MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, August 7, 2012

"ketuk-ketuk" ramadhan

fuh............ni bukan tajuk masakan di bulan ramadhan yea..tapi nak cite kisah kami kena KETUK masa g makan dekat L***K***** dekat taman melawati aku xmo terang2 kasi nama aku rasa aku kasi clue pon sure korang tau apa nama kedai dia (bagi sape yang orang KL la..) nak2 sape yg bese lalu taman melati tu, kedai tu jual nasi lauk campor ada juga bfast

yea..mmg salah aku la sendiri cari pasal makan kat kedai tu padahal aku pernah terkena & padahal aku tau kedai ni cekik darah..dulu aku pernah g bfast kat situ ko bayangkan bfast 3 orang masuk mia makan nye roti kosong dua, amrul nasi lemak air milo ais 3 total RM25 untuk bfast sahaja!

ari sabtu lepas abes je tgk batman amrul ajak buke area taman melati sebab nye pas buke dia nak g umah kawan dia kat batu caves nak bli daging rusa, konon nye nak g makan la kat area sederet kedai LK tu, sekali seme udah full..de templer full, rumah thai full, seme2 la full tinggal la LK tu ada kosong lagi memandangkan masa tu dah kul 7 lebih nak tak nak kami terpaksa la makan juga kat situ..

masa mula2 cari kedai amrul tanya kedai ni ok x?aku cakap xnak la kedai ni mahai kita cari kedai lain dulu tu la dah cari dari bawah ke atas seme full terpaksa ok TERPAKSA masuk juga makan kedai LK ni..

aku amek lauk : nasi putih, ayam percik peha, ikan pekasam, air fresh orang
amrul : nasi lauk ayam sambal, telo itik msk lemak & hati lembu air tembikai
mia : nasi suku, lauk sup tulang air milo

masa dia kira dia tak de totalkan harga makanan korang kat kertas tu, tapi dia just kasi kertas yang tertera no table je..masa nak bayar amrul yang g bayar aku tungug dalam kete..bile dah gerak baru amrul bsuara..RM88 bil makan tadi aku dengar terkejut gile HAH?????RM88???gile apa???kita makan nasi campor je kot..apa hal mahal sama mcm makan seafood mcm kat PD?aritu aku makan seafood kat pd ngan ikan bawal bakar, sotong bakar, pepahat sambal seme jenis timbang2 & fresh tu masuk akal la kalau kena cas RM88 kan???ini lauk sama mcm korang makan time lunch je tak ke masuk akal dia bole KETUK sampai RM88??

haih...nasib baiiikkk aku tak de masa amrul bayar tu klw tak mau mengamuk aku kat kaunter tu..pas amrul dengar harga yang gile tu amrul cakap la hah??88??kenapa mahal sangat pekerja dia buat la kira2 sekali dia kira kali ke-2 bole plak dia kata RM49! korang nampak tak camane dia kira memula??dia main taruk je kot ingat orang bodoh mcm tak de otak nak fikir makan makanan biasa2 tu je kena sampai RM88???

amrul pon bayar la rege RM49 yang pada aku sangat tak masuk akal lagi! aku bajet makanan tu paling mahal dalam RM30 je.masyallah..tuhan je yang tau kan betapa sakittt nye hati aku ni..agak2 la kalau nak cepat kaya pon...bukan mcm ni caranya.memang dah banyak orang komplen pasai kedai ni cekik darah, dia kira bukan matawang RM supe dia kira ni matawang USD!

aku xkira memang aku nak buat report nanti sebab aku rasa kali ni sangat melampau! tapi masalahnye amrul tak tau letak mana resit dia bole ke ek nak report tanpa resit tu sebagai bukti???yallah...membara2 dalam hati ni tuhan je yang tau..seb baik xleh puasa kalau tak sia2 je puasa aku hahaha...

jadi nye pesanan aku kalau korang ke arah taman melati tu sila elakkan dari makan kedai ni, tak susah clue dia kedai ni jual nasi campo mcm2 jenis lauk xde kedai lain dia sorang je kedia mcm2 lauk (teringat masa zaman2 kdai ni meniaga kat tepi longkang besar port ktorg makan masa keje finas dulu tak sangka skang kedai ni dah jadi kedai yg super mahal)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 ribu orang memberikan idea bernas:

