MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, June 14, 2012

surau paling cantik & selesa di shopping mall

last week ikut boz meeting kat spaceu8, lepas lunch kat foodcourt singgah surau dia, ni kali ke-2 aku datang sini.memang masa pertama kali dulu aku ingat nak amek gambar sebab nak cite kat dalam blog...betapa cantik & tenang nye surau dalam spaceu8 mall ni.

pertama kali aku jumpe surau yang cantik dalam shopping mall...biasa nye surau kecik je kan, ngan sempit sesak2 berebut2 orang nak sembahyang.contoh surau klcc, berjaya times square, wangsa walk mall seme surau sempit.

spaceu8 ni xde la besar mana, tapi keluasan surau dia mengalahkan surau klcc & berjaya times square yang besar tu.apa yang menarik kat surau ni dalam surau ni di kelilingi dengan air yang ala2 air terjun mini mengalir di sekeliling surau..sangat tenang bila nak solat sebab dengar air jatuh kan.

surau sangat luas, tempat bersiap selepas sembahyang pon di asingkan dari tempat solat lengkap dengan cermin sebesar2 alam xyah berebut2 guna cermin dengan orang, juga lengkap dengan ekon.

tempat amek wuduk
 ni la dia air yang wat rasa tenang je masa nak semayang, sekeliling surau ni ada air ni



.
kawasan utk bersiap

Published with Blogger-droid v2.0.4

41 ribu orang memberikan idea bernas:

ummiarissa said... [Reply to comment]

betul cantik luas dan selesa...

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

bagusnya ada surau cam gini...nak solat pun tenang...

ni idak, ada surau yang kain telekung pun berbau...baper tahun tak basuh pun tak tau...

Gieyana said... [Reply to comment]

mmg cantik n luas..bkn nk ckp weh, mmg betui pon suma surau kecik2 jer...mcm mall besar kt penang nie pon..mmg terpesok jauh sgt..nk cr pon susah...sempit n so on..:-)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tempat wudhuk tu macam tempat wudhuk opis akob kat surau dier...kikikiki...

syanasaid said... [Reply to comment]

kann...adik aku niaga situ ta
kt flea market bawah tu
mak "DAIM" pun ada bukak booth gak
mmg tetiap jumaat smp ahad dorg kt situ

surau sgt selesa & besaaarrr

ZSqueenbee said... [Reply to comment]

syukur alhamdulillah..cantiknyee..sye igt lgi mse solat kt suray festival city kt danau pun agk selesa cz suranye bsr n bersih.tp surau ni mmg cantik siap ade deco² kt tmpt wuduq kn..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

wah pernah pi sekali je kat sini....tapi tak pi pulau surau dia...memang best kalau semua surau kat shoping complex best mcm ginikan...

Puteri Satu said... [Reply to comment]

Susahkan nak cari surau yang selesa dan grand2 cam ni....

Afasz said... [Reply to comment]

tenang je rasa :)

Afasz said... [Reply to comment]

kat alamanda pon cantik tp masih sesak...kene besar kan sikit.....n asingkan tpt nak bersiap mcm surau kat atas ni :)

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

haah cntik lah surau die...solat pon tenang je kan...=)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

tengok pun tau sangat selesa..bestkan kalau dpt solat tmpt cenggini..

Ietams said... [Reply to comment]

wah memang cantik & luas.
dah macam surau kat dlm hotel pulak.

Rinna said... [Reply to comment]

Cantik laa surau nie.. iye tenang je kalau nak sembahyang disitu kan.. :)

sue zainun said... [Reply to comment]

betullah cantik dan selesa..nak solat pun rasa tenang jer..

ieda said... [Reply to comment]

aah cantik .. bertambah lah keselesaaan dia .. rasa nak tidur layie kalau lama2 kat surau nie ;)

aiezza Sue; said... [Reply to comment]

nmpak gaya ada yg singgap spaceu8 nk tumpang solat la plak lepas ni...;)..ehems..eyh..hai,salam kenal.

Cik Ecah said... [Reply to comment]

wau seronoknya!!
tenang...
xberkesempatan lg nak ke space u8 ni

Masya said... [Reply to comment]

kat mane ni?? cantiknya.. sekarang klu pg giant nak slat pun dah takde karpet.. tkt pekerja dia tidur agaknya.. nsb baik sejadah masih disediakan...

mama tisya said... [Reply to comment]

luas tmpt solatnye..kebanyakkn tmpt sempit kn

Nana said... [Reply to comment]

@ummiarissa
Sgt seles n cantik kan

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
Tu la pasal
Sini kain telekung mmg terjaga

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
Kan...bese mall punya la besar surau sempit gile
Yang ni mall xbesar mana tp surau luas gile

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Yeke cantik kan
Xpenah jumpe surau lawa mcm ni

Nana said... [Reply to comment]

@syanasaid
Kan...besar surau dia selesa plak tu

Nana said... [Reply to comment]

@ZSqueenbee
Oyeke xpenah lg singgah surau festival city
Dgr kata surau kat spaceu8 ni nak msk msia book record

Nana said... [Reply to comment]

@cik Jue Aka Ibu Farisyah
Tu la ada stengah mall besar kemain tp surau kecik xpadan ngan mall

Nana said... [Reply to comment]

@Puteri Satu
tula bese surau sempit kecik kan

Nana said... [Reply to comment]

@Afasz
Alamanda tak seluas ni
Sepit selalu sesak kan

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Mmg tenang sebab buny air mengalir

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Tula mmg selsa tenang je

Nana said... [Reply to comment]

@Ietams
Surau otel pon xpernah jumpe cantik mcm ni kelasss

Nana said... [Reply to comment]

@Rinna
Mmg tenang sebab bunyi air mengalir dari dinding tu

Nana said... [Reply to comment]

@sue zainun
Kan...mmg selesa

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
Kang klw tido mau kena hambat ngan mak guard hehe

Nana said... [Reply to comment]

@aiezza Sue;
Tu la mmg lawa nak2 surau lelaki bole google gambar surau lelaki lg cantik

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Ecah
Banyak lg kedai xbuka kat sini
Agak lengang

Nana said... [Reply to comment]

@Masya
Kay spaceu8 mall bukit jelutong :-)

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Tu la mmg luas xyah nak berebut tempat
Klcc pon selalu pack

adilah mdramli said... [Reply to comment]

Boleh tanya surau di paradigm mall tingkat brp? Sebab saya ada dtg sekali kesana tapi signboard xade atau tak perasan. Jadi kena balik awal solat dirmh.

adilah mdramli said... [Reply to comment]

Boleh tanya surau di paradigm mall tingkat brp? Sebab saya ada dtg sekali kesana tapi signboard xade atau tak perasan. Jadi kena balik awal solat dirmh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...