MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 31, 2012

KDYMM Tuanku Nur Zahirah,sultanah terengganu order kuih sarang semut!

semalam dapat call yang palingggggggggggggg teruja dalam hidup

hello..ni nana ke?saya kapten shahrol wakil dari istana terengganu saya nak datang amek kuih sarang semut yang tuanku nur zahirah order

hah???aku blur ni...aku cakap istana?istana mana??

kapten tu bagitau lagi owh akak xde dapat call ke dari setiausaha sulit tuanku nur zahirah, pasai tuanku nak order kuih akak??

aku terkejut gile dengar hah??tuanku nur zahirah??bekas permaisuri agong kita tu??permaisuri terengganu??dia order kuih saya??biar betul ni???

betol kak..nanti saya sms kan kat akk mesej yang saya dapat dari setiusaha sulit tuanku..saya ni wakil dari pihak istana kat kuala lumpur

kapten tu kata dia nak amek semalam juga, dalam tenghari, tapi aku cakap aku perlukan masa sebab nak packing cantik2..ye la..nak bagi kat sultanah terengganu kan, mak aku kata xkan nak kasi togel2 kena la packing lawa2 sikit, bukan orang biasa yang beli ni..

ini adalah sms dari setiausaha sulit tuanku kepada kapten shahrol wakil dari pihak istana
yang di forwarkan kepada saya, sebab saya kata saya tak dapat apa2 msg dari setiuasaha sulit tuanku


yallah..sumpah aku mengigil dengar tak terkata mcm terkelu lidah ni...tuanku nur zahirah order sarang semut aku?biar betul ni?? dah la baru 3 hari lepas aku borak2 ngan kakak & mak pasal tuanku nur zahirah ni..mmg baru je sebut2 nama tuanku..

on the way balik keje semalam kan, aku call kapten shahrol tu minta dia forwardkan no phone SUS(setiausaha Sulit) tuanku nur zahirah, lepas dapat no dia aku call tros, cik H nama dia..aku pon bagitau la saya nana..tuanku minta order kuih saya ye..owh..nana ye..ye..tuanku order kuih awak..


aku tanya mcm mana awak tau saya jual kuih sarang semut?SUS jawab, owh..tu saya tak tau la..sebab saya dapat nombor awak dari tuanku nur zahirah sendiri. hah???tuanku sendiri yang dapat no saya??dia cakap yea..tuanku yang bagi no awak..dia cakap ni no nana ada dua nombor tolong call untuk tempahan.dah sah2 tuanku jumpe no patik dalam blog kan tuanku?hehe..

malam tadi kapten call lagi sekali, katanya dia akan hantar anak buah amek kuih kat umah aku, dalam kul 8.30 datang sorang anak buah kapten collect kuih..dia kata esok pagi kuih ni dah nk di hantar ke istana nur nadhirah..sebab raja muda flight balik terengganu esok, so bawa sekali kuih ni untuk tuanku, tu sebab kami kena datang amek malam ni juga.

mujor la..aku dah siap buat kuih ari ahad lepas...mcm tau2 je tuanku kan saya dah siap buat..hehe..
mujor jugak la ari ahad lepas aku dah siapkan 13 botol sarang semut, makanye bole la bagi kat tuanku 2 botol.pagi tadi kuih tu dah selamat di terbangkan ke istana nur nadhirah kat kuala terengganu.yallah..risau plak, harapnye tuanku suka la dengan kuih patik...

malam tadi pembantu tuanku datang amek kuih ni kat umah, katanya flight raja muda kul 8.30 pagi, maybe dah sampai kot kuih ni kat istana
.
ampun tuanku beribu ampun..sembah patik harap di ampun...sekiranya ada tulisan patik di sini yang tak patut di publish, patik minta maaf, tapi patik sangat teruja kerana tuanku adalah pelanggan pertama patik yang membeli kuih sarang semut tu, keterujaan ni mengalahkan patik memenangi peraduah yang menawarkan hadiah yang lumayan, tak pernah seumur hidup patik bermimpi seorang sultanah akan menempah kuih raya dari patik, order dari tuanku ni membuatkan patik tersenyum sepanjang hari semalam.patik amat meminati tuanku, personaliti tuanku serta segalanya...alangkah bahagianya kalau patik di beri peluang untuk berjumpe dengan tuanku, tapi tak mengapa..walaupon patik tak berpeluang bersua muka dengan tuanku, tapi patik sangat bangga kerana tuanku order kuih hasil buatan patik sendiri..selamat hari raya buat tuanku sekeluarga...salam sayang dari patik...Nana.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

67 ribu orang memberikan idea bernas:

Saya Disini said... [Reply to comment]

wah..untung la awak..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

TERBAIK LA NANAN..SUE BACA SAMBIL MUKA SURPRISE n TERUJA JE TAU..BANGGA JE KAWAN NGAN NANA..MMG TERBAIK LA..MASIH MENJADI TEKA TEKI KAN MANA LA TUANKU NUR ZAHIRAH DAPAT NO NANA KAN...