Pinkjambu said... [Reply to comment]

sorry le malam tuh buat hal simkad akak rosak.. kikiki.. hoihhhh memang sangat melampau!! aku memang dah lama banned ini kedai!! tak suka okeh!! dah le tahun sudah murtabak dalam penoh kobis!! puhlis le!! memang tak dinafikan lah, kedai dia byk variety, suka je benonya lepak situ, roti mcm2 jenih ada, mee kari, bagai mmg sedap, tapi agak2 ler, ramai dah komplen pon.. mahal sampai tak masuk akal!!

lagi satu le nak ckp, anak2 dia pon aku kurang kenan gak, ko tokey kot, xreti senyum ke? mahal senyuman ko sama je dgn kedai ko!

aku pon elak sama gak mkn kedai nih, klo dh teringin beno nak lepak2 sama kwn2 baru p, tp last week jumaat p gak, sebab org jaoh teringin nak mkn limpa lembu.. kiki.. amik limpa 2 ketoi, telo itik 2 ketoi, keli 2 ketoi, nasik 4, nasik dagang 1 rm37

pehtu gedik lagi akak ko nih g beli kuih muih kat luor, semuanya rm14.50.. *pasrah*

watyz said... [Reply to comment]

ishk.. sabo je la.. mahal gilos.. btol2 ketuk tu..

IDAZS said... [Reply to comment]

pernah terkena juga di kedai itu. memang kedai yang jenis 'cekik darah'!

FiZ said... [Reply to comment]

sakan diorg 'ketuk' nih...repot kak..jgn x repot.

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said... [Reply to comment]

makan 3 org sampai 88.00 hengget mak aiiiii mmg etuk la ni ..
kita pernah sekali makan kat situ mmg mahal terus sampai skang x masuk2 lagi kedai tu sure toke tu kaya kan

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

dulu akak selalu gak makan kat situ Nana

tapi rege tak delah cam tu
skarang dah cam tu ke??
report jgn tak report
ikut suka2 je kannnnn

kalau setakat kedai tepi highway nak charge ala2 hotel 100 bintang....

baik tak yah kannn...huhuhu

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

alahai ciannyer...sabo je la..

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

pernah sekali jek mkn kt kedai ni..tp lame dh..
ishh..xptt betul la sampai mcmtu skali nk ketuk customer..buat jek la report nana(kene jugak kot resit tu sbg bukti).kedai besar cm gitu, kalau kerja nk mengetuk org jek..baik xpyh

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

udah penah terkena
tobat takmo pegi lagi, huhu!

Ardini Humaira said... [Reply to comment]

ngeee nasib baik jauh dari tempat dni :D

ieda said... [Reply to comment]

mak aihh
huhuhu tulah ramadhan nie bulan menambah rejeki
tapi tambah rejeki melampau2 .. mengetuk aje kerja nyeee
adehhhhhhhhhhh ;)

Falsya said... [Reply to comment]

kalau aku pun aku ngamuk..baik makan hotel cenggitu..aku rase aku pun penah kene kut kat situ..

Gieyana said... [Reply to comment]

sbar k..kdg2 bukan rezeki kita gak..kdg2 Allah tarik balik rezwki yg kita dpt dgn dugaanmcm nie..tht day daku kena byr prking yg amal mahai dlm sejarah hidup...rm15 n aku ckp kt hb, Allah tarik balik ler rezeki dr kita utk kita lebih bsyukur..:-)
mcm daku ckp kt ko, better highlight this ke kementerian...at least bila dorang dh kena, dorang lebih beringat..kalau ko rs kedai tue pon x bersih, ko leh fail komplen kt kementeian kesihatan juga..:-)

..:::isainz:::.. said... [Reply to comment]

xpenah nk singgah sana kalau nk mkn area2 situ...

xtau sebab apa...

dah tau gini..jwbnya xkn singgah la

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg kena ketuk tul...pernah kena gk kt cni tp mil yg bli...pastu bli kuih yg dpn kedai die pn mhl nk mampus....

mrs kayrul said... [Reply to comment]

nie bukan namanya ketu tapi dah tahap mencekik darah nie..tak agak2 nak cekik harga..kang ramai yg sumpah seranah kedai tue maunya bankrup cepat nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...