MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, August 27, 2012

kemeriahan malam raya di kuala lumpur

 tahun ni beraya di kelumpo, kemeriahan dia kurang sikit la kalau nak banding raya kat kampung, ingat dulu pes time balik raya penang masa mia umur 2 tahun masyallah bukan takat meriah dah..tapi dah takat nak amuk dah sebab sedara sebelah umah dok karoke sampai 3 pagi suara kalau sedap tak pe juga haha...jenuh tunggu bile dia nak benti karok xleh tido smpai subuh .

raya kl ni xde la nak havoc mcm kat kampung tapi yang beznye jalan lengang sikit la ( nak kata lengang gile tak juga sebab tahun ni tak mcm tahun2 sudah kete still banyak atas jalan).malam raya tu pas buke g anto kuih last minit kat si nana keding, pastu terus cabot balik semenyih sebab MIL & adik2 seme ada kt umah semenyih, umah lama MIL so nak rasa kan kemeriahan berkumpul ramai2 ktorg pon g la berkampung kat semenyih tido bergelimpangan depan tv hehe..gitu la kan adat balik beraya mana2 pon tido mesto bergelimpangan baru nama nye raya.

sebelum balik umah ktorg singgah umah kawan kat juga ngan area umah saje lepak2 pastu amrul nak bako dia nye mercun ala2 new year tu nak bako kat keramat kompom kena maki kang..baik g larik jauh2 sikit.tepat je kul 12 malam amrul bako dia nye mercun ala2 new year tu ada 25 das masyallah dah mcm kt klcc dah mercun dia abes seme jiran2 keluar mcm pesta haha...pas acara budak giliran budak2 plak main bunge api..tapi tidak di biarkan sendirian..masih di bawah kawalan mak pak memasing.
 .

 kebetulan masa sampai kawan amrul tengah 19 batang lemang dapat la sebatang kat ktorg lemang free kemain panjang batang bulu nye buluh free je pon dia amek kt kebun dia kat mantin
 amrul tgh siapkan tempat pembakaran mercun ala2 new year dia tu
ni la rupe kotak dia 25 das RM30 ni amrul yg bli aku sorry la menda bazir2 gini mmg bukan aku la haha
 .
kuat giler bunyi dia seb baik jiran2 xmarah

cantik mmg cantik munge api besi ni, asap pon kurang tp bahaya skit la kena tangan nanges woo
  
mercun das ni tuan umah sponser hehe ktorg tukang main je

lama gak la lepak main bunge api mercun bagai nih..kul 1 baru balik umah..pastu tros pengsan

Published with Blogger-droid v2.0.6

10 ribu orang memberikan idea bernas:

Masya said... [Reply to comment]

tahun ni x merasa kemeriahan main mercun malam raya kat rumah mertua.. sebab tlg mak masak kat rumah .. nengok dr jauh jerlah hihihihi....

lia said... [Reply to comment]

x lenggang sgt la kan KL... sbb aku p beraya 1st day tu pon jammed gak faderal highway hu3

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

akob penah beli sekali je mercun bunga api tu,...kikiki

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

pernah dulu2 raya kat KL..kat tempat saya kurang sikit meriahnya..

~AiMi SyAhiRAh~ said... [Reply to comment]

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

mummy_ayu said... [Reply to comment]

WAH..MERIAH TU MAIN BUNGA API..

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

raye mane2 pon meriah kan.yg penting org2 tersyg ada :)..kitorg pon lyn mercun weh

mrs kayrul said... [Reply to comment]

tahun nie tak sempat langsung main bunga api..bunga api tahun lepas bawa ke tahun nie pun masih tak sempat main...huhuhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said... [Reply to comment]

wah meriah sangat....
tahun lepas pun raya kat KL tapi tidaklah meriah sangat

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

meriah juga raya kt KL....raya kt mn2 sm je kan...asalkan berada bsama org2 tsyg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...