MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 16, 2012

segmen satria : keluargaku si baju hijau

 pagi tadi tengok malaysia hari ini, best giler topik dia segmen satria: keluarga ku si baju hijau, dia jemput satu keluarga ni yang ramai anggota tentera dalam family dia.giler best sengeh2 tengok, sesambil gosok baju nak g keje, amrul pon ada skali suke dia nengok hahah..

pagi tadi family tu mula dari atuk, bapak, anak, cucu, biras kebanyakan nye anggota tentera, yang kelakar tu, dalam rumah pon diorang gunakan term2 tentera aku pon tak pandai apa ntah nama dia oder apa ke ntah nama cam contoh klw nak blk kampung diorang kena kasi laporan kat atok kat kampung berapa biji kete bergerak, gerak kul bape, jangka sampai kul bape hehe..gile sweet dengar kisah diorang tadi.

amrul pon mcm tu la juga, arwah ayah dia seorang tentera, mak dia juga bekas anggota tentera, lepas bersalin kan amrul MIL berenti askar, ada lg gambo2 lama MIL masa jadi askar dulu2 cantik je pakai uniform skirt pendek smart hehe..

abah aku pon dulu anggota tentera juga, tapi masa aku lahir abah dah berenti askar, tapi dia nye displin kat anak2 tu mmg ketat la..masa kecik2 mmg abah garang wo..tak berani nye nak monteng2 skolah seme ni.ko nak kena terajang berani la ponteng skolah hehe...tapi dalam keluarga aku tak de sorang pon adik beradik yang berminat nak jadik askar, ada la adik aku sorang kat uitm dungun tu, aritu dia ada g intebiu nak masuk askar tapi tak lepas sebab tak cukup tinggi.

ada orang kata askar ni gatal, tak romentik..mcm2 lagi la..betol ke?hahaha..sape yang kawen ngan askar je tau jawapan nye..

 segak kan?tp seme tak available dah..seme bapak orang hehe..
  arwah fil

Published with Blogger-droid v2.0.6

8 ribu orang memberikan idea bernas:

Falsya said... [Reply to comment]

bapak aku pun askar..hehehe..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

wah keluarga baju hijau rupanya...
jue kerja dengan askar 5 tahun...
memang best...sebab dia org ni kebanyakkan ringan tulang...nak pindah umah dia orang tolong....semangat setia kawan dia orang memang kuat..sampai sekarang jue masih lagi rapat dengan diorang...

SyaNa said... [Reply to comment]

eh muka arwah fil ngan amrul sama seketui
hahaa

al-fatihah utk arwah

Cik Sara said... [Reply to comment]

Abahku seorang tentera juga...
Membesar di dalam kem tentera.. such a wonderful memory..~

Ya ALya said... [Reply to comment]

Cousin saya bakal tentera gak...

mrs kayrul said... [Reply to comment]

bergaya btul abang2 askar nie

mama rifQy said... [Reply to comment]

aaah la nana!! mmg kalo askar polis,,mesti org cakap gataii kan? wallauaklam! hanya yg kawen askar je paham kan nana!!

watyz said... [Reply to comment]

pak mertua aku pon askar. dia nk en izhar jd askar gak tp xde nye. ni dia soh cucu dia plak... adeh!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...