MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, June 19, 2012

doyan ulu bendul

lepas balik dari taman ular amrul ajak singgah kat depan parking ulu bendul tu sebab nengok ada orang juai durian, memang on the way nak g ulu bendul ni amrul dah kata kalau jumpe kedai juai durian nak benti makan.

memandangkan situ juai pesen kilo2 nye amrul bli sebijik je, saje nak try skilo RM5 seb baik la bli sebijik je tak sedap langsung dah la keras.aku try seulas je, kebetulan plak yang aku punye buah tu keras depan2 aku ckp kat orang kedai tu nape keras ni?? ingatkan dia tuko la buah lain ke kan..hampeh dia wat derk je..lantaklah aku bukan suke pon makan buah durian dah amrul xkomplen pon keras ke apa dia main bedal je makan..

aku kalau buah durian tu makan la juga seulas dua, tapi kalau menda2 yang berasaskan durian mcm lempok, pulut durian, ais krim durian, pancake durian aku memang tak makan.tempoyak tu pon dulu memang tak makan..baru2 juga hujung tahun lepas aku pandai makan tempoyak hehe..

kena plak musim durian bertembung ngan bulan puasa, mesti tak lalu dah nak makan durian bulan puasa nanti kan



Published with Blogger-droid v2.0.4

14 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

suka jugak tapi tak blh nak makan..nanti tak bangun..huhu

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

meroyan aku weii...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

adoi....mmg ngah teringin ni...tapi akob asik postpone saja...tunggu..tunggu..tunggu..alahai...

Deq's Qienz said... [Reply to comment]

sedapnya diyan..my faveret la nihh..abes anakbaranak suka..ermm tapi xleh mkn byk² gan kdaan cuaca skg nihh..

dilazfamily said... [Reply to comment]

Wah sedap yer durian tu.Nak makan gak lah

pena rozie said... [Reply to comment]

kene cari ni durian kg....

ieda said... [Reply to comment]

fuh fuhh
rm 5 sekilo tuu dah habis mahal kan
sayang kalau kena x elok tuu
biasanya kalau rm5 nie dia dah make sure sedap kan ;)
panassss ;)

Afasz said... [Reply to comment]

perghhh nampak sgt sedap !!

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

tak baek nye org kedai tu tak kasik tuko
patut nye dah makan situ, kasik la tuko
kedek btul!

Gieyana said... [Reply to comment]

alahaii beb..ko tayang...musim duyan kali ni aku mmg suka bebenor..x mcm last year..nk kena g beli nie..:-)

watyz said... [Reply to comment]

biar la ko ckp doyan tu sedap mcm mana skali pon tetap x kan ku rasa. hik hik hik

CheNamNam said... [Reply to comment]

nie malas neh main tayang durian plakk..bikin haku panasaran sajaaa...dah banyak hari dok cari durian tapi tak dapat yang berkenan dihati lagi nehh...

yerlah haku memilih isi yg colornyer kuningg mau tak pening tokey durian tuh nak carik...bukan boleh nampak isi dalam katernya...hahahha

Myra Jay said... [Reply to comment]

Aduihhh bertambah teringin tengok Durian, beberapa arini ramai blogger dok up cerita pasal durian nie ;)

tiefazatie said... [Reply to comment]

waahhh...sgt sedap tue!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...