MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 17, 2012

puding roti

rasa dah setahun tak buat puding roti, last buat masa bulan puasa taun lepas, tak jadik plak tu hehe..ye2 aku amek resepi kt blog mana ntah dulu..bersemangat waja nak buat 2 loyang utk buka puasa..sekali tak sedap, tawar tak jadi.

ari jumaat aritu cuti kan, xde wat apa kt umah saje la buat puding roti, lgpon dulu amrul ada suh buat dia nak makan, aku ni klw time kerajinan tak ada, jangan suh la mmg aku malas..cuba klw rajin dan2 time tu juga la nak buat pavlova la carrot cake la..nak je buat tapi tak buat2 hehe..

comot gile puding roti aku, memula boh dalam loyang petak, tengok isi tak penuh tukar masuk loyang bulat, tu ntah hape2 jadi roti aku, aku main tuang jek dari loyang petak ke loyang bulat.

resepi versi kakak aku :

suku butter
secawan gula
5 biji telor
1 sudu esen vanila
roti 10 keping
susu cair satu tin
kismis

memula pukul gula ngan butter, pastu masukkan telor kacau kejap masukkan susu masukkan dalam loyang yg dah ada roti & kismis & biar dia terendam sekejap br msk dalam oven, masak 45minit
sos custard
satu tin susu cair
2 sudu tepung custard
gula agak2 la klw tak suka manis jgn letak banyak


jadi la wat minum petang..huduh2 pon xpe janji kenyang hehe..

Published with Blogger-droid v2.0.6

28 ribu orang memberikan idea bernas:

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

bestnye puding roti!!! fevret kite ni esp klu makan ngan sos kastard tu..tp sayang mmg tak reti nk buat sendiri..huhuhu

mama rifQy said... [Reply to comment]

wah..leh try gak ni..macam best je puding roti nana nii...

Ardini Humaira said... [Reply to comment]

waaaa sama la kitew... dni pun wat puding roti gak... masa weekend hubby yng request hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

tk pernah buat tp tringin nk buat cuma bila nk resepi ada bakar2 ni mls skit...hehehe....tringat puding roti zety yg sedap

...sWeeT uMi... said... [Reply to comment]

yummmyyyy...dah lama tak wat puding roti ni...nnti leh try resepi yg ni plak ekekekeeke

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

tertelan air liur aku menengoknya...lapo weii

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

menu plg senang .. kalau buat time pose mmg rasa x kena .. heh..heh.. camner nak rasa ;-)

atty's said... [Reply to comment]

mana ada huduh..nampak sedap jer.

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tak pe huduh....janji sodap kan....

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

juga dah lama tak buat..tp sedapkan..sekejap je leh habis seloyng tuh

Afasz said... [Reply to comment]

sedap nye..... >_<

aritu member ada buat, ingat nak try buat sendiri tp tk buat2.......

senang je kan nana?

Jaa said... [Reply to comment]

sedapnyer.. my hubby pernah request srh buat tp kt rumah xde oven..so, terpaksa abaikan jela niat tu...

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

alahaiiii nampak sedappp sgttt...tergoda akak tgk

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

teringin nak buat tp takde oven..huhu! :P

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
eh senang je lily
xde nak bancuh beria pon
putar sekejap je
masuk dalam oven dah siap

Nana said... [Reply to comment]

@mama rifQy
simple & sedap
heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Ardini Humaira
aik sama la plak ek heheee

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
ish ye la tingat puding roti zt masa gahtering pcm
serius sedap gile2

Nana said... [Reply to comment]

@...sWeeT uMi...
hehe sila la try main campak2 je

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
haha sabo yea

Nana said... [Reply to comment]

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil
heheh
bole je wat time puasa
agak2 la gula tu
klw dalam puding dah mgm tetap gula
klw dalam sos bole agk je kot

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
haha dah tukar2 bekas
jadi hape2 rupe dah

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
haha kan
masuk perut jadik tut gak hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
itu la nye
sedap suke sgt

Nana said... [Reply to comment]

@Afasz
senang sgt..
xde la mcm nk buat kek
kejap je siap

Nana said... [Reply to comment]

@Jaa
hehe apa lg
sila la carik oven
bole membaking

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
hehehe
jgn tgk bulan puasa
lg tgoda

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
rembat satu nad
bole wat kuih raya skali hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...