MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 18, 2012

restoran seri mesra ikan bakar & seafood @ PD

malam tu nak g dinner aku google la kedai ikan bakar best dekat PD, kebanyakan nye entry blogger g makan kt restoran seri mesra ikan bakar & seafood.lepas dah baca review dari blogger, aku pon ajak la amrul dinner kat sini, lagipon dah lama nak makan seafood, pd ni seafood dia kategori fresh la juga kan dah tepi laut.

kat sini kita kena pilih sendiri ikan, sotong, segala kita pilih, timbang kendian bagitau dia nak masak apa.aku memula nak amek siakap tapi nye siakap dia seme bapakk besar2 mmg tak kan abes klw makan berdua, xjadi amek siakap amek ikan bawal putih, suh dia bakar, pastu nak try pepahat masak sambal amek dalam 500gm, pastu sotong 2 ekor suh dia masak goreng tepong.

so far servis memang puas ati, makanan cepat je sampai bese klw oder ikan bakar sure dalam sejam gak nak tunggu kan, maybe sebab ktorg g awal, pas magrib je tros gerak, time tu orang xramai lagi.cuma dari segi makanan tu aku rasa ikan bakar je sedap yang lain2 tu kategori biasa2 aje...pepahat tu mcm kurang kaw, udang goreng tepong plak style dia mcm goreng pisang gitu, aku suka jenis yang klw goreng, dia jadi kembung tu (style siam kan) aku suke gitu, tak suke dia goreng rasa rangup2 tepung dia sebab rasa mcm makan goreng pisang je

kedai ni lokasi dia sederet dengan hotel mesra, tak jauh dari kawasan perkuburan sebelum nak sampai ke teluk kemang, situ semenye nama mesra, ada hotel mesra, pasaraya mesra, klinik mesra, hujung sekali restoran seri mesra.total makanan kami seme malam tu RM71.40 murah ke mahal ek?ntah rasa mcm mahal jek




ikan segar2..
sotong, udang, pepahat,lala geram rasa nak seme je
air buah kurang mengancam..cair
 bawal bakar
sotong goreng tepong
pepahat masak sambal
pas dinner ktorg lepak2 kat tepi laut...gile menakutkan tengok ombak BESAR kat pd, aku tanya kat staff hotel kenapa ombak besar sangat?diorang kata ni dah kurang sikit 3 ari sebelum tu ombak kuat sangat sampai beting pasir diorang pecah, ni sebab dari fenonema planet zuhrah lintas matahari, tu yang jadi kejadian air pasang besar tu.serius kali pertama tgk ombak besar mcm tu kat PD siang ok, malam je ombak besar

muke orang kenyang+ngantok

Published with Blogger-droid v2.0.4

17 ribu orang memberikan idea bernas:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

nana kalau buat n3 pasal makan mesti jue rasa lapar terus...hahahaha

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

kikikiki...mmg kenyang la pas makan..kena pulok ngan angin bagai...

eima said... [Reply to comment]

mkn kat pd mmg mahai2 belaka .... tu pasal jrg mkn seafood area sana... klu nk mkn seafood cni2 saja...

tp sesekali ok la kan ....

Falsya said... [Reply to comment]

sedapnye seafood..tp xleh nak makan..uwaaaa..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

arghh..rindu nak gi PD...dah hampir 4 tahun tak gi..

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

nana,
kite pun pegi kedai mesra ni malam tu
tp kite pegi pasaraya dulu
papazakwan yg masuk gi kedai
tapi die dtg semula kata ramai sgt org
trus kitorang cari kedai lain
kalu tak, mesti dah jumpe kome kt situ, hehe

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said... [Reply to comment]

alahaiii rugi x singgah ari tu rege pun x bape nk mahal kan ..hehehe a'ah ombak kuat sampai kyra ajak balik KL heheh

littlehumblelynn said... [Reply to comment]

Nana,

Ikan bkr diorg yg plg sedap,next time try ikan jenahak.mmg sedap!

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
hahaha
sama la kita pon'baca
blog org ada gambo makana
kecor tros

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
dh mcm ulor..jadinye hehee

Nana said... [Reply to comment]

@eima
mmg xpenah makan seafood pon klw dtg pd
ni pestime
tu la skali skala ok la

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
hehe ko tgk je la ek sya

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
uit lamanye tak jejak pd ek

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
alamak ye ke hehee
kita mmg g awal
sebab baca blog org
kata kena g awl
klw tak nnti penuh

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿
hehe
tak pe
nxt time g pd
bole la singgah plak

Nana said... [Reply to comment]

@littlehumblelynn
ye ke
aritu aku makan bawal
tak tanya plak jenahak
ok nnt nk try jenahak lak

mama tisya said... [Reply to comment]

kt PD mcm susah skit nk cr tmpt mkn best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...