MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 13, 2012

makanan klate, seme terbaik

tak seme makanan kelantan aku bole & suka makan, klw kuih2 manis mcm lompat tikam, sirat babat,taik itik tak bape suke tp kalau masakan mcm nasi dagang, nasi kerabu, laksam tu memang suke.sebabnye dari kecik memang dah terbiasa dengan makanan kelantan.

asal tetiba keluar entry makanan kelantan ni?haha saje..pengubat hati..sebab patutnya 26 ni flight ke kelantan, rasa tak jadi balik kampung burn saje tiket seb baik murah jek.ntah bape kali dapat sms airasia asik2 flight terukar time..udahnye balik kl dia tuko jadi time paling last sekali flightnye..mampos la gini tengah malam buta sape nak amek kt epot..senang2 burn je la tunggu la ada rezeki nanti balik kelantan naik kete je la..(fikir patploh kali nak blk klate naik kete haha)

gile kentang dah lama tak balik kelantan..dekat 10 tahun tak balik kelantan..10 tahun xjumpe nenek ntah dia kenal ke tak lagi kat aku ni..arghh,..rindu nye nak balik klate...


sira labu air tangan mak kita peberet juga nih tp xleh mkn selalu ek sebab manis nant kena kencing manis
paling suke makan ni masa bulan puasa simpan dalam peti ais sejup2 mmg sedap
 nasi dagang tu dok ko
setanding masakan mak kita

nasi kerabu kampung changkat
pon rasa macam mak kita buat 

Published with Blogger-droid v2.0.6

15 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Saya pun dh lama xblk kelantan..sbb parents pun ada kt sini..mmg dh ddk sini since kck lg..haha..kt kelantan tok ayah ngn mek pun dh xda..tp tingin nk jejalan kelantan lg..suka!

Ardini Humaira said... [Reply to comment]

rindunyo nok makey nasik khabu klate. huuuu titik air liur bwaso...

Ena said... [Reply to comment]

akak pun suka semua tu.. sedapnya...

...sWeeT uMi... said... [Reply to comment]

sira labu shedap tu....umi suka mkn kalau tok mek yg buat...adus teringin daaaa.... (",)

pinky said... [Reply to comment]

giler kentang nana 10 thn tak balik??? hehehehe... baliklah mst nenek dah rindu giler nga cucu dia tu.....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

pagi2 dah tunjuk makanan....aduh...lapor balik tengok nasi kerabu ngan nasi dagang...

SyaNa said... [Reply to comment]

hehee ingat lg kesah tiket kelantan ko tu
aku beli tiket sabah tu kan sekali time ngan ko
aku da selamat pulang da :-)

xpe la nnt beli lg tiket kot ada murah pny

tp ari tu aku paking kt LCCT jek..sehari RM16..
ok la dr nk suh2 org kan

SyaNa said... [Reply to comment]

hehee ingat lg kesah tiket kelantan ko tu
aku beli tiket sabah tu kan sekali time ngan ko
aku da selamat pulang da :-)

xpe la nnt beli lg tiket kot ada murah pny

tp ari tu aku paking kt LCCT jek..sehari RM16..
ok la dr nk suh2 org kan

Afne said... [Reply to comment]

adoi pg2 ni aku tgk mknn sedap2.

sori beb lama tak bw. keadaan kurg mengizinkan.

atty's said... [Reply to comment]

walupun kty bukan org kelate..tp suka sgt nasi dagang

pena rozie said... [Reply to comment]

Kelantan memang syurga makanan...

mama tisya said... [Reply to comment]

lama btul tk blk klate....hehehe...mmg makanan klate sedap2 belako...yum222

shera haifa said... [Reply to comment]

10thn xblik kelate.. lamanye

mama rifQy said... [Reply to comment]

mak aiii..lame bebenorr xbalk klantan ! so nenek xpernah tengok damia ke nana !

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

makanan klate mmg terbaik...
sira labu tuh, klu kduri kawen kt ganu atau klate, mmg slalu org buat kan????
mkn sejuk2 mmg perghhh... shedapppp...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...