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg hebat la ex permaisuri order...tp bila bc ayat yg ditujukn kt tuanku tu rs mcm tgk filem raja2 lak cz ada "patik" and "tuanku"...mn tau pasni tuanku dtg kl singgah keramat ke..hehehe

atty's said... [Reply to comment]

mana tau lepas ni tuanku jemput nana ke istana..

Falsya said... [Reply to comment]

phewittttt....kak long dpt TUN ko dpt SULTANAH..lagi gempak..wakakaka..

Nadea Emerald said... [Reply to comment]

wow terbaik la ko beb... bukan org sembarangan yg order.. alhamdulillah.. keepo up the good work ~!

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

hebatlah nana

SyaNa said... [Reply to comment]

sengih aku baca
:-)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah...cayalah....

watyz said... [Reply to comment]

alhamdulillah.. rezeki kawan. tumpang bangga utk ko. :)

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

dasyat k, tempahan sampai ke istana, dia tuanku yang cam muka zamzarina ayu tu kan..

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

caya lah....tumpang bangga skali,boleh?? hehe...btuahnya kak nana ni..=)

shera haifa said... [Reply to comment]

wahh.. femes laa bckut akak org istana makan..

Pn. Zana said... [Reply to comment]

wah..rezeki2.:)

Nuraz said... [Reply to comment]

alhamdulillah..rezeki tu.. :)

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Tumpang gembira sama..
Seronoknya..
Dapat rasa keterujaan tu.. ;D

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... [Reply to comment]

nana,
siyes bangga wei jd kwn ko, wlpn tak pernah bersua muka.. heheh
mau tak teruja n sengih pas telinga ko, sultanah tu order..
bkn calang2 org..
tobat respek r ngan ko...

btw, mmg sultanah ni berjiwa rakyat kan...

Mummy Chenta said... [Reply to comment]

Bestnya sis..rezeki sis tu..

lia said... [Reply to comment]

speechless la aku weyhhh

*∽ IZAN ∽* said... [Reply to comment]

wallaaa.. ku pulak yg tersenyum2 kebahagiaann!!! ekekek

tahniahhh Nana!!!

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aduhh..sumpah rs nk melompat nana!! aku bc kt fb mule2..xblh jd nih kene g blog ko jugak,hahaha..tahniah2..rezeki btol!! pasni klu kene jemput ke INN btaulah2 ;)..aku plg suke permaisuri nih..lawa & sopan..muslimah gitu :)

Rinna said... [Reply to comment]

Alhamdullillah rezeki..tuh.. seronok baca.. keterujaan Nana tuh.. :)

FidDin said... [Reply to comment]

wah! tahniah nana dpt tempahan dr istana..lps ni bole la bg nama biskut sarang semut diraja ;)
rugi plak x order biskut sarang semut nana ni..klu x bole promote kt mil saya di k.trgn blk sana wkend ni..hehe..semoga nana murah rezeki lagi..

~fida~

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

congrats nana!
agak2nya tuanku tau blog nana dari apa kata wanita kot ek?
hehehehehe
apa2pun, mmg kenangan yg tak boleh dilupakan..
mau nana kene ngadap tuanku ni nnt ;)
glemer u!

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

ewahhhh... hebak mung nana wei...
sultanah negeri akak oder kuih....
akak tmpg bangga...
Alhamdulillah, rzki ramadan....

tp akak pon mmg suke sgt dgn personaliti sultanah trg nih...
muke lembut jerk....

Ardini Humaira said... [Reply to comment]

SubhanAllah...
syukurlah merasa nikmat rezeki hasil titik peluh dibeli oleh kerabat diraja.. bukan senang nak dapat pengalaman cemni :)

mama aleen said... [Reply to comment]

amboi nana.. glemer gitu.. :)

Cik Rongoks said... [Reply to comment]

perghhh ! terbaik la kak ^^

Nana said... [Reply to comment]

@Saya Disini
Saya still rasa xcaya ni tuanku oder kt saya

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Sue kita rasa konfem tuanku dpt no phone dalam blog
Sebab tuanku mention
Call nana ada dua nombor
Mana lagi kita pernah publish no tipon
Selain blog

