MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 17, 2012

kedai kain rakyat 1 malaysia

lepas balik dari picnic kat sungai congkak aku ajak amrul singgah kedai kain rakyat 1 malaysia, kebetulan plak sehari sebelum picnic tu aku ada tgk berita, pm rasmikan kedai ni.dah alang2 kat daerah ulu langat kan, singgah la kejap nak tengok murah ke kain2 nye.

kedai ni kecik je, 2 tingkat , tingkat bawah kain ela tingkat atas ada kain langsir & baju kurung & melayu yg dah siap jahit.masa aku g tu sehari lepas perasmian, size yang ada sama ada size yang besarr atau size kecik je, size M & L mmg dah xde..

so far aku rasa bole tahan murah juga, murah dia umpama harga kat jalan tar seminggu sebelum hari raya.sebab aku ada beli baju kurung 2 tone tu kat jalan tar seminggu sebelum raya tahun lepas, sama harga dengan kedai kain rakyat 1 malaysia ni.mcm baju2 cotton ada yang harga RM25 (tp kain nipis & jarang) ada yang harga RM50 (siap ada manik) baju melayu plak sepasang RM40 kain satin,kain batik yang dah siap jahit RM7.00 (bese RM13) kain pelikat RM6.50 ok la murah aku rasa

landmark kedai ni kat petronas taman nanding, kira klw kita dari ampang naik jalan bukit2 tu sampai je pekan batu 14, amek kanan terus je sampai nampak petronas, kedai ni sebelah petronas 

nah..ni gamba utk tatapan korang..segan aku nak kuar kamera kang org ingt aku reporter ke apa hehe..sorok2 je amek gambar ni sebab orang ramai tu pasal gamba seme tak penuh aku amek tanda harga je, takut plak kang staff dia xkasi amek gambar ke apa kan..gambar ni seme pakai tab je amek curik2 hehe...

 baju kurung cotton siap beads RM50
.
baju melayu RM40 sepasang
Published with Blogger-droid v2.0.6

25 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ok la jugak harganyer....corak pon boleh tahan

atty's said... [Reply to comment]

owh.kty tertanya2 jugak area mana masa tgk berita..kat area taman sri nanding rupanya..tq nana kasi info

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

ok gak ek regenye...
kiranya murahla sket drp kedai biasa...

Gieyana said... [Reply to comment]

Menarik gak bj yg ada manik tue..:)

watyz said... [Reply to comment]

baju kurung kotak2 tu kan aku ade borong aritu kat medin rm19.90. stok raya thn lepas kot nk abis kan.. hehehhe

churippu farah said... [Reply to comment]

Wahh..murah sangat la bju kurungnya..

mama tisya said... [Reply to comment]

sure rmi serbu cz murah...

mama tisya said... [Reply to comment]

sure rmi serbu cz murah...

ieda said... [Reply to comment]

owwhh boleh tahan rege dia
ok lah kan ..
harap2 dpt bantu rakyat2 yg susah kan ;)

Saya Disini said... [Reply to comment]

wah...dh p ea..bestnye

Cik Rongoks said... [Reply to comment]

murah tp jauh sgt dgn ika. hihihi

Afasz said... [Reply to comment]

murah dan cantik harga dan bju nya

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

ooo
depan umah bapak sedara kite rupenye
hehhehe
taktau le pulak
selamba jek teka kluang, kahkah!

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
ahh ok la not bad

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
saya masa tgk berita pon
tak tau kat mana sebenarnya tempat ni
dia just mention hulu langat je
tu blk sungai congkak
jalan slow2 tgk tepi jalan mana kedai dia

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya
ahh dia kata murah dalam 50-70%

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
tu la tp xde saiz plak

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
haha yeke
19.9 sepasang?
murah tu

Nana said... [Reply to comment]

@churippu farah
ahh murah kan

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
mmg pon
ari ke2 pon ramai org

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
tu la kena plak dia buka kt kawasan kampung kan
mmg strategik la

Nana said... [Reply to comment]

@Saya Disini
kebetulan g ulu langat picnic tu singgah

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Rongoks
ihihi
klw kot terdatang bole la soping kan

Nana said... [Reply to comment]

@Afasz

ahh murah2

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
ahaha...
tu la laju je teka kluang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...