MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, August 10, 2012

zakat fitrah dah bayar blom?

9 ari lagi nak raya..persiapan raya masih zero.nanti last minit baru soping, kalau tanya apa tema baju tahun ni aku tak de tema lagi ahah mana lawa nanti tu la jadi tema aku.dalam sebok2 bershopping jangan lupe zakat fitrah yea...aku tak tau la amrul dah bayar ke blom tak sempat nak tanya.bese amrul bayar kat kluang.

tapi adik beradik aku seme senang diorang bayar kat umah je..sebabnye abah jadi penolong amil fitrah negeri selangor.kadang2 kalau bapak aku g surau dia jinjing la beg james bond ni hehe..pastu pas selesai imamkan solat jemaah kat surau kena la tunggu kejap kt surau tu takut ada orang yang nak bayar zakat fitrah, kenkadang ada orang datang umah bayar zakat. sonok plak tgk haha..bese tgk kat soping mall je kan orang bayar zakat ni bole tgk kat umah

semalam aku tanya soalan kurang cerdik kat mak aku

ma...kalau abah nak bayar zakat macam mana??nak salam ngan sape?hahah cam bangang je kan soklan
ma kata dia niat je la..bayar zakat fitrah xde la nak salam2 sape2

beg james bond abah

 ada 3 lagi buku kosong haih ramai lagi tak bayar zakat fitrah ni


Published with Blogger-droid v2.0.6

12 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

aku tak tau la laki aku dah bayar ke blum...malas dah nak tanya...huhuh

watyz said... [Reply to comment]

senang keje kan. x yah g jauh2 sbb dlm umah jer byrnyer..

LYAfrina said... [Reply to comment]

salam nana..sori bru dtg sini..lya x on9 seminggu gak...

alhamdulillah..suami lya dh byr zakat ..

lia said... [Reply to comment]

fallah blom bayar dgn alasan, kot aku bersalin b4 raya, senang dia nak bayar utk 4org terus... nmpk sgt nk byr last minit tu hu3...

* nana, mmg aku seyes kepingin sarang semut ko sbnrnyer tp nk p amek tu yg prob... InsyaAllah one fine day aku dpt la tu he3

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

senang kalau bayar kat rumah jer kan... eh skang pun sennag, kat mana2 mesti ada meja amil... tp biasalah, orang kita suka tunggu last minit

Cik Rongoks said... [Reply to comment]

blom lg.hikhik

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

akob dah settle bayar dah...

Zue AnnaLeeya said... [Reply to comment]

blom byr lagi...
ingat hr mggu ni kot... hehehe...

pinky said... [Reply to comment]

senanglah klau mcm tu...=)

Falsya said... [Reply to comment]

wan awal2 dh bayar sbb kebetulan kat masjid dh ade kaunter zakat time die gie..seih plak rase sbb selama nie abah aku ygbayo..skang nie first time laki aku bayo..uwaaaa..

ieda said... [Reply to comment]

akk lomm layie huhuh

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

eh lupa plak nak tnye papazakwan..kene igtkan ni..takut die lupo, huhu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...