MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 15, 2012

bestnye kedai ni!

semalam g kedai barang buat kuih memula wazap mama tisya mana kedai kek area sri gombak umah dia kan kt area tu dia kata ada satu kedai kek nama bake well, break tengahari semalam kuar la g bake well mencarik acuan kuih dahlia, dah ari isnin g carik acuan dahlia tak jumpe! adoi...susah btol mencarik nye

masuk je kedai ni wahh...banyak nye barang complete seme ada, menda yg aku xpernah tgk pon ada, dia nye tepung yang mix tukan mcm2 jenis kek ada tak pernah aku jumpe kedai kek jual tepung mix yang ada memacam jenis bukan takat tepung kek, tepung mix utk wat kuih pon ada,kira tambah butter je, ada tepung wat tart, tepung wat biskut coklat cip, almond landon mcm2 la...wlpon kedai xbesar mana tp seme lengkap ko sebut je nak apa, harga murah plak tu..selama ni aku dok membeli barang buat kuih kat bagus taman melawati, sekali masuk kedai ni mak aiii beza benar harga dia ngan bagus tu..

contoh yg paling ketara (aku amek barang yg buat sarang semut je) choc rice sekilo kt sini RM7.90 kat bagus RM8.90 singgit tu beza..tu blom tgk harga barang lain, botol kuih seme murah kat sini adoii rugi aritu masa bli barang kuih tak bli kt sini..tapi aku pon br tau je kewujudan kedai ni..

tapi klw semata2 dari keramat nak g sri gombak beli barang kuih rasa tak berbaloi kot..ni sebab dekat ngan opis kan ok la..meroyan tgk perbezaan harga kat bake well ni ngan bagus, lokasi dia dekat sri gombak area mcd tu kan, tapi dia bangunan first kat seven eleven kedai yang mengadap kawasan perumahan sebelah kedai letrik apa ntah, ni address dia

BAKE WELL SUPPLIES. 47, Jalan SG 1/9,
Taman Seri Gombak, 
68100 Batu Caves, Selangor
TEL : 03-6189 7896


.
sakit ati tgk choc rice ni murah hahah
.
acuan kuih dahlia mlm tadi dah buat dah 

Published with Blogger-droid v2.0.6

27 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

wahhh, sakan ko membuat kuih ye...terbaik la...

Falsya said... [Reply to comment]

tempat kak long beli barang2 wat cake die..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

semangat nak menguli erk..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

semangat nak menguli erk..

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg murah ..kalah bake with yen...hahaha

juelee said... [Reply to comment]

Bestnye kedai ni... sy selalu beli kat hero sbb bt tok diri sndiri je...acuan dahlia sy lain, tekan guna jari je hehe

AzuraFazil DIN said... [Reply to comment]

bile wat open haus coling2 ye.. nk rs air tgn ko

Nana said... [Reply to comment]

nana...thanx sbb bgtau neh...
selama neh dok lepak kat mcd tu tak pernah pulok nmpok...huhu...lepas ni blh la shopping bahan2 utk biskut rayer...

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

mmg murah, ratu kuih raya namanya ni, kita malam raya baru nak wat kuih tu pun wat conflakes madu je...sbb kami sekuarga mmg tak suka makan kuih raya...more to kerepek

lia said... [Reply to comment]

aku suka ikot akak aku p kedai baking tp tgk jer la hu3

Ibu Lala said... [Reply to comment]

saya memang selalu beli barang kat sini. murah ek. macam macam pilihan. kalau dah masuk kedai ni memang tak nak balik.

watyz said... [Reply to comment]

wa.. mesti byk kuih raya ko kan...

MRS. K said... [Reply to comment]

klu kat sini kedai yummy je la glamer pong.. uhhu

Saya Disini said... [Reply to comment]

amboi..apa la yg diborong dlm kedai ni

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
Hahaah teti ba telebey rjin klw malas mmg idok la wei

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Owh yeke murah sini

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Hahah semangat membara

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
Btol la xyah susah2g cokit

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
Seme murah kat sini geram je tgk
Xpenat ke tekan guna jari?klong mmg sje carik yng ada penekan

Nana said... [Reply to comment]

@AzuraFazil DIN
Hahaha aku mmg xbuat open house weh

Nana said... [Reply to comment]

@Nana
Hehe ur welcome

Nana said... [Reply to comment]

@Anje a.k.a Mama_Balqis
Hehey kita pon bukan suke juga tp tlg buat utk mak skali

Nana said... [Reply to comment]

@lia
Heheh klw sekali dh buat cayalah rasa suke

Nana said... [Reply to comment]

@Ibu Lala
Hahaha sama la rasa xnak keluar

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Baru buat 3 jenis

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
Hehey sini pon ada yummy gk tp rege xleh celen sini

Nana said... [Reply to comment]

@Saya Disini
Ala xde apa pon bli mna xckp je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...