MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 29, 2012

berbaloi ke shopping last minit kat jalan TAR?

ari jumaat dua hari sebelum raya baru lah aku g shopping carik baju raya..standed aku lah soping raya kat jalan tar je..tak mampu nak butik2 dik non..hihih...masa hapdate kt pesbuk soping kat jalan tar ramai la juga kawan2 tanya murah ke harga nye??ok aku share ek nanti korang nilaikan la sendiri murah ke tak murah..

memula kan amrul & mia ikut la aku sekali cari baju raya sampai je area kamdar tu dah jadi makin sesak makin ramai orang..pastu tgk amrul pon cam dah malas nak jalan je kan ngan mia plak letih je nak jalan aku ckp kt amrul g la tunggu area semua house tu lepak mamak ke apa yg patut biar aku sorang je la yang carik baju raya, aku lg suke mcm tu sebenarnya sebab aku ni jalan laju..kejap2 amrul ilang dari pandangan haha..amrul plak serah bulat2 je kat aku nak cari baju melayu dia kaler apa patern apa dia xbanyak songeh pakai je...

memula tu mmg kami xde plan nak tema kaler apa..first step carik baju mia dulu..sebab baju budak susah nak carik kan..cari nye cari nampak la baju oren tu comei je..ok rembat baju mia..dah ada tema oren then baru g carik baju aku pastu last skali cari baju amrul.yang lawaknye kan..baju2 yang kami beli seme tinggal last size je baik baju aku, baju amrul & baju mia seme tinggal last size

masa nak cari baju oren aku aku berkenan dengan satu baju ni, tapi malangnye baju tu terlalu besar..serius lawa glam plak tu aku suke tang kain dia tu ala2 kain pesen perantin zaman skang dia kedut2 gitu kan..tinggal ni je last size..dari 299 jadi 200 ok la kan..kain shiffon pastu dada penuh manik lengan ngan bawah kaki baju plak ada lace
dari segi penurunan harga utk baju ni aku rasa BERBALOI
 
oleh sebab baju atas xde size aku rembat la baju ni..memula tu amek size 40 tak try pon padahal ada fitting room aku bajet2 muat la sebab baju atas tu size 42 beso gile kan, skali smpai umah tros try kecik la plak! tros shoot g jalan tar lg skali tuko baju
masa nak tukar tu saiz 42 dah abes! aku xpuas ati suh juga budak tu cari bebetol last2 jumpe la selai je lagi tinggal..rezeki aku la..dapat gak size 42, baju ni bli dalam kedai kat jalan tar harga nye lepas diskaun RM150 sebelum diskaun RM200 rasanya
berbaloi ke tak?BERBALOI kot..seme baju ni beads dia penuh kat dada ngan tangan, material cotton
ni pestime baju raya lebih dari RM100 haha..aku ni kan bese pakai baju raya murah2 je..tapi tahun ni rezeki jual kuih lebih bole la bli baju lebih dari bajet biasa, xmampu la nak bli baju mahal2...
tudung bawal aku ni regenye RM25 yang ni aku tak pasni harga dia bape sebab dah lama tak beli bawal pastu ni pes time beli bawa 2 tone pastu tepi dia ada polka dot, ni harga dia standed la aku rasa tak de murah pon
 baju amrul ni sepasang RM60 BERBALOI wa cakap lu...kain cantik, jahitan cantik
sampin amrul plak RM20

baju mia susah btol nk carik kaler oren last2 jumpe yg ni tinggal satu size je harga RM60 bagi aku mahai.tak BERBALOI..baju mia dah sama harga baju amrul tp sebab nk cari oren nye pasal kan xpela stahun skali je ada baju kurung
dah la mahai baru pakai ari raya pertama tu petang tu dah koyak kat bawah lengan sebab jahitan tak elok
 dress 2 helai RM58 BERBALOI tapi kan dress polka dot itam putih baru je pakai sekali, basuh je abes kuar kaler itam dia..dah xleh pakai dah pakai wat dok umah je la..ramai berkenan ngan dress coklat mia tu..kawan2 tanya bape harga..bile cakap selai RM29 seme tak caya
baju kurung cotton polka dot ni harga dia 4 pasang RM100 BERBALOI BALOI wa cakap lu..tapi aku tak bli 4 pasang sebab pening plak kang dah banyak sgt baju polka dot tu blom masuk dress poplook yg corak polka dot ni sepasang RM30 aje.

ini harga malam 2 hari sebelum raya, tapi kalau malam raya?? lagi murah dah tentu..memula ingat kan nak shopping malam raya tapi takut plak xde saiz kan..tu ajak amrul g ari jumaat tu.kalau nak kira sesak tu memang dah tentu sesak la kan..jalan himpit2 panas seme ada..aku bole jalan start dari belakang masjid jamek sampai ke semua house je, lepas je semua house sampai campbell memang tak leh masuk dah sesakkk dengan manusia.

p/s : sorry yea..ikhlas dari hati entry ni bukan nak menunjuk2 sumpah lillah...tapi aku just nak share je beza harga baju2 kt jalan tar tu dekat2 nak raya, sebab ramai sangat tanya berbaloi ke nak g sesak2 kat jalan tar semata nak dapatkan harga yang murah?well tepuk dada tanya selera, kalau rasa tak sanggup nak bersesak, tak payah pegi la kan?hehe..kalau rasa nak dapatkan baju raya dengan harga yang berbaloi kena tabahkan hati la meredah kesesakan umat manusia kat jalan tar tu hehe...



