MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, June 15, 2012

restoran tuu dok ko....

khas untuk kawan2 dari negeri kelantan, kita nak kenalkan ngan korang kedai masakan kelantan terbaik kat taman samudra batu caves.masa mula start keje kt opis baru diorang suh try nasi berlauk bese kirim ngan budak opis je diorang tolong tapau kan..sekali dah makan hambek ko..teringat2 esok nak lagi..

serius aku kata ini lah nasi berlauk kedua tersedap selepas mak aku masak.kari dia cukup rasa, nasi dagang pon dah try terbaik wok!!! kuah dia pekat memang menjilat jari tahap kesedapan dia.kalau pagi2 kat sini memang ramai orang kena beratur panjang juga la...kalau lambat abes la..aritu tengah q nak bli nasi dagang sekali abes padahal baru kul 9.

nasi lemak dia aku tak pernah try, selain dari makanan utk bfast kedai ni ada juai makanan utk tengahari, bese lunch hour g makan sini.ada juga laksam, wantan mee, menu goreng2 seme ada..so far blom pernah mengecewakan lagi seme menu2 kat sini

ok landmark dia dekat giant batu caves, kira kalau korang dari mrr2, nanti ada flyover turun bawah nak g giant, klw tros nak g kepong kan, amek ke bawah, jalan nak g giant batu caves tu ada trafic light sebelum giant, amek kiri, pastu masuk simpang kiri pertama kedai tu tepi jalan je.

aritu amrul ada anta g keje, aku bawa la dia try bekpes kat sini, aku suh dia try nasi berlauk, siap tambah nasi lagi...hahah selang sehari pastu dia plak ajak aku g makan sini, nak makan nasi berlauk katanya...kalau dia yang ngajak sekali lagi ertinye apa tu?sedap la kan?hehhee...

memandangkan ramai orang tengah q jadi aku segan nak amek gambar..hehehe ada setengah gambar yang aku google.gambar sumber dari sini

nasi berlauk ada, lauk ayam & ikan, nasi dagang, nasi kerabu, nasi lemak
solok lada dia..sedap wei mcm mak aku wat terbaik
 kena nasi dagang dia..teringat2 rasa nak datang lagi caya lah hehehe
 ni kuah kari ayam nasi berlauk bese klw aku tapau aku amek kuah asing xmo kembang ngan nasi
ni nasi berlauk amrul
gulai ikan ayo (ikan tongkol)
nasi dagang dia terbaekk gile wa cakap lu!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

27 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

kita pggemar nasi kerabu dan nsi berlauk ja..nsi dagang sampai skrg tkleh nk makan sgt wp dh dkt 4 thn kawin ngn org kelate ni.haha

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Alamak dekat je nk gi..wajib terjah nih..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

pepagi tunjuk makanan....buat terliur je...

..:::isainz:::.. said... [Reply to comment]

sedap kan nana mknan kat restoran ni...dah lama xmkn sini...even rumah mak kite dekat jer....nnt balik sana nk p mkn sana la....

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

nasik dage...nasik dage...huwaaaaa

shera haifa said... [Reply to comment]

nama kedai pun kelate. suka2 kalu g make kedai hop owner dye ore kelate..
;)

Falsya said... [Reply to comment]

aku yg duk dekat nie pun xpenah tau weh..nnt aku nak try..and harus try..dh lama tingin nak makan nasik dagang..

Amieylee said... [Reply to comment]

entry ko ni wat aku mcm nk makan ko hahahahahahhah weii alahai sedappp nyeeee...terliurrr beb

watyz said... [Reply to comment]

dh lama x makan nasi kerabu... huhuhu

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

kedai blkg ni
hohoho
selalu lalu je tapi tak pernh singgah lagi

mama tisya said... [Reply to comment]

tu la susah nk jumpa kalo nasi ore klate hok sedap2...aritu rsnye mz pn pernh update kedai ni sedap...dkt areakeramat ada gk gerai jual nasi kerabu & nasi berlauk sedap..dkt petronas yg dkt umh kita tu

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said... [Reply to comment]

sedap nyer nasi dagang tu...
tgk pun dh tau sedap sgt..

MaMa QaiSaRa a.k.a nunu said... [Reply to comment]

sedap nyer nasi dagang tu...
tgk pun dh tau sedap sgt..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

nampak mcm sedap..tapikan jauh sangat...

Nana said... [Reply to comment]

@MrS. F!zA
Aih rugi2 kita mmg suke nasi dagang
Baru2 gak suke
Dulu xbape suke hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Sila terjah...mmg sedap makanan kat sini

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Hehehe sian mak yong sorry ek

Nana said... [Reply to comment]

@..:::isainz:::..
Eh tau juga ek kedai ni heheh
Nasi blauk dia mmg bole wat or ketageh

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
Heheh suke ek

Nana said... [Reply to comment]

@shera haifa
Btol...mmg suke g makan kedai kelantan sedapp

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Hahaha try la sedap gile wa ckp lu

Nana said... [Reply to comment]

@Amieylee
Hahahaha jangan la makan aku xsedap

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Wah org melaka pandai makan nasi kerabu hehehe

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
Try la makan sini serius sedap wei

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Oyeke nape kita xtau ek hahaha
Nnt nak tanya mz la

Nana said... [Reply to comment]

@MaMa QaiSaRa a.k.a nunu
Ahh mmg terbaik
Cukup rasa

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
Hehehe xpe nnt kot ada ke arah sini bole try

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...