MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 17, 2012

berkelah di sungai congkak

 ari ahad pagi2 je amrul ajak g sungai congkak...mcm bese lah apa yg ktorg buat biasanye memang tak de plan pon..ikut je mana dia ajak aku on je hehe..dah tu ajak dan2 tu juga kan..mana la dan nak bawa bekal ke apa..aku bawa bekal uding roti yang aku buat tu je, pastu nasi lemak beli kt ulu langat, kedai2 sebelum masuk sungai congkak.

agak lama juga aku tak datang sini 2 tahun ada kot, tak pon 4 tahun aku rasa, seingat aku masa last aku g mia dalam perut lagi, kalau tak salah la..sungai congkak ni amrul xberapa gemar sangat dia lg suke kemensah tak pon ulu yam.

sepanjang jalan nak g sungai congkak ni dah mcm pesta buah dah hulu langat ni, segala mcm buah yg bermusim sama ngan durian seme ada, rambutan, cempedak, manggis.tak singgah beli pon..memula tu meroyan jugak aku nengok buah cempedak bajet mmg nak beli la sebijik, tapi mengenangkan ktorg ni kwl dah keluar dari pagi sure malam buta baru sampai umah, bile zaman nak goreng buah cempedak nye kan..dah tu nengok je la cempedak tu ngan perahsaan yg geram

masa sampai sungai congkak dalam kul 10 pagi, aku mmg dah siap2 mandi dari umah, tapi mia & amrul tak mandi..sebab diorang nak mandi air sungai.aku mmg serender la ngan air sungai pagi2 mcm tu kan..mmg tak lalu nak mandi sejuk membeku! aku klw ngan family aku bese ktorg g sungai ni petang2 tp sejak kawen ngan amrul dah bertukar..sebab dia sungai g sungai pagi2 jawabnye mmg aku tak mandi la klw g pagi2 celop kaki pon ketar2 ini kan nak mandi

amrul terpaksa di amek bahagian muke je seksi haha
 first time datang port paling atas ni nak masuk kena bayar, tiket masuk sorang RM1, parking RM2 mia tak bayar
 tak lama pon dia mandi..sejuk tak tahan dia kata
cer klw mandi kolam selagi tak kecut selagi tu xmo naik
 .
picnic paling sekejap dalam sejarah..aku baru la nak hirup2 udara segar..dalam 30 minit mandi, amrul ajak balik sejup dia kata heehe..




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

30 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

wahhhh...cantik je poplook tu...suke3...mmmm....lama tak G sungai congkak ni..terasa sejuknyer

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

pepagi memang gigil lor nak mandi air terjun nih .. kejung haku .. he..he..

Saya Disini said... [Reply to comment]

bestnye..dh lama xberkelah..p mandi je

Gieyana said... [Reply to comment]

kalau mandi pg2 mmg sejuk gedis..x sanggup gak aku..

Sure Mia enjoy mandi-manda kt situ..:-)

SyaNa said... [Reply to comment]

fewwiittt cantik la kakak ni
:)

Afasz said... [Reply to comment]

last p sini thn 2006....

huhu.... air masih jernih tak?

mama tisya said... [Reply to comment]

air sungai sure gigil kalo mandi lama2...uiks sekejap btul dlm 30minit je ek..hehehe...

atty's said... [Reply to comment]

kty pun dah lama tak g sg congkak

Cik Rongoks said... [Reply to comment]

bestnye dapat mandi sungai ^^

watyz said... [Reply to comment]

dh lama x mandi sungai beb. seronok gak kalo g sekali sekala. tp izhar x nak sbb dia kata anak2 kecik lagik payah. huhuhu

Afne said... [Reply to comment]

sini mmg sesuai sgt bg bdk2 mandi manda sbb airnya cetek. lama dh tak ke sana.

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Cantik berpoplook..hehe

Rine pun dh lama xgi mandi sungai..husband xgemo!!uhuk..

bunga_rose said... [Reply to comment]

lama dah tak gi sungai congkak.. last pegi masa tunang, cebebrate birthday hb dgn adik dia..

sejuk laa mandi sungai pagi2 ni.. tak sanggup...

Jaa said... [Reply to comment]

pagi2 konfirm x ramai orang lagi kan... sejuk..bestnyer..

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

kite plak yg terasa gigil2nye, hehehe

'gigillllll, menggigillll aaaakkuuuu!' =p

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hehe nnt dah bersalin bole la gehter2 poplook

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
haha aku mmg tak mandi la
mmg kejung heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Saya Disini
sama la kita
dah lama tak berkelah
sesekali gini siok kan

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
ahh mmg suke dia
tp xlama dia pon tak tahan sejup hehee

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
ada dua kakak tau
kakak besar ke kakak kecik hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@Afasz
ok la still jernih lg

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tu la pasal
kita br nk rehat2
kemain la nak sampai jauh gak kan
skali dah smpai lepak kejap je hehee

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
heheh nama je dekat eh kak

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Rongoks
klw petang2 time panas terik ok bez
klw pg cam gini kejung hehee

Nana said... [Reply to comment]

@watyzhehhe
aku ni kan
mia umur 9 bulan pes time aku bawa g mandi sungai
biasa kan je dr kecik
lgpon diammg hantu air heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Afne
ahh tu la
klw ulu yam tu banyak sgt batu
sini ok la klw bawa ank kecik kan
xdalam sgt

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
hehe mekaseh
saya plak si amrul mmg hantu air

Nana said... [Reply to comment]

@bunga_rose
hahah tau xpe
sejuk klw pg2 brendam

Nana said... [Reply to comment]

@Jaa
tu la
pg2 mmg xramai org
air xla keruh sgt

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
grrrrrrr sejop hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...