini train
 masuk dalam gua ada labah2 besar mia takot haha..

 bumper car
kat sini terjadi satu kekecohan skit...masa mia beratur aku xleh tunggu sebab dia suh mak pak kuar..biar budak2 je beratur..kemain lama aku tunggu mia nye turn tengok2 dia xmasuk lagi naik bumper car aku pon pegi la dekat mia..tengok2 dia kebelakang sebab ramai budak2 potong q, aku pon wat kering je stay tepi pagar tu tengok kan mia takut ada lg potong q.pastu staff dia ckp kak..duduk luar yea..aku cakap saya nak tunggu anak saya...dari tadi beratur ni asik kena potong q je bile masa dia nk naik

staff dia jawab lagi..ala kak biasa la budak2...potong2 q, aku cakap yea aku tau memang budak2 tapi kena la ada orang jaga..dah la mia paling kecik kat situ lain seme besar2, aku dok betekak la ngan staff dia tiba2 amrul datang backup aku..masa tu amrul nye suara dah mcm orang nak gadoh dah..ko panggil staff ko jaga q ni! anak aku dari tadi beratur asik orang potong q je bile turn nak naik?esok??ambek ko...kecoh la kejap seme dah tengok2 ktorg dah...pastu xlama turun la staff tambahan tolong jaga q, masa staff tu tolong jaga q sekali lagi mia kena potong q...adoi...aku rasa diorang ni kena ada orang jaga dekat mainan yang hangat dapat sambutan..kesian la kat budak2..nak2 klw kecik besar mia..sian orang potong q pon xle wat apa...
 mia takot ngan maskot, tp nak amek gambo dia suh aku teman skali
 cer carik mana amrul
 pening gile naik menda alah ni

mia naik kapal
kemain menjerit 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

14 ribu orang memberikan idea bernas:

syanasaid said... [Reply to comment]

iskh boleh tahan mahal kan

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

wahhh...seronoknye tengok..

euww...ape kes biasela budak ptng Q??staff malas la tew nak jage..xpatut betul..budak xbudak..kene la ikut turn..sekeh kang diorg ni..

atty's said... [Reply to comment]

kty lama dah tak pergi theme park kt bts nie..

kalo kty pun marah..asik potong q bilanya nak naik..

Saya Disini said... [Reply to comment]

best ni..

Salmi Khairil said... [Reply to comment]

wah seronoknya..tapi saya gayat...

mama tisya said... [Reply to comment]

nk bw gk tisya p sini cz ada tiket free...kalo ada jcard leh dpt diskaun tk silap...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said... [Reply to comment]

rege tiket cam genting kan hehehhe ... Insyallah ada mase leh bawa 2k kat sini bg fun sikit .. mia berani eyh kalau kyra comfiem x nak naik hehhe

ieda said... [Reply to comment]

mak aihhh tiket !
kalau akk harus ratus lahh huhuh

bukan main seronok mia ... ;))

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

akak pegi jaman2 dulu kala. BIla tah. tahun 2004 ke 2005 camtu la. pening.. nak muntah belahak dibuat. esp naik apa ke tah, yg cam blender ke apa tu, yg di spin2 nyer kita. Sumpah takkan naik dah. tp roller coaster seme tu oke la plak rasanya.

rahayu said... [Reply to comment]

tak pernah gi sini..mcm best ja

mrs.ecam said... [Reply to comment]

cian mia...msti die sedeh org ptg q die ek....nsb bek de mk pak tlg backup...klu aku jd ko pong nana aku g sound staff tu....mne leh nk sound korang blk...korang customer okeh...bayo msk situ...bkn pree...heh aku plak yg hangin...eh heeeeee

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

bestnye tgk mia main!! :)

nana mmg slalu pi bts kan..??

amiey lee said... [Reply to comment]

huhu best kan..aku g ritu si sarah bukan main sonok..tapi betul part yang aku suka..dh main pastu leh kuar balik then masuk balik memang aku satu hari kat situ hehehee

Cik Bambam said... [Reply to comment]

roller caoster genting lagi takut lar kak.. huhuhu.. sini ok lg.. x naik yg DNA tuh ker?!! hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...