MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 27, 2012

tak dok rezeki nok kelik klate naik kapatube

huhu..pertama kali nih burn tiket flight, sebenarnya dari tarikh aku book tahun lepas lagi aku dah dapat rasa aku akan burn tiket ni salah satu sebab nye dulu aku tak perasan book flight ni rupanya time puasa...hahah tu la gopoh dan gelojoh sgt nak buking tiket murah kan padan muke ko...

nak dijadikan cerita plak kan, memang banyak sebab2 yang menjadi penghalang kenapa kami tok buleh klik klate naik kapatube (kapal terbang la orang klantan kate haha..) 

sebab yang pertama, semalam 26hb adalah tarikh aku appointment dengan doktor kat HUKM, nak dapatkan tarikh operation tau je la spital ni klw kita tak datang tarikh yang di tetapkan lambat la plak kan dapat date appointment nye, aku dah la nak cepat2 settle kan dapat date operation ni.

sebab kedua nye plak, kan bulan puasa ni..jadi mak aku kata susah plak nak tinggal rumah adik2 aku tu kang nak buka puasa sape nak masak, sahur sape nak masak?

sebab ketiga plak, amrul keje..tak leh minta cuti banyak2 sebab nye dia dah apply cuti raya seminggu.

sebab ke empat, aku rasa tak sampai hati nak minta cuti sampai 2 hari sebab skang ni tengah ada keje urgent kena kejar supplier sian plak kat boz kang klw aku cuti susah plak dia nak tau update terkini.

xpe la..nasib baik la tiket ni murah je..untuk 4 orang, kami 3 beranak+ mak aku tiket nye harga RM140.80 return flight kl-kb-kl.tak pasal2 aku tolong kaya kan airasia hehe...

 kalau tak arini mia dah ada kat kelantan buat pertama kali nya, mia tak pernah sampai kelantan lagi tau, umur dah 4 tahun tak penah lagik jumpe moyang dia.insyallah ada rezeki nanti balik klate naik kete je la
.
walaupon tak de rezeki yang ini, semalam ada rezeki yang lain allah gantikan...next entry kita cite eh

eh jangan la salah paham plak..mak bapak saya tinggal kat KL, bukan tinggal kat kelantan, kelantan tu kampung mak bapak saya, tu pasal saya jarang balik kelantan, dah mmg mak pak saya ada kat KL. kang nampak mcm anak derhaka je dah lama tak balik kampung haha...kampung sejati saya nun kat kampung datuk keramat, sejak kecik smpai besar kat situ

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

17 ribu orang memberikan idea bernas:

Pusat Bahasa Pelangi said... [Reply to comment]

huk aloh...tak po lah...next time damia sure boleh balik kelate jupo moyang dia..hehe

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

rezeki dari kleeneq kan...hehehe

MRS. K said... [Reply to comment]

try refund balik tiket tu..boleh ke tidak.. try ler dulu.aku haitu boleh refund blik. isi borang kat air asia

mama tisya said... [Reply to comment]

booking AA mmg risiko utk burn cz kita bli awal kn..tp tkpe sure ada hikmah disebalik tu

watyz82 said... [Reply to comment]

x pe la... next time ok... :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

rezeki silih berganti kan...takpe....

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

Tak kanlaah selama 4 tahun tu tak kelik Kelate... teman org Perak pun tiap2 tahun kelik kelate... Apa ke heinya awak org Kelate 4 tahun tak kelik kelate... :D

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

kite igt lagi entry yg nana silap beli tiket airasia ni thn lepas, hehe
takpe, ada rezki pengganti dah ;)

special utk nana nih! =p
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2012/07/nak-kasi-hadiah-pada-mereka-aci-tak.html

atty's said... [Reply to comment]

kty pun taun ni ada dua tiket flight kty kensel, satu ke penang satu ke terenganu..nak buat caner..takde rezeki..

AzuraFazil DIN said... [Reply to comment]

xpe .. sure bos air asia suke dan cayang kt ko ketat2.. hehehe

naik keto ler lg besh , leh pusing2 jalan2 .. cuci mato ..

SyaNa said... [Reply to comment]

mmg aku ingat kejadian tiket ni
hehee xpe la, len kali bleh booking lagi
kali ni kena tgk calendar btol2

Cute Mum said... [Reply to comment]

uyun pernah burn tiket pergi honeymoon lagi.. time tue tetiba budjet lari.. so tuar plan honeymoon kat cameron,pd n genting.. :)

Myra Jay said... [Reply to comment]

Mujur tiket time promo, kalau tak lagi rasa meng'kelan' :)

Falsya said... [Reply to comment]

Ko tuh mmg na..gelojoh sgt..xnyempat2 nk booked nye...hahaha..ehhh, mia koyo xpenah jmp moyang die ker?...

Afasz said... [Reply to comment]

sabar ye. :D

damia rindu atok ye

Ezna said... [Reply to comment]

kita merancang. Tuhan yang menentukan. Wahhh si kecik ada moyang lagi....

Ezna said... [Reply to comment]

Rasanya leh je refund. Cakap le kena operate....sure boleh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...