MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 12, 2012

bestnye jadi suri rumah


best kan?
bila agaknye saya dapat jadi suri rumah ni kumpul pahala sebanyak2 nya
tiap apa yang kita buat seme dapat pahala kan
alangkah bahagianye kawan2 kita yang suri rumah sepenuh masa
jeles...
saya juga ada niat nak jadi suri rumah sepenuh masa
tunggu masa yang sesuai je ni
beruntung anda wahai suri rumah sekalian..
pekerjaan anda sebagai suri rumah pahalanya melebihi sehala pekerjaan dia atas dunia
masyallah..
 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

23 ribu orang memberikan idea bernas:

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said... [Reply to comment]

huhuuhuh.. meh la nana join jd housewife.. :P

AdaM Hawa said... [Reply to comment]

untungkan mak² kita.. zaman sekarang sangat la payah nak jumpa seusia kita ni jadi suri rumah..

Nieyl said... [Reply to comment]

selamat pagi kak nana! wah!mmg best jd suri umahtangga nie...hehe~nieyl tahun depan dah start jd surirumahtangga...hehe~skrg masih bekerje...huhu~

p/s:jenjalan kat cnie..

pinky said... [Reply to comment]

huhuhu...nana dh blh jd surirumah...bg amrul jer keja....;)

Alycia said... [Reply to comment]

hehe.. haah, kan bilalah agaknya nk jd sururumah.. baru jer 2 ari cuti duk rmh dah boring.. camne hehe..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ya betoi...semua kerja yang di buat mmg banyak pahalanyer benbanding kiter yang bekerja

Cute Mum said... [Reply to comment]

Tuelah nana.. Best jd surirumah,.
Sambil tue pikul tanggungjawab besar sebab nak menguruskan rumah, didik anak2.. Itulah pahala kan...
Uyun dah tak sabar jd surirumah nie....

sharina niza said... [Reply to comment]

camne ko jd ke benti keje?
aku doakan sume berjalan lancar

impian aku gak ni

Saya Disini said... [Reply to comment]

bestnye

atty's said... [Reply to comment]

itulah..bilalah nk dpt jadi surirumah sepenuh masa nie.tp bila anak2 semua lor ni dah besar..takutlak bosan..

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

alhamdulillah..moga diberkati pekerjaan yg dilakukan setiap hari...
aminnnn

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

nak buat camne..family memerlukan kita utk tolong husband mencari rezki dimuka bumi ini..alhamdulillah..

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

penat jadi suri rumah ,kak...sbb tu byk pahala...hehehe...

eT said... [Reply to comment]

tu la...bila la kan...

lia said... [Reply to comment]

sejujurnyer since Amsyar lahir, nak sangat2 jadi surirumah namun financial mmg x stabil kalau aku x kerja...

InsyaAllah, wpon kita kerja, berkat sabar kita wat kerja umah lps office hour & weekend Allah akan balas, amin...

AzuraFazil DIN said... [Reply to comment]

mmg sgt2 besh beb .. lg2 tuk wanita yg berjiwa fmily (cm haku).. x saba nk tunggu bln 9 .. 2 bln dok umah (keeeeee lebih dr tu wakakakakak)

Ibu Lala said... [Reply to comment]

pernah request nak jadi suri rumah tapi en hubby tak approved. untung la sape sape yang dapat jadi suri rumah.

Myra Jay said... [Reply to comment]

Myra pun niat nak jadi suri rumah gak..

Tp bukan sekarang kot, dah le anak takdak lagi, kang bosan lak dok rumah..heheee

Mama Khairan aka Rudy said... [Reply to comment]

mmg laaa tp tego klu jd suri rumah tangga tp x laksanakan kewajipan x dpt gak pahala...contohnya, suami balik rumah tego bersepah2, nk hidangkan minum panas .. x pun .., haih camna dpt pahala..so kena paham apa yg dimaksudkan oleh ustza azhar tu .. insyaAllah , nana akan jd ibu yg terbaik utk mia..muaaaahhhhhh

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

kalau suami mampu, memang besh :) lain org lain taqdir kehidupannya :) live life to the fullest!!

ieda said... [Reply to comment]

huhuhu bilelahhh nak kerja macam nie ..

Afne said... [Reply to comment]

nana, aku makin rasa ketenangan bila dh resign. aku harap aku dpt kumpul pahala kerana berkhidmat utk suami & anak2 sepenuh masa :)

myan said... [Reply to comment]

www.silkscarffromchennai.blogspot.com said "bantu suami mencari rezeki pun dapat pahala =)"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...