MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 11, 2012

homestay @ dungun

1hb aritu kitaorang g dungun anta adik register kat UITM dungun. 3 minggu sebelum tu aku dah try call homestay2 yang ada kt dungun ni, mmg kalau bole nak carik homestay yang tepi pantai.tapi malangnye google punya google, call punya call seme homestay bole kata dah fully booked untuk tarikh 1 jun. dengan batuan sorang kawan blogger, shida yang duduk kat paka..makanya dapat la aku contact number kak ayu,owner homestay ni.fuh..selamat ada juga homestay yang kosong, xkisah la jauh dari laut pon janji ada tempat tido, aku mmg klw bole nak stay dalam dungun biar dekat ngan UITM senang nak bergerak.

2minggu sebelum datang dungun, aku call lagi sekali kak ayu cakap confirm ktorg amek homestay ni.lepas tu aku tak de la call balik sebab dah mmg konfem kan, masa 1hb tu lagi sejam nak sampai dungun aku saje call akk tu cakap ktorg sampai lagi sejam...tiba2 akak tu terkejut dia kata eh bukan kensel ke??ah...sudah aku dah tak senang hati time tu...ada sikit miscommunication akak tu ingat aku kensel amek homestay padahal orang lain..dia dah konpius orang lain ngan aku..dia kata homestay yang aku nak tu dia dah bg orang lain..adoi...naik angin juga aku masa tu...ye la dah tentu seme homestay penuh mana ktorg nak tido?

last2 akk tu ada emergency plan dia kata ada umah sepupu dia kosong mmg utk buat homestay, tapi dah sebulan kosong umah tu katanya..aku ckp xkisah la..janji ada rumah.sampai je dungun ktorg try lagi usaha cari homestay sekitar UITM walaupon tau mmg seme dah full..ye la backup plan la kan..kot klw akk tu kata tak de umah kosong atleast ktorg carik2 juga..

dalam setengah jam mencari2 tu akak tu call..dia kata ok dah bole masuk homestay dia carikan rumah ganti (rumah sepupu dia sederet ngan homestay yang sepatutunya kami stay) fuh...lega ko..bayangkan klw seme dah penuh..mau la ktorg ni kena cari homestay kat area kuala terengganu atau kemaman yg jauh lebih kurang sejam stengah dari dungun.

rezeki awak la ni..akak tu kata..klw aku lambat 5 minit call bagitau, umah ni orang lain yang dapat.mana tau kot nanti ada sape2 yang nak carik homestay area dungun kan bole la call nombor ni 0139273717 ayu nama akak tu, dia ada la 2,3 homestay area dungun tu, jarak homestay ni ngan UITM dalam 15 minit naik kete.dekat ngan kedai makan, dekat ngan kedai dobi, dekat ngan seven eleven.harga utk semalam RM150, 3 bilik.ktorg stay 2 malam.

ruang tamu
 dining hall




 dapor
.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

11 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

lor, naper tak bitau, umah makcik aku depan pantai jek...hehehe

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

besar.. selesa nampaknya..

shera haifa said... [Reply to comment]

boleh tahan gak homestay nie..

Ibu Lala said... [Reply to comment]

wah menarik. brp hr bermalam kat sana. nak reserve la no ni. pape hal senang nak call kan..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

nampak beso..puas hati je gayo tu...

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..selesa sgt homestay nie...semua lengkap...

Saya Disini said... [Reply to comment]

cntik

Rinna said... [Reply to comment]

Menarik..rumah pun cantik dan nampak selesa.. :) Nasib baik dpt rumah..

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

wah boleh tahan jugak besar eh kak..

atty's said... [Reply to comment]

lawa umahnya..nampak bersih.
rezeki nana ler tu..kalo tak payah gak

Miss Moon said... [Reply to comment]

Nana ...saya dah tepon kak ayu tew tapi moon tak nampak gamba umah tew kat blog neh ....dah hilang ek Nana . Nana ada link tak gamba umah nih yg kak moon ley tgk ............kalau ok terus nak book nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...