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

20 ribu orang memberikan idea bernas:

juelee said... [Reply to comment]

yg oren tu yg ada lace tu mmg lawa.. ritu saya nak beli gak kaler turkois lawa gile tapi bila tgk rege rm200 gak masa saya pegi tu seminggu sblm raya.... terus taknak beli hahaha rasa mahai plak sblum ni selalu kan jahit sndiri baju tu yg kalau bju kurung atas 100 je rasa mahai... skang bru berjinak2 nak beli baju siap..

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

berbaloi beli tudung kat muaz tekstile tu..tudung bawal 2 tone rm4.80 jek...giler arhhhh

mama tisya said... [Reply to comment]

mlm raya sure lg lelong kn..kita p minggu terakhir tu bli bj yg cekelat utk 1syawal..tgal 1 size gk padahal b4 tu dh pegi tp tk bli nasibaik tk bli time 1st pegi cz time 2nd pegi rege dh turun..berbaloi2...hehe...bj bdk susah nk dpt murah tp tkpe sethn sekali...

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

tapi kan Nana
kalau bukan Raya pun..mmg rege baju kurung cam polkadot tu..rm100 tuk 4pasang...

depa kadang2 saja je kata morah bila time raya..padahal rege sama je kalau sebelom raya

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

berbaloi-baloiiiiii

aanie said... [Reply to comment]

adik ipar sy shopping mlm raya mmg murah nana....masa sy g seminggu sblm raya x jumpa baju kurung 4 rm100 tu...baju melayu pun rm100++....

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

kalo akak dok sana, mmg pegi jln tar nak cari tudung.

SyaNa said... [Reply to comment]

yg oren xde size rm200 tu cun la
murah gak tu..sbb cifon kan
kalo beli kain tempah pn da brape kan
berbaloi tu tp syg xde size ko

aku kalo pegi beli siap last minit konfem xde size
kalo S kecik sgt, kalo M labuh sgt
tu yg terpaksa tempah tu :(

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

wah mmg murah la, kita shopping last minit cari dress balqis kat uptown shah alam, dapat warna pink RM20 je...cam meroyan nak beli banyak tapi tak de size, rege asal dia jual RM40...mmg berbaloi2 la rasanya

Rinna said... [Reply to comment]

Cantik tema oren..sedondon jer..
Meriah berkumpul beramai2 kan.. :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

mmg berbaloi2 tu....tapi dress mia cekelat tu mmg sangat sweet..seb baik tak da anak pompuan je...kalo tak dah minta nana beli 1 je

mummy_ayu said... [Reply to comment]

memang berbaloi2...hubby Ayu gie kat ampangan mlm raya tu...beli frame gambar pemandangan...cantik sgt & murah..

Falsya said... [Reply to comment]

Mmg berbaloi2..sbb berbaloi aku rembat smp 4 helai...wakakaka..

Eh na, mahalnye samping amrul 60 hengget..wan beli gal samping ari tuh..25hengget jer..kualitit pun ye cantik pun ye..

MRS. K said... [Reply to comment]

murah tapi size tak dop pulak.. adeh

fieda said... [Reply to comment]

mmg berbaloi baloi..

Cute Mum said... [Reply to comment]

tahun nie tak pergi pon jln tar.. tak larat nak bersesak dgn perut nie.. dapat beli 1 jer pon baju untuk raya.. huh.

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

nana..my frend ada jual baju raya yang macam nana pakai tu,,direct daripada vietnam..dia jual rm99 je kat saya.. mmg lawa.. dia ada ckp kat luar orang jual 200..99 tu bkn harga kawan.. harga dia jual kat semua ye..

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

bg kite murah..
nak2 plak baju melayu amrul tu..
giler ar! berbaloi!
tp kite x sanggup nk bersesak, hukhuk!

atty's said... [Reply to comment]

kty pun slalunya along akan belikan kty baju raya, selalu kitaorg g malam last kt jalan tar..dpt lak baju kurung moden kain chiffon rm100 dari rm 150++

baju melayu dalam rm50..

Zana Md Nordin said... [Reply to comment]

memang berbaloi2 ler nana....
kalau pergi malam last tu lagi ler murah kan..cuma nasib2 ler tang size and warna yang nak cari tu...

cun ler nana baju oren lace hitam tu...
kira murah ler tu RM200 kat tempat lain sure jejak RM300++.....size 42 tu...aduhai..size zana.....bestnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...