MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, August 30, 2012

pertama kali beraya di KLUANG

caya tak?selama 6 tahun kawen ni pes time beraya kt kluang..heheh selama ni amrul g raya umah kawan2 dia solo je..tahun ni amek..satu kerabat angkut haha..baru meriah

ari rabu tu dah tengahari memasing bosan kan tak de nak beraya mana tros amrul tanya kalau kita balik kluang arini nak tak?aku on je..sebab nye mmg dah bosan pon raya kt kl nak g umah kawan2 seme balik kampung..

ari rabu tu sempat beraya satu rumah kt umah kawan amrul kat semenyih, sebab alang2 turun semenyih sebab nak konvoi ngan MIL skali balik kluang, dari KL dua kete amrul bawa kete MIL kete tu muat seme barang2 & kucing2 ada 4 ekor yang dari kluang MIL bawa kl juga nk beraya hehe...

aku plak drive kete aku bawa MIL & adik2 ipar 2 orang sama mia..gerak dari semenyih ikut highway lekas kuar kat senawang pastu tros naik highway g kluang..adeh bole tahan ngantuk mata aku drive petang2 kan..aku tak suke kalau drive jauh time petang2 sebab ntah bape puluh kali nguap...rasa ngantuk je kuatkan ekon otomatik mata jadi segar hahaha..

esok nye ari khamis, raya kelima kami start beraya kat umah kawan2 amrul bole tahan meriah juga rupanya beraya kt kluang..sebab kawan2 amrul dok ajak beraya umah kan..penuh jadual raya aku masa kt kluang..konon2 nak g batu pahat beraya umah afne & beraya umah sue xjadi..

raya kelima kat mekdi kluang heheeh..ngidam nak mcm GCB
p/s : tlg jangan cakap saya gemok yea sebab saya tau mmg saya gemok hahaa
 malam tu beraya 3 buah umah kwn2 amrul
 ni seme anak2 sarjan dalam ramai2 mia paling tua tapi 3 orang ni seme sama baya la lahir tahun 2008 cuma damia plg awl lahir bln 4,
 raya ke-6 plak pagi2 MIL ajak joging kat gunung lambak..aku ikut je tapi tak joging malas hahaha...masa diorang nak naik gunung lambak tu aku bawa mia mandi kat kolam kat bawah gunung lambak tu, masuk sorang RM5 dewasa kanak2 sorang RM1
 masa ni kul  7.59a.m pagi2 dah berendam haha..aku celop kaki pon grrr sejuk mia selamba je, xde orang pon ktorg je sekeluarga yg mandi hahah ye la org sebok beraya lg awak g mandi manda


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

23 ribu orang memberikan idea bernas:

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

wah bestnya, cantik baju poplook...

atty's said... [Reply to comment]

penuh jugak aktiviti nana , beraya..

kty 1st raya je beraya..tu pun g satu umah kawan, lps tu umah bos along..acara rutin tiap tahun..

lps tu raya ke 6 ngn ke 7 baru raya,balik kg, ngn antar si kakak balik poli

AzuraFazil DIN said... [Reply to comment]

ptt ler mie ckp nak skolah kt johor... dh ado geng ..

aku balik jgk sgamat , plan nak pi batu pahat .. tp laki aku risau jln jauh ..

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

raya sakan erk thn nih....

ewahhh.... skrg nih asyik berpoplook jer nana.... cantik...

SyaNa said... [Reply to comment]

raya kali ni ramai yg berpoplook kan
hahaa bile nampak org pakai aku sengih jek telan air liur sbb lma kot tak soping sana

mama tisya said... [Reply to comment]

padat beraya ke kluang...yg jg mia time mandi kt kolam tu sape?

ros_reeza said... [Reply to comment]

wah..samapi ke Kuang g beraya ek.. meriahnya :)

Lyaa Suriany said... [Reply to comment]

Cantik dress poplook terrrrr

Myra Jay said... [Reply to comment]

Kak, Myra dok bekenan dress tu la kat poplook, tapi asyik out of stok je ;)

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

meriah!
rupenye lagi best ek beraya kt kluang, hehehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue tak penah lagi bawak syawal G sana...bila la nak bawak syawal G sana kan

Nana said... [Reply to comment]

@Anje a.k.a Mama_Balqis
raya tahun ni pakai poplook je senang
baju kurung ada dua je tahun ni

Nana said... [Reply to comment]

@atty's

saya kt kluang je baru penuh beraya

Nana said... [Reply to comment]

@AzuraFazil DIN
ahh ni la geng sebaya mia kt sana
tp sekolah tak sama la sebab duduk tak sama

Nana said... [Reply to comment]

@AzuraFazil DIN
ahh ni la geng sebaya mia kt sana
tp sekolah tak sama la sebab duduk tak sama

Nana said... [Reply to comment]

@Zue AnnaLeeya

baru nak rasa raya sakan kak
bese raya kl mana sakan sgt hehehe
senang kak pakai poplook
xyah pakai baju kurung
sebab dia pon cam sopan kan

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa

tau xpe sana sini poplook
hehe nape puasa ke dari poplook aku last puasa aritu je la
rest kejap xde jumpe lg baju lawa

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tu adik amrul hehee

Nana said... [Reply to comment]

@ros_reeza
hehe bosan raya kl xde apa lari g kluang

Nana said... [Reply to comment]

@Lyaa Suriany
hehe tq

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
kena selalu alert mj
kul 11 dia launch je tros beli klw tak sure abes

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
tu la pasal mmg bez raya kt kluang dr kt kl sebab banyak rumah bole g beraya

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
tak jauh dah dari umah akob tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...