MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, June 13, 2012

satar & keropok lekor sedap @ kemaman

ari ahad tu ma & abah tak balik KL diorang balik kampung kelantan, ktorg anta kat bus station dungun, tu lambat skit gerak balik KL, tunggu ma & abah nye bas g kelantan kul 12 baru gerak balik kl, on the way balik dari dungun tu ajak amrul singgah kemaman, nak bli satar & keropok lekor.tempat nye aku dah tau mana yang sedap sebab dulu masa g cherating ada singgah bli satar kat area jalan menghala ke jeti kuala kemaman.

nama kedai dia warung 31, apa yg spesel satar dia dalam setiap ketul satar ada sebijik cili api...jadi rasa dia complete manis2+pedas baru kaw!landmark dia jalan masuk menghala kuala kemaman, lepas selekoh pertama ada kedai kecik tepi jalan.balik bli satar singgah bli kopok lekor tak jauh dari pintu gerbang kemaman.penuh kete masa ari ahad tu sampai nak parking pon susah.

aku sebenarnya nak bli keropok lekor yang sama mcm aku g cherating ngan bff dulu tapi aku dah lupe apa nama kedai dia..aku dok konpius delima & geliga...jadi untuk menyelematkan keadaan, aku bli yang goreng punye dulu nak rasa mcm mana sedap ke tak keropok dia bila dah rasa yang goreng punye sedap baru la bole proceed bli RM60.ha..kemain banyak borong kan?kakak aku kirim, pastu ada yang ma suh blikan nak kasi adik beradik yang lain.so sesapa nak bli kopok lekor sedap kat kemaman bole la try keropok geliga cap bubu & lagi satu aku rekemen keropok cap delima yang tu lepas esso xjauh dari pintu gerbang.

kalau nak tau sedap ke tak, beli yang goreng punye dulu singgit ke kan..rasa dulu klw tak sedap tak yah bli hehe..tapi serasa aku sederet2 kopok situ seme sedap je so far, xde la jenis mcm hampeh tebu mcm aku bli kat kuantan dulu tulang saje!

5bijik RM2
 berebut ngan amrul makan sata ni masa dalam kete


 dioranng gentel kat situ gak kopok lekor, fresh2 tros rebus pastu goreng
yang ni dah siap rebus

sebungkus RM5
 .
borong kopok 60 hengget, sos 3 botol 10 hengget




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

15 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

sampai skrg kita tk bapa gemar sata wp selalu blk kelntn jmpa..ekeke.. keropok lekor mmg best! lg best yg kcik2 tu..

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

nampak macam sedap... ngapa tak share koordinatenya...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Sejak pregnant mmg suka giler sama kopok lekor..nsb hri tu husband g kuantan blikan yg sfp..hehe

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

sata, sedap tu. akak n anak2 pun suka

eima said... [Reply to comment]

sata tu cam port aku slalu beli je .... masuk jalan tepi masjid ke ??

sedap kan sata belah sana ade cili api

atty's said... [Reply to comment]

sedapnya dpt makan kopok lekor fresh2..

yg paling terliur sata..huhuhuhuhu

lia said... [Reply to comment]

molek la... akak aku nk p ni, bley kirim kat dia he3

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

tak pernah try, sedap ke...banyak beli keropok lekor, sedapnya...masak time panas2 cicah dengan sos minum air teh...perh sedap...kita suka keropok lekor losong...

Ibu Lala said... [Reply to comment]

sedapnye...nak jugak...

syanasaid said... [Reply to comment]

aritu mama aku bwk balik satar
sedappp..kalo fresh lagi sedap kan

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

hebat memborong ni, hehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

terliur tgk kepok lekor tu..

watyz said... [Reply to comment]

sedap nye makan sata ngan kopok fresh...

bunga_rose said... [Reply to comment]

sata terbaik mmg kat kawasan tu.. last balik teganu ari tu ada try sata kat pintu gerbang tu, kedai first keluar je dari pintu gerbang klu dari kemaman.. boleh tahan sedap..

Ezna said... [Reply to comment]

pernah gi area sini jugak!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...