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Eryn, dah tentu tuanku dpt tau pasal kuih ni dlm blog kan..
Kiranye tu ucapan khas untuk tuanku
Mana tau kalau tuanku baca...
Kena la bahasa mcm tu kan
Xkan nak saya plak, mcm xkena

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
Yallah..kalau la masin mulut kak ty
Pengsan tros saya

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Hahahaha
Aritu tgk fb kak long
Pergh bangga la..tun order kat dia
Adoi...xsangka plak sultanah yg oder

Nana said... [Reply to comment]

@Nadea Emerald
Aku xtau nak kata apa lah
Sangat nebes nak susun kuih pon nebes
Insyallah..kuih ni aku buat mcm mana yg aku buat utk nakan sendiri, tak kurang tak lebih adunan dia

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh
Haih..segan la ayu..
Kita xhebat
Tp tuanku yg hebat sebab jumpe blog kita

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
Tutup mulut skit
Hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
:-) tq

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Tq beb

Nana said... [Reply to comment]

@Anje a.k.a Mama_Balqis
Ahh...yang la tuanku nur zahirah mirip ayu tu

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Hahaha bole2
Jom tumpang sengih sekali

Nana said... [Reply to comment]

@shera haifa
Alhamdulillah..harap tuanku suka

Nana said... [Reply to comment]

@Pn. Zana
Tq...

Nana said... [Reply to comment]

@Salina@IbuAqil
Alhamdulillah
Tak tau nak ckp seronok nye mcm mana

Nana said... [Reply to comment]

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥
Adeh kau ni segan aku..
Permaisuri negeri kelahiran kau plak tu yea..
Mari la tumpang gembira sama
Mmg suke tgk tuanku ni

Nana said... [Reply to comment]

@Mummy Chenta
Alhamdulillah
Rezeki yang tak terhingga

Nana said... [Reply to comment]

@*∽ IZAN ∽*
Hahaah xpe jom la,kita sama share gembira ni

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Aku jadi kelu lidah dengar tuanku nak order

Nana said... [Reply to comment]

@mama_umar_maryam
Hahaha zt
Mcm tu la aku rasa
Masa dapat call
Rasa nak jerit seme lah
Kt fb xle cite details mcm kat blog kan
Amek panjang berjela aku cit hahahaah

Nana said... [Reply to comment]

@Rinna
Sangat sangat teruja hahaha
Xpernah rasa teruja mcm ni

Nana said... [Reply to comment]

@FidDin
Alhamdulillah..
Tq..tq...
Xpe lenkali bole oder yea..

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
Wallhualam
Xtau mana tuanku dpt tau blog kita
Adoi kalau la masin mulut nad..
Mmg tak tido malam la kita

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
Tu la kan
Sultanah negeri akk kan
Kalau la sultanah agong kita sekarang
Lagi la rasa yallah permaisuri agong?

Nana said... [Reply to comment]

@Ardini Humaira
Tu la..rasa mcm mati hidup semula je hahaha
Sungguh xsangka2

Nana said... [Reply to comment]

@mama aleen
Eh saya xglemer
Yang glemer tuanku:-)

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Rongokstq.,.tq..

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

nana..cayalah nana...blog ko glamer giler... tuanku yg order tu...

FiZ said... [Reply to comment]

rezeki kak nana tu.mana tau thn dpn tuanku order lg.hehe ;)

Aidah said... [Reply to comment]

alhamdulillah...dapat order dari keluarga diraja.. tahniah.....

azura samsuddin said... [Reply to comment]

terbaiklah nana, alhamdulillah rezeki nana tu, xde aral maunye tiap2 tahun tuanku oder, aminnnn

Em's Family said... [Reply to comment]

seronok dengar cerite u ni, i siap cerite kat mak i lagi.. :)

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah
mungkin tak ramai org wat kuih ni
klw goggle sarang semut
akan jumpe blog aku kat list pertama

Nana said... [Reply to comment]

@FiZ
harapnye tuanku suke..
then bole repeat order

Nana said... [Reply to comment]

@Aidah

tq..
alhamdulillah sgt tak sangka

Nana said... [Reply to comment]

@azura samsuddin
amin2 mudahan tuanku suke

Nana said... [Reply to comment]

@Em's Family
hahah yeke
alamak terharu plak rasa

wan nurul hezrina said... [Reply to comment]

tersenyum nurul baca entry nie..tahniah nana..glamer tuh..tumpang hepi=)

mrs kayrul said... [Reply to comment]

macam tak percaya jer bila baca entry nie kompem tahun depan akan dapat banyak tempahan dari istana